ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Χρόνια Πολλά


Ποιος να θυμάται σήμερα την αποφράδα ημέρα της 23ης Ιανουαρίου 2004. Όταν μου έθεσαν το ερώτημα, δεν πήγε το μυαλό μου. Είπα: Η άλωση της Πόλης έγινε τον Μάιο, η Χούντα έγινε Απρίλιο, οι Γερμανοί πάλι Απρίλιο κατέλαβαν την Ελλάδα, ο σεισμός στην Ιερισσό έγινε Σεπτέμβριο. Τι να έγινε τον Γενάρη και να μου διαφεύγει τόσο πολύ; Σε 23 μόνο την ίδρυση της ΕΠΟΝ ήξερα, αλλά κι αυτή ήταν Φλεβάρη (που λέει και το τραγούδι), χώρια που δεν ήταν και αποφράς.
Ανέτρεξα ο δόλιος στο Ίντερνετ και βέβαια βρήκα την μεγάλη καταστροφή που χτύπησε την χώρα και την Χαλκιδική ειδικότερα (http://news.in.gr/greece/article/?aid=511376). Ως Έλλην και ως Χαλκιδικιώτης, ένοιωσα μεγάλη ντροπή που ξέχασα την ημερομηνία της αποκαθήλωσης του Χ. Πάχτα και ορκίστηκα να μην το ξαναπάθω. Κάθε χρόνο θα τελώ μνημόσυνο.
Από τότε άρχισε η κατρακύλα της χώρας. Σκεφτόσαστε να μην είχαμε χάσει τότε τον Χρήστο; Δεν θα συνέβαιναν όλα αυτά τα απεχθή που μας βρήκαν. Ποια τρόικα και ποιο ΔΝΤ θα τολμούσε να μας συμπεριφερθεί, έτσι που μας συμπεριφέρθηκε, αν ήταν στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υφυπουργός που είχε στο ενεργητικό του εκατοντάδες καμπαναριά, αυτός που άλλαξε την τροπολογία σε ντροπολογία, αυτός που μοσχοπούλησε ένα ευτελές μεταλλείο με 11 εκατομμύρια €, ο Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της La Trobe, «ο εραστής του σκιρτήματος των ζαρκαδιών και μύστης των φύλλων της ελιάς»,…πείτε μου, θα παθαίναμε αυτά που πάθαμε; Επ’ ουδενί. Να μην πούμε ότι όλα αυτά τα πάθαμε κι απ’ την αχαριστία μας. Ο Θεός μας τιμώρησε γιατί συμπεριφερθήκαμε τοιουτοτρόπως στον ευεργέτη των εκκλησιών και των καμπαναριών του. Είναι σαφές.
Κι όχι μόνο το έθνος. Από εκείνη την αποφράδα ημέρα έχασε και η Χαλκιδική μας το πολιτικό ανάστημα του ανδρός και ορφάνεψε και βγαίνει σήμερα ο πάσα ένας Μπουτάρης και μας υβρίζει και δεν υπάρχει ένα μέγεθος να βγει και να τον βάλει στην θέση του. Ορφανέψαμε.
Μετά από χρόνια μπορεί αυτή η ημερομηνία να μπει και στα σχολεία και να διδάσκεται μαζί με τις άλλες συμφορές του γένους.
Ένα μόνο είναι παρήγορο, και για τον Χρήστο και για μας. Ήγγικεν η ώρα που θα αποδοθεί και σ’ άλλους η δικαιοσύνη. Η κόπρος του Αυγεία οσονούπω θα αποτελεί παρελθόν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιοσ να ξεχασει ρε γιωργο και το γλεντι παρεα με τον παχτα στο καρναγιο του τζιμη την αλλη μερα που πρωτοβγηκε δημαρχοσ ο βλαχοπουλοσ και στο οποιο συμμετειχεσ ωσ νεοεκλεγμενοσ υπο την υψυλη προστασια του;

Άκανθος είπε...

Τουλάχιστον ο Τζίμης ως παλικάρι που ήταν, αποχώρησε αξιοπρεπώς. Οι άλλοι να δούμε πότε θα μας αδειάσουν τη γωνιά. Αλλά θα με πεις, "Έχει χαίρ η Ιρισσός;"

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο, αλλά Ακανθε έχουμε καιρό να σε διαβάσουμε και μας έλειψες