ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δήμου Αριστοτέλη"




Η "Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Αριστοτέλη" σε λαική συνέλευση που έγινε στην Ιερισσό την προηγούμενη βδομάδα έβγαλε την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ των αρχών και των στόχων της. Η Διακήρυξη υπογράφεται αρχικά από 1229 Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη.



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ
ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εμείς, οι Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, ζούμε τα τελευταία χρόνια την εγκληματική απόπειρα καταστροφής του τόπου και της κοινωνίας μας με την αυθαίρετη δημιουργία των μεταλλείων χρυσού, στην οποία μεσίτης και συνεργός είναι δυστυχώς η Δημοτική μας αρχή.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία δημιουργίας πατριωτικής, υπερκομματικής δημοτικής κίνησης με πρώτο και κύριο σκοπό την αποτροπή αυτής της καταστροφής, για να σχεδιάσουμε και να πετύχουμε στη συνέχεια τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας με απόλυτο σεβασμό στο πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον.
Για το σκοπό αυτό θέτουμε ως υπέρτατο καθήκον τη συνένωση όλων των δυνάμεων, από όλα τα χωριά του Δήμου, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες επί μέρους διαφορές μας. Με την ενωτική κάθοδο στις εκλογές, κάτω από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, που μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες θα συσπειρώνει όλους όσους αγωνιούν για την σωτηρία και το μέλλον του τόπου μας, κάνουμε με τόλμη την υπέρβασή μας.
Μέσα από την υπέρβαση αυτή, εξασφαλίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα μια νικηφόρα εκλογική προοπτική, που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για:
ü   να αποτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής.
ü   να διεκδικήσουμε ουσιαστικό έλεγχο για παρανομίες και περιβαλλοντική υποβάθμιση για όσο διάστημα συνεχίζει η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή.
ü   να επιτύχουμε τον αποχαρακτηρισμό της ΒΑ Χαλκιδικής ως «Μεταλλευτικής» και την σταδιακή της αποκατάσταση.
ü   να σταματήσουμε τη διάρρηξη του κοινωνικού μας ιστού και να επαναφέρουμε τη δημοκρατική λειτουργία, την ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή, στοιχεία απαραίτητα για τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη μεταξύ των χωριών και των δημοτών μας.
ü   να προωθήσουμε τη βιώσιμη και ορθολογική ανάπτυξη του Δήμου μας αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε χωριού, με πρώτιστη μέριμνα την αρμονική συνύπαρξη, την υγεία, το περιβάλλον και τη δημιουργική εργασία για όλους τους Δημότες,
ü   να αποκαταστήσουμε το βάναυσα τραυματισμένο αίσθημα δικαίου και την οικογενειακή γαλήνη των άδικα διωκόμενων και φυλακισμένων αγωνιστών - συμπατριωτών μας.

Σε αυτή την πανστρατιά έχουν όλοι θέση, ρόλο και καθήκον. Η εγγύηση της ενότητας με την οποία πρέπει να πορευτούμε σ’ αυτόν το δρόμο, είναι πατριωτική υπόθεση και καθήκον όλων μας.
Ενωμένοι θα νικήσουμε, με ένα και μοναδικό ενωτικό πατριωτικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο! Για να σώσουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους, από τους επίδοξους καταπατητές της και να την ξανακάνουμε φάρο πολιτισμού και κοινωνικής προόδου, παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο.-

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα είναι σίγουρο: ότι ο Αριστοτέλης δεν θα είχε μαθητή τον Μεγα-Αλέξανδρο, αν δεν υπήρχαν τα μεταλλεία. Ούτε και τα ασημένια νομίσματα της Ακάνθου χωρίς τον άργυρο της περιοχής. Μην παραχαράζετε την ιστορία. Τί θαρείτε δηλαδή ότι θα υπήρχε εκστρατεία Αλεξάνδρου στα πέρατα του κόσμου χωρίς χρυσό και άργυρο απο το Παγγαίο και την Χαλκιδική; Διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε την ιστορία μας!!!

Ανώνυμος είπε...

1:56
Είσαι τελείως ανιστόρητος!
Ποτέ ο Μ. Αλέξανδρος δεν έβγαλε χρυσό στη Χαλκιδική και όλες οι πηγές είναι σαφής!
Χρυσό έβγαλε από τα ορυχεία του Παγγαίου.
Αν έχεις την ελάχιστη απόδειξη περί του αντιθέτου σε προκαλώ να την καταθέσεις.
Η αρχαία Άκανθος ΔΕΝ βασίστηκε στα μεταλλεία και γι αυτό επέζησε στο χρόνο. Εκμεταλλεύτηκε όσο έπρεπε τα μικρά ορυχεία ασημιού, αλλά ο πλούτος της προήλθε από το εμπόριο την γρωργία και την αλιεία.
Ηδη η περιοχή μας, όπως ανάφερε με επιστημονικά δεδομένα και το Σ.Π του Α.Π.Θ, έχει ξεπεράσει την φέρουσα ικανότητά της για ανάπτυξη περισσότερο των μεταλλείων. Από εδώ και πέρα κάθε επέκταση θα είναι καταστροφική, πόσο μάλλον η φαραωνικού τύπου μεταλλουργία χρυσού!
Οπότε ή σώζουμε την περιοχή μας βασίζοντασ την ανάπτυξη στα πραγματικά πλεονεκτήματά της, ή πέρνουμε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή για όλους.
Διαλέγουμε!
Λαδιαβίτης

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:35
Μάλλον οι δικές σου πηγές σου δεν είναι "σαφής", (όπως το γράφεις).
Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ασχολήθηκε με το αντικείμενο. Φρόντισε ο πατέρας του ο Φίλιππος... Το ασήμι της περιοχής αξιοποιήθηκε από την αρχαιότητα ακόμη και ήταν σημαντικό πολύ σημαντική δραστηριότητα. Μην επικεντρώνεσαι (πονηρούλη) μόνο στον χρυσό. Το ασήμι ανέκαθεν ήταν πολύτιμο μέταλλο και αξιοποιήθηκε ο πλούτος του τόπου μας, σχεδόν σε όλη την ιστορική του διαδρομή (θέλω να πιστεύω ότι έχω σχετική... γνώση της ιστορίας λόγω αντικειμένου). Και αν θέλεις να έρθουμε και στο σήμερα, (γνωρίζω ότι βγάζεις σπυριά στο άκουσμα της λέξης μεταλλεία), εμείς απλά "διαλέξαμε" και μαζί μ' εμάς όλοι εκείνοι οι οποίοι με βάση την λειτουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας πρέπει να αποφασίσουν. Και αποφάσισαν... Σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Οι "φυλές" αποφασίζουν αποκλειστικά για λογαριασμό τους... σε κάποια άλλη ήπειρο.