ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αστοί εναντίον κωλοχωριατών

Από την διαμαρτυρία ενός κωλοχωριάτη σε καρναβαλικό πάρτυ της παράταξης "Πρωτοβουλία" του Μπουτάρη


Αστοί όλου του κόσμου ενωθείτε. Μην σας παρασύρουν οι παρωχημένες αναλύσεις των κομμουνιστικών κομμάτων ότι η μεγαλύτερη αντίθεση που υπάρχει στην κοινωνία μας είναι η πάλη ανάμεσα στην εργατική τάξη και στους καπιταλιστές.

Εδώ και μερικές εβδομάδες άλλαξαν τα πράγματα. Ο Μπουτάρξ που γεννήθηκε στην μεγαλούπολη Νυμφίερ ανακάλυψε την νέα μεγάλη αντίθεση. Την ανακοίνωσε σε μια συνάντηση που είχε με κωλοχωριάτες της Χαλκιδικής (*) με αφορμή τον κίνδυνο που υπήρχε, όταν έρθουν τα τσάρτερς να πάνε οι δύο πλευρές και να τραβολογάνε τους τουρίστες ο ένας από δω και ο άλλος από κει. Η νέα αντίθεση που είναι μεταξύ των Αστών(**) και των κωλοχωρικών καταγράφτηκε σε μια διακήρυξη-βιβλίο με τον τίτλο "Αστικό μανιφέστο".

Σ.Σ

(*) Η Χαλκιδική δεν είναι ένα χωριό και δεν μπορούμε να το πούμε κωλοχώρι. Είναι πολλά χωριά και αν θέλει να είναι δίκαιος ο Μπουτάρξ πρέπει να την αποκαλεί κωλονομό.
(**) Η Θεσσαλονίκη είναι μια πολυσυλλεκτική πόλη, η οποία αποτελείται κατά 95% από πρώην κωλοχωριάτες και 5% Αστούς. Έτσι δεν γίνεται, λόγω μεγέθους πληθυσμού να την λέμε κωλοχώρι, αλλά τους κατοίκους της μπορούμε να τους αποκαλούμε κωλοχωριάτες με κίνδυνο 5% να πέσουμε έξω.

Όπως θα καταλάβατε ο λανθασμένος προσδιορισμός μπορεί να είναι η αιτία ενός χωρο-ταξικού μίσους με απροσδιόριστες
για το τουριστικό μέλλον μας συνέπειες.

Ένας κωλο-Ιερισσιώτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: