ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Οι πληρωμένοι χυδαιολόγοι


Άποψη του Ιατρού Λαλιώτη Άγγελου σχετικά με σχόλια στην Ρεσπέτζα αλλά και για το πρόβλημα των μεταλλείων στην περιοχή μας.

α)Επειδή η ανωνυμία είναι κλασσικό παράδειγμα ανανδρίας θα προκαλούσα τα ανθρωποειδή που φορανε φουστίτσες να βρίζουνε και να χλευάζουνε επώνυμα.
β) Το να βρίζει κάποιος οποιδήποτε εκφράζει έναν ευπρεπή λόγο, ακόμα και αν ΔΕΝ συμφωνεί μαζί του ειναι δείγμα ΑΓΡΟΙΚΙΑΣ.
γ) Γνωρίζω προσωπικά την Άννα και εγώ αλλά και όσοι την γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά ότι είναι ένας αξοπρεπέστατος άνθρωπός με αρχές που ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ και δεν πουλα εκδουλεύσεις σε κανένα "επιχειρηματια".
δ) Σε ότι αφορα τον θρασύδειλο που ανώνυμα χλευάζει να του πώ ότι όταν κοπροσκύλιαζε η Άννα και άλλοι σαν αυτή κόπιαζε ώρες, βράδια σαββατοκύριακα, καλοκαίρια και γιορτές και δεν "ιπινι ρακιά" στα παζάρια. Και τώρα ακομά ποιός από σας έχει δουλεψει 36 και 52 ώρες ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΠΝΟΣ???? ΠΟΙΟΣ ξέρει τι είναι να παραλαμβάνεις σηπτικούς αρρώστους όπως συχνά παραλαμβάνουν οι αιματολόγοι 3 το πρώί έχοντας δουλέψει 18 ώρες ΣΥΝΕΧΕΙΑ πρίν???? Και πλήθος άλλων καταστάσεων που ο μέσος άνθρωπος ούτε φαντάζεται. Και τέλος τέλος αγροίκε εχεις ανακοινώσει εσύ ποτε θάνατο ανθρώπου και μάλιστα σε γονείς??
ε) Ο ειδικευόμενος που είναι η Άννα δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Έχει απλά σύμβαση με το νοσοκομείο με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου έως ότου να τελείώσει η ειδικότητά της.
στ) Ο λόγος της συναισθηματικός πλήν όμως αληθινός. Για οσους ξέρουν στοιχειωδώς γράμματα παραπέμπω στο παρακάτω link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/ είναι η Μέκκα της ιατρικής σήμερα, από το Νational Institution of Health των ΗΠΑ και περιλαμβάνει όλες τις ιατρικές δημοσιεύσεις επί όλων των θεμάτων ιατρικής και ενημερώνεται διαρκώς για κάθε δημοσίευση ιατρικής.
Βάλτέ το λήμμα gold mining and public health και απλά διαβάστε τις ιατρικές δημοσιεύσεις επί του θέματος.... .
ζ) Η αγωνία για την επιβίωση είναι κάτι απόλυτα σεβαστό. Μπορεί κάποιοι να μην έχουν άλλη επιλογή και να θεωρούν την απασχόληση "στα μεταλλεία" όπως άκουγα μικρός, την μόνη ευκαιρία.
Αναρωτιέμαι γιατί δεν γίνεται μια πλήρης ενημερωση από επίσημες κρατικές αρχές για όλα τα δεδομένα μιας τέτοιας επένδυσης σε όλη την περιοχή? Κάνουμε δημοψηφίσματα για ότι βλακεία έρχεται στο κεφάλι του καθενός και για ένα τέτοιο θέμα οι πολίτες της Βορείου Χαλκιδικής δεν ερωτώνται επίσημα και συντεταγμένα???? Ως κοινωνία ας πάρουμε μια απόφαση ψύχραιμα, πραγματικά δημοκρατικά ώστε να είναι και αποδεκτή από όλους στη Βόρεια Χαλκιδική,χωρίς ψυχολογικούς εκβιασμόυς από παραγοντίσκους και πολιτικάντηδες, με βάση τα υπέρ, τα κατά, τις εγγυήσεις και τα ανταλλάγματα από εταιρειες και κράτος (εάν υπάρχουν) και κυρίως σκεπτόμενοι με ωριμότητα και ολοκληρωμένα.
Με τιμή
Λαλιώτης Άγγελος
Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου


ΥΓ: Εγω δεν μπορώ ούτε καν τα Σαββατοκυρικά να έρχομαι στον τόπο που μένει η οικογένεια μου και που είναι θαμένοι οι πρόγονοί μου. Πίστεψτε με αυτό δεν με κάνει να αγωνιώ λιγότερο και να μην ποναω πάρα πολύ αυτή την πολύτιμη για μένα ΓΗ.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε λαλιωτη εισαι διμοσιος βολεμενος στην ζεστη σου θεσουλα....πως μιλας ετσι για τους εργαζομενους?σαν δν ντρεπεστε ιοκολογακια της πλακας..βγαζετε και ανακοινωσεις τρομαρρα σας..ασε που εισαι και απο μακρια...ψευτοοικολογια στν τοπο σου ασε εμας να δουλεψουμε γιτρε του δημοσιου

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ, συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου για τους χυδαιολόγους, όχι μόνον για την περίπτωση της Άννας, αλλά και προς κάθε πρόσωπο δημόσιο ή μη.
Αναφορικά με το link: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/ και το λήμμα gold mining and public health. Έκανα μια προσπάθεια, ομολογώ σύντομη σε χρόνο και περιήλθα τις περιλήψεις των ιατρικών δημοσιεύσεων. Ομως στο σύνολό τους σχεδόν αναφέρονται σε τριτοκοσμικές χώρες, χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Δεν μελέτησα το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτών, καθόσον δεν θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.λ.π. έχει σχέση με το επίπεδο των κρατών αυτών, άσχετα βέβαια ακόμη και της βαθειάς κρίσης.
Με τη σκέψη αυτή θέλησα όμως να δω τι γίνεται με τις Χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής και οδηγήθηκα στην ιστοσελίδα http://www.mbendi.com/indy/ming/gold/am/cn/p0005.htm#Facilities. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν είναι τα πιο πάνω κράτη οι μεγαλύτεροι παραγωγοί χρυσού στον κόσμο, αλλά ο Καναδάς. «Canada is one of the world's top gold producers, after South Africa, the USA and Australia. Canada produced 140,529 kg of gold in 2003 from 330 gold mines which accounted for more than 90% of production. Several of Canada's gold mines have closed as a result of the low gold price and exhausted ore reserves. Remaining production came from placer workings and base metal by products».
Από ότι είδα και στο σχετικά χάρτη της ιστοσελίδας, εκεί λειτουργούν έξι χρυσορυχεία τα πέντε εκ των οποίων είναι στην νότια ανατολική περιοχή (Κεμπέκ και Οντάριο) που έχουν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή συγκέντρωση. Στη συνέχεια προσπάθησα να βρω πρόσφατες ιατρικές δημοσιεύσεις που αφορούν επιπτώσεις από τη λειτουργία τέτοιων μονάδων, ειδικότερα από τη χρήση κυανίου και άλλων δηλητηριωδών ουσιών. Βρήκα δύο δημοσιεύσεις εκ των οποίων η μία αναφέρεται σε χροσορυχείο και έχει τίτλο «Exposure of a Cree population living near mine tailings in northern Quebec (Canada) to metals and metalloids». Των Bussières D, Ayotte P, Levallois P, Dewailly E, Nieboer E, Gingras S, Côté S. Πηγή: το Institut National de Santé Publique du Québec, Canada.
Aπόσπασμα περίληψης: The authors investigated the effect of residues from copper- and gold-mining on the Cree population of Oujé-Bougoumou, located 560 km north of Quebec City, Canada. Subjects (225) from Oujé-Bougoumou and a control population (100) completed a questionnaire on lifestyle and dietary habits and provided blood and urine samples for analysis.
Αποτέλεσμα: No influence of mine residues was observed among residents of Oujé-Bougoumou, but lifestyle exposure associations were noted for both communities. Αφήνω τη μετάφραση στη διακρητική ευκαίρια εκείνων που τρομοκρατούν τους συμπολίτες μας. Με αυτό δεν ισχυρίζομαι ότι μία τέτοια δραστηριότητα δεν έχει κάποιες επιπτώσεις, αλλά όχι εκείνες που ισχυρίζονται κάποιοι και τρομοκρατούν τους μη ψύχραιμους.
Δεν αμφισβητώ την επιστημοσύνη τη δική σου, ούτε κανενός άλλου. Σχολιάζω την ανάρτηση και επιδίωξή μου είναι οι αναγνώστες της να έχουν μια πιο σφαιρική και πολύπλευρη ενημέρωση. Θεωρώ πέρα από σίγουρο ότι κάποιοι θα με κατατάξουν και στα «Μπομπολάκια», αλλά δεν συμβαίνει αυτό, εξάλλου δεν με ενδιαφέρει ότι και να λένε.

Nikos Kalyviotis είπε...

Ανώνυμε 11:52 να διάβαζες!