ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δήλωση του Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα



Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην περιοχή « Σκουριές » της Μ. Παναγίας Χαλκιδικής.

Η χώρα μας σήμερα διέρχεται τη σοβαρότερη οικονομική κρίση, μετά τον πόλεμο.
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, κατανοώντας τις δυσκολίες συνεισφέρουν τα μέγιστα, αδίκως σε αρκετές των περιπτώσεων, για την σταθεροποίηση της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.
Είναι αλήθεια ότι, όσο τα σημάδια της ανάκαμψης αργούν να φανούν η ανεργία καλπάζει και η αβεβαιότητα, η αγωνία αυξάνει.
Ως εκ τούτου σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, απαιτείται συνεννόηση, συναίνεση, κοινωνική συμφωνία, για να προλάβουμε τα χειρότερα και να διασφαλίσουμε την οικογενειακή και κοινωνική γαλήνη.
Τα τελευταία ακραία γεγονότα (αντιπαραθέσεις - βιαιοπραγίες) που διαδραματίζονται στην Βορειοανατολική πλευρά του Νομού, για την επέκταση των μεταλλείων Κασσάνδρας, δυστυχώς κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, διχάζουν την κοινωνία και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Έχω πει, πολλές φορές, ότι η κοινωνική συναίνεση, για τις επενδύσεις που σχεδιάζονται, αποτελεί τον πρώτο όρο για την υλοποίησή τους. Όταν δε ορθώνονται ζητήματα περιβάλλοντος, τότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Στις περιπτώσεις αυτές η κοινωνική συναίνεση πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και όχι της επιβολής αποφάσεων.
Ως εκ τούτου καταδικάζω τα γεγονότα βίας, που έλαβαν χώρα και δυστυχώς συνεχίζουν στην περιοχή των « Σκουριών » της Μ. Παναγίας.
Σε κάθε περίπτωση η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να δώσει πειστική απάντηση στους προβληματισμούς που προβάλει η τοπική κοινωνία για την επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος και να διαφυλάξει την κοινωνική ειρήνη, κανείς άλλος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίσματα Γιάννη.
Τι περίμενες? Να πνίξουν τα ΜΑΤ με δακρυγόνα τους ψηφοφόρους (και οχι μονο φυσικα), σου μετά κι απο πρόσκληση του Παχτα?
Τώρα σχετικά με τις ανησυχίες για τις οποίες έκανες λόγο το καλοκαίρι μετά τις υπόγραφες των συνάδελφων σου,και για τις οποίες κάνεις λόγο και τώρα θα σε ρωτήσω ότι τον ανύπαρκτο εντός λίγων ήμερων υπουργο ΥΠΕΚΑ( δεν αμφιβάλει κάνεις ότι μετά τις εκλογές θα υπάρχει μόνον σαν κακιά ανάμνηση στο μυαλό όλων των Ελλήνων),θα του εκφράσεις την ανησυχία μας?
Γιάννη παρ τω αλλιώς.Θα βρεις!!!!!
Δεν κατάλαβες ότι οι κάτοικοι της Ιερισσού της Μεγαλης Παναγιας της ΒΑ Χαλκιδικης δεν θα επιτρέψουν πότε να γίνει εξόρυξη στον Κακαβο?
Απάντησε τώρα,γιατί θα αναγκαστείς να απαντήσεις σε λίγες ημερες προεκλογοκα και απο κοντά?

Ανώνυμος είπε...

Καλώς το παιδί. Δριβελέγκα δυστυχώς είσαι πολιτικάντης. Ότι κάνεις κι ότι λές το κάνεις και το λες μόνο για την επανεκλογή σου και για να τα έχεις καλά με την εκάστοτε ηγεσία του κόμματός σου, για να είσαι μέσα. Ο κόσμος όμως σ'έχει καταλάβει και θα πάρεις κι εσύ την απάντησή σου. Αν είχες αρχίδια έπρεπε να το μπλοκάρεις αυτό το έργο. Αλλά τι είναι τα αρχίδια για να τα βρίσκει ο καθένας;

Ανώνυμος είπε...

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φταίνε πρώτα όλοι αυτοί που στις εκλογές είτε κατέβηκαν με δικό τους συνδυασμό είτε απείχαν για να τιμωρήσουν τάχα τον Βλαχόπουλο. Τώρα ας λουστούμε τον Πάχτα για δήμαρχο και ας σταματήσουμε σαν κάτοικοι της περιοχής να λέμε πως πάντα φταίει κάποιος άλλος!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 10.13 ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΠΕΣ ΤΟ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ....!ΤΟΝ ΠΑΧΤΟΥΛΗ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ..

Ανώνυμος είπε...

Τι ειχις Γιαννι μ,τι ειχα παντα κι τα προβατα σαραντα!

Ανώνυμος είπε...

Ασε μας ρε Δρεβελέγκα με τις κολοτούμπες σου. Σε έβαλε ο δικός σου να βγάλεις ανακοίνωση να ξεγελάσεις πάλι τους Ιερισσιώτες.