ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ο Αριστοτέλης, η Λογική του και η Πρωτοβουλία με τ'όνομα



Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, «είσαι ότι δηλώσεις», σύμφωνα με την ρήση που αποδίδεται στον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο και διανοητή, Γιάννη Τσαρούχη.
Ο χλευασμός που ενέχει αυτή η ρήση, για τα παράλογα που συναντάει κανείς ανά την επικράτειά μας, εστιάζεται στον βιασμό της λογικής που αποπειρώνται διάφοροι νεοέλληνες, προς δόξαν του θεμελιωτή της Λογικής –ως επιστήμης- του δικού μας Αριστοτέλη, που έκτοτε ονομάζεται Αριστοτελική Λογική.
Και βέβαια εμείς εδώ, οι συμπατριώτες του, έχουμε –φαίνεται- έναν επιπλέον λόγο να βιάζουμε και τον Αριστοτέλη και την Λογική του, κατά το παράδειγμα του βιβλίου της Λογικής που κάναμε παλιά στο σχολειό -θα θυμάστε φαντάζομαι-: «Ο αστυφύλακας είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι».
Εμφανίστηκε λοιπόν πριν λίγους μήνες στον Δήμο μας ένα «όμιλος» με τίτλο «Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη» που –πέρα από τον τίτλο- χρησιμοποιεί και ως σήμα του το πρόσωπο του Αριστοτέλη (προφανώς για να παίρνει αίγλη από τον συμπατριώτη). Μέχρι εδώ καλά και τίποτα το μεμπτόν. Ίσα-ίσα που, πριν αποκαλυφθούν, πήγε το μυαλό μας σε κάποιους συμπατριώτες μας που –επιτέλους- από την αγάπη, την αναγνώριση και την υπερηφάνεια για τον φιλόσοφο, έκαναν έναν όμιλο για την ανάδειξη της αριστοτελικής φιλοσοφίας στον Δήμο μας –και όπου αλλού. Που θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το Αριστοτελικό Φιλοσοφικό Κέντρο, που θα οργανώσει ημερίδες, που θα προσπαθήσει για την ανάδειξη των αρχαίων Σταγείρων, που, που, που…
Αντ’ αυτού, είδαμε έναν όμιλο που αποτελείται από εργαζόμενους και συμμάχους της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», με μοναδικό σκοπό ύπαρξης την στήριξη της μεταλλουργίας χρυσού που αποπειρώνται να εγκαταστήσουν στην πατρίδα του Αριστοτέλη οι επιχειρηματίες χρυσοθήρες.
Έχει την στήριξη της εταιρείας και δραστηριοποιείται αποκλειστικά για τους σκοπούς της. Πάει στις συνελεύσεις των εκπαιδευτικών και τους απειλεί γιατί αντιτίθενται στην μεταλλουργία, οργανώνει συλλαλητήρια και ημερίδες για την μεταλλουργία, στέλνει γράμματα στον Πρωθυπουργό, πάλι για την μεταλλουργία, βρίζει τους δημοσιογράφους όταν δεν γράφουν πράγματα επαινετικά για την μεταλλουργία και τα αφεντικά τους και γενικώς κάνει ότι μπορεί για να αποδεικνύει αυτό που είπε ο Τσαρούχης. Το μόνο που δεν έκανε –ακόμη- είναι να μας πει πως κι ο Αριστοτέλης ήταν υπέρ της μεταλλουργίας κι επειδή δεν γινόταν και τότε, πήρε τα μάτια του και ξενιτεύτηκε. Θα τους προτείνουμε δε να οργανώσουν μια ημερίδα με έξοδα της «Ελληνικός Χρυσός» με τίτλο: «Ο Αριστοτέλης και η μεταλλουργία χρυσού» για να μάθει το πανελλήνιο και ο κόσμος όλος ότι, σύμφωνα με την Αριστοτελική Λογική, αφού ο Πάχτας –που είναι υπέρ της μεταλλουργίας- εξελέγη Δήμαρχος στον Δήμο Αριστοτέλη, άρα κι ο Αριστοτέλης είναι υπέρ της μεταλλουργίας χρυσού (κατά το μπουζούκι και ο αστυφύλακας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: