ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο κ. Πάχτας και η Δημοκρατία



Αν και ο τίτλος, όπως είναι, παραπέμπει στο βιβλίο του μεγάλου Τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν, «Ο καφές και η Δημοκρατία», που έλεγε ότι στην Τουρκία ευδοκιμούσε ο καφές, αλλά η έρμη η Δημοκρατία ήταν είδος σε μεγάλη ανεπάρκεια, σας εξηγούμαι πως στην δική μας περίπτωση δεν είναι ακριβώς έτσι. Στα καθ’ ημάς, άλλο πράγμα θέλει να πει, και θέλει να πει πως ο κ. Πάχτας δεν τα έχει καλά με την Δημοκρατία.


Αυτά για εισαγωγή και για τον τίτλο του σημειώματος που είναι απότοκο των όσων έγιναν την Τετάρτη στην Ιερισσό.


Λυπάμαι πολύ που απώλεσα την ευκαιρία να αποτελέσω κι εγώ μέρος του «όχλου» που γιουχάισε τον κ. Πάχτα προχθές στο Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ αυτός -ο έρημος και ο αλτρουιστής- προσπαθούσε να ενημερώσει το ποίμνιο για το φράγμα που πρόκειται να κατασκευάσουν στα Πετρένια, -για να μην μας λείψει το νερό, ρε αθεόφοβοι-.


Γιατί, το να σε λέει ο Πάχτας όχλο, επειδή του χάλασες την μεθόδευση της παρασυναγωγής, είναι τίτλος τιμής και, στα χρόνια που έρχονται, μπορεί να το χρειαστούμε στο βιογραφικό μας. Ας ελπίσουμε πως, μιαν άλλη φορά, θα σταθούμε πιο τυχεροί και όπως φαίνεται το πράγμα –με το βιολί που βαράει, ο άνθρωπος- οι φορές θα πληθαίνονται.


Λέω από την αρχή ότι, ποτέ δεν μου άρεσε το στυλ της ομιλίας του και το επιτηδευμένο μελιστάλαχτο ηχόχρωμα της φωνής του, ακριβώς γιατί βρίσκω ότι είναι ακραία επιτηδευμένο (κάτι μεταξύ μαθητή που δεν ξέρει το μάθημα και ιερομόναχης «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης»). Όταν τον είδα όμως στο διαδίκτυο να αποπειράται ευτελείς σοφιστείες, η νοημοσύνη μου και η ελληνική γλώσσα -εντός μου- δεν άντεξαν τόση προσβολή και υποτίμηση.


Όσο πιο πολύ τον ακούω, τόσο περισσότερο λυπάμαι τις έρμες τις λέξεις που τις βιάζει κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση.


Λέει ας πούμε δημοκρατία και εννοεί να αποφασίζουν αυτοί που συμφωνούν μαζί του.


Λέει ενημέρωση και εννοεί την παρασυναγωγή που έστησε προχθές για το φράγμα στα Πετρένια.


Λέει ανάπτυξη και εννοεί τις δουλειές του Μπόμπολα και του Στέγγου. Λέει διαφάνεια και ειλικρίνεια και εννοεί το προεκλογικό του πρόγραμμα, όπου δεν ανέφερε κουβέντα για την μεταλλουργία χρυσού –φτού!!! κακά-, ενώ τώρα είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος.


Λέει δήμαρχος όλων των δημοτών και εννοεί δήμαρχος αυτών που υπακούουν στις επιλογές και στην «αυθεντία» του.


Γιατί επιλέγετε την συμμετοχή σας στις συγκεντρώσεις των υποστηρικτών της μεταλλουργίας κ. Πάχτα, ενώ υποσχεθήκατε ότι θα είστε δήμαρχος όλων;


Στις φασαρίες που έγιναν στο Νεοχώρι μεταξύ μεταλλωρύχων και μελών της Επιτροπής αγώνα ενάντια στην μεταλλουργία, στις 11-3-2011, ο κ. Πάχτας σε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλος της Επιτροπής, μιλώντας για τους μεταλλωρύχους των επεισοδίων, είπε το εξής αμίμητο και απροκάλυπτο: «Οι δικοί μου θα φύγουν από εκεί, τώρα. Να φύγουν και οι δικοί σας». Οι δικοί του, δηλαδή οι μεταλλωρύχοι. Οι άλλοι που κολλούσαν αφίσες ενάντια στην μεταλλουργία, φαίνεται, κατά την λογική του, ήταν εισβολείς.


Ας τελειώνουμε με την πλάκα κ. Πάχτα. Οι έρμες οι λέξεις δεν φταίνε σε τίποτα να μαγαρίζονται έτσι. Αν όντως πιστεύετε στην Δημοκρατία, τότε γιατί δεν κάνετε ένα δημοψήφισμα για την μεταλλουργία χρυσού; Το έχουμε γράψει και παλιότερα, ο κώδικας για την αυτοδιοίκηση το προβλέπει. Εμείς σας προκαλούμε. Φαίνεται όμως πως δεν την αντέχετε την Δημοκρατία κ. Πάχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: