ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Γιάννη Δριβελέγκα

Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής, για τα τελευταία γεγονότα στις «Σκουριές ».

Καταδικάζω απερίφραστα τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή των « Σκουριών » της Χαλκιδικής. Είχα τονίσει εξ αρχής ότι τέτοιου είδους επενδύσεις, που ανατρέπουν την περιβαλλοντική ισορροπία, δεν μπορούν να προχωρήσουν αν προηγουμένως δεν πειστούν και  δε συναινέσουν οι τοπικές κοινωνίες.
Δυστυχώς σειρά βεβιασμένων ενεργειών που προηγήθηκαν, ενημέρωση και διαβούλευση που δεν έγιναν, ανεξήγητη  σπουδή  έγκρισης της Μ.Π.Ε., εγκριτικές αποφάσεις έναρξης εργασιών ενώ εκκρεμεί προσφυγή των κατοίκων στο ΣτΕ, διαμόρφωσαν εικόνα επιβολής της επένδυσης.
Όσοι πεισματικά επικαλούνται ότι όλα έγιναν με την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες σε κανέναν, απλά πολώνουν, εξαγριώνουν και διχάζουν.
Η κοινωνία έχει φτάσει, έχει ξεπεράσει τα όριά της. Το ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με αστυνομικά μέτρα, ούτε από τηλεοπτικά παράθυρα.
Καλώ την σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΚΑ με τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν την υπόθεση πάνω τους, να δουν το ζήτημα από την αρχή, να ανοίξουν διάλογο με όλες τις πλευρές να καταθέσουν επιχειρήματα που θα απαντούν πειστικά στις αρνητικές ενστάσεις επιστημονικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Να δώσει τη δυνατότητα έκφρασης στην τοπική κοινωνία αν είναι υπέρ ή κατά της επένδυσης με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όπως πρωταρχικά είχα προτείνει.
Εδώ που φτάσαμε απαιτείται, από όλους, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση. Εντάσεις και ακραίες ενέργειες δεν οδηγούν πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: