ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δήμος Αριστοτέλη. Πρωτεύουσα η Ιερισσός



H πρόταση του Υπουργείου στο σχέδιο Νόμου που πέρασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπει αυτά ακριβώς που δημοσιεύσαμε και στις 16 Απριλίου. Έδρα του νέου Δήμου που θα αποτελείται από τους σημερινούς Δήμους Σταγείρων-Ακάνθου, Παναγίας και Αρναίας, θα είναι η Ιερισσός. Ο νέος Δήμος θα ονομασθεί Δήμος Αριστοτέλη.
Θα επανέλθουμε για νεότερες πληροφορίες όταν έχουμε.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΝΙΟΤΑΚΙΑ! ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ, ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ.

Γ.Κ. Στανός είπε...

8.39. Αν απευθύνεσαι έτσι, σε Συνδημότες σου πλέον, και ο διαχειριστής σε ανέχεται και κινείται στο ίδιο πνεύμα, τότε γι' αυτά που θα ακολουθήσουν, θα έχετε ακέραια την ευθύνη...

ChristosA είπε...

Ας αποδοκιμάσουμε τις φανατικές φωνές δηλαδή αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να σκέφτονται αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Ας κοιτάξουμε το καλό του νέου μεγάλου Δήμου. Αυτό σημαίνει όχι στους αποκλεισμούς, ναι στους άξιους και στους νηφάλιους από οποιοδήποτε μέρος του Δήμου και να είναι, ναι στην σύνθεση
των αντίθετων συμφερόντων για το καλό όλων των δημοτών. Όλα τα χωριά είναι σημαντικά, κανένα δεν είναι κατώτερο ή ανώτερο.

Χρήστος Αποστολίδης

Ανώνυμος είπε...

Φίλε των 8.39.Απ` οτι φαίνεται είσαι μόνο σου μαζί με την μικροκακία σου.Ηρέμησε λοιπόν.Μην ξεχνάς οτι αν ανατρέξεις σε προηγούμενα σχόλια σας θα παρατηρήσεις οτι εσείς οι Ιερισσιώτες μαλώνεται μεταξύ σας.
Οσο για την πρωτεύουσα του νέου Δήμου δεν την ζητήσατε ποτέ.
Σας την έδωσε ο Δωροδριβελέγκας προίκα μαζί με τον Λαμπράκη.Αλήθεια τι κάνει κάθε μέρα ο Λαμπράκης στην Αρναία?

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ. Αποστολίδη.ΕίμαιΙερισσιωτης γέννημα θρέμα. Θέλω να μιλήσω και φοβάμαι, γιατί δεν έχω έναν συνομιλητή με κάποιο επίπεδο.Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι ποτέ δεν θα ξαναμπώ στην ιστοσελίδα αυτήν. Αλλά την χαρά που πήρα ηθελα να την μοιραστώ. Και έπεσα σε έναν επιτέλους σωστό ανθρωπο με σωστό λόγο.
Μακάρι αυτή η ανακοίνωση να είναι τελεσίδικη.
Μακάρι να σταματήσουμε να τρώμε τίς σάρκες μας.Μακάρι να αποβάλλουμε την κακία που έχουμε συσωρέυσει μέσα μας.
ΖΗΤΩ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΞΥΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ...
Έχω κατά καιρούς εκφραστεί με παρρησία και ευθύτητα για την αναγκαιότητα δημιουργίας ισχυρών αυτοδιοικητικών μονάδων (Δήμων και αιρετών Περιφερειών). Και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς, που οι απόψεις αυτές θεωρήθηκαν ότι δήθεν εξυπηρετούσαν άλλες σκοπιμότητες. Ευτυχώς, το πέρασμα των εποχών και η μετάβαση σε ένα νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, δικαιώνουν εν πολλοίς αυτή τη θέση. Αν και θα επιμείνω στην αρχική μου άποψη, ότι οι Δήμοι για την Χαλκιδική, θα έπρεπε να είναι τρεις, ώστε να μπορούν, ως ισχυρότερες οντότητες, να δικεδικούν την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν στους δημότες που εκπροσωπούν. Μπορώ βεβαίως να ερμηνεύσω πολιτικά την τελική έκβαση. Μια κοινή ή μάλλον απλή λογική θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η χωροθέτηση των νέων Δήμων, έχει και άμεση σχέση με την επιλογή της έδρας. Αν αυτό ήταν το κριτήριο -έστω κι αν η επιλογή έγινε με βάση τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή-, θα αδικούσε το μεγάλο εγχείρημα. Ιδίως στον δικό μας νέο Δήμο Αριστοτέλη. Διαπίστωσα όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κυρίως τις τελευταίες μέρες, την ψυχική απόσταση που χωρίζει την "πάνω" με την "κάτω" γειτονιά του δήμου μας. Και κάπου στη μέση εμείς οι άλλοι, οι μικροί των Δημοτικών Διαμερισμάτων ή της Μεγάλης Παναγίας, που μοιράζονται τον δεύτερο ή καλύτερα τον υποδιέστερο ρόλο. Που δίνουμε καθημερινές μάχες για να κρατηθούμε στις δύσκολες συνθήκες, απόμακροι και ξένοι από τις πρωτοκαθεδρίες και τα οφίκια. Εμείς οι άλλοι, οι μικροί και οι ασήμαντοι, που περιμένουμε να δούμε όχι τον πρώτο ή τον δεύτερο, μα όλους σε μια κοινή πορεία προοπτικής και ανάπτυξης. Χωρίς την ψυχική επαφή του συνόλου οι καιροί θα είναι δύσκολοι. Αλοίμονο σε κείνους που βλέπουν με το μάτι του νικητή ή του ηττημένου, εκείνον που καλούνται να έχουν δίπλα τους. Οι πικρίες άλλοτε δικαιολογημένες καί άλλοτε όχι, είναι ικανές να διχάσουν ολόκληρες κοινωνίες και να υπονομεύσουν τις δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν να προκύψουν από αυτές. Και εκείνοι που αισθάνονται ότι κέρδισαν μια μάχη γοήτρου, οφείλουν να αναγνωρίσουν στην πράξη τη μεγαλοψυχία τους απέναντι σε έναν ισάξιο και ικανό "συνυποψήφιό τους". Οι μάχες των χαρακωμάτων δεν οδηγούν πουθενά. Τα μέτωπα σε πολλά επίπεδα στην περιοχή μας είναι ανοιχτά. Και χρειάζονται ανοιχτά μυαλά για να βρουν λύσεις. Η στείρα αντιπαράθεση είναι ο πιο κακός σύμβουλος για να γεφυρωθούν νοοτροπίες και αντιλήψεις ετών που έβλαψαν τον τόπο. Μην ψάχνετε αυτές τις κρίσιμες ώρες να βρείτε τους περισσότερο και τους λιγότερο ένοχους. Και θα συνιστούσα στον φίλο διαχειριστή του ιστολογίου να μην το επιχειρεί. Ζητούμενο είναι να συνυπάρξουμε μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας. Και τότε θα διαπιστώσουμε το μεγαλείο και τη διαχρονικότητα του όλου, απέναντι στη αδυναμία του ενός.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΛΑΖΑΡΟΣ ΞΥΔΟΠΟΥΛΟΣ
πρώην Κοινοτάρχης Στρατωνίου

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΟ
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΣ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ,,,ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΥΜΒΙΟΣΟΥΜΕ ...ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ..ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ....ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΝΑΙΩΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠ ΑΥΤΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ .ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΄΄ΙΣΤΟΡΙΚΟ΄΄

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 11:14 OXI KAI ΔΩΡΟ. ΔΩΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ, ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΗΡΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΑ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΖΟΥΡΑ ΔΗΛΑΔΗ.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες του blog. Συνδημότες και μή, με τον παλιό ή με τον νέο χάρτη.
Ο διαχειριστής δεν έχει την φιλοσοφία να φιλοξενεί απόψεις που αρέσουν μόνο σ'αυτόν. Άλλωστε το έχει και σε τρέιλερ ότι όποιος θέλει μπορεί να δημοσιεύσει άρθρα του επώνυμα. Τα σχόλια όταν δεν είναι υβριστικά γιατί θα πρέπι να σβήνονται;
Λάζαρε, εμείς δίναμε μια μάχη για να γίνει έδρα η Ιερισσός, θεωρώντας ότι συγκριτικά έχει τα περισσότερα προσόντα και τα δίκαια. Ποτέ δεν το κρύψαμε. Είδες άλλωστε πως όλοι έκαναν προτάσεις και ψήφιζαν, ανάλογα με το πως βόλευε στους σχεδιασμούς τους. Ούτε κατηγορήσαμε κανέναν για τον αγώνα που έδινε για τον τόπο του (πέραν των βανδαλισμών). Αλλοίμονο, ότι δικαιώματα διεκδικούμε για τους εαυτούς μας, πρέπει να τα αναγνωρίζουμε και για τους άλλους. Εσύ βέβαια -και λογικά- δεν έχεις την ίδια πρεμούρα με μας για την έδρα. Ότι γράψαμε εναντίον κάποιων το γράψαμε γιατί άλλα έλεγαν εδώ κι άλλα εκεί κι άλλα είχαν στο νού τους, ή δεν έπερναν θέση όπως όφειλαν, σαν πολιτικοί θεσμοί του Νομού. Επίσης είναι λογικό να μην είμαστε αχάριστοι και όποιος μας βοήθησε σ'αυτήν την προσπάθεια να πούμε έναν καλό λόγο γι αυτόν.
Κατά τα άλλα πάρτε το όλοι χαλαρά γιατί όπως λέει και ο Χρήστος Α. θα πρέπει να συνεργαστούμε και να συμφωνήσουμε για το μέλλον της περιοχής.
Δι' ευχών...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ διαχειριστή στο σχέδιο αυτό αναφέρεται ως έδρα του νέου Δήμου Αριστοτέλη(το τέλειο όνομα κατ'εμέ) η Ιερισσός και ιστορική έδρα η Αρναία.Δεν το αναφέρεις καν και δε μας λες τι σημαίνει αυτό πρακτικά και για ποιό λόγο είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα με ιστορική έδρα.Για ποιό λόγο?
Επίσης, μήπως θα έπρεπε να περιμένουμε λίγο να τελειώσει και η διαβούλευση(ποιά?εδώ γελάμε, όλα είναι κλειδωμένα) γιατί θα πρέπει να ακούσουμε από επίσημα χείλη τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ επιλογής της έδρας! Ο καθένας λέει ότι ο τόπος του πληρεί τις προϋποθέσεις(και καλά κάνει...θεμιτό είναι) αλλά επίσημα δεν ξέρουμε κάτι ουσιαστικό ακόμα!!!

Χαράλαμπος Καμπλιές είπε...

Μπράβο στον κύριο Λάζαρο Ξυδόπουλο!Τέτοια μυαλά χρειαζόμαστε , και θα χρειαζόμαστε πάντοτε, για τον πολύ δύσκολο ανήφορο που ακολουθεί.

Ανώνυμος είπε...

Το λάθος του διαχειριστή είναι που νομίζει ότι οι απόψεις του δεν επιδέχονται διαλόγου με διαφοροποιημένα επιχειρήματα από τα δικά του. Σε μια λοιπόν συνάρτηση υπάρχει η σταθερά των επιχειρημάτων του διαχειριστή και η μεταβλητή εκείνα των συνομιλητών του. Έτσι δεν γίνεται διάλογος. Νομίζει ότι είναι ο … Αριστείδης ….

ladiavitis είπε...

χαιρομαι που ολοι ημαστε περήφανοι για το ονομα του Αριστοτελη!Θα θελα μονο να ξερα ποσοι απο εμας διαβασαν εστω και ενα κεφαλαιο των βιβλιων που του αποδιδονται! Κατα τα αλλα η αναπτυξη της περιοχης μπορεί να γινει μονο με την επι μερους αναπτυξη των κοινοτητων μας.Η περιοχη μας εχει μεγαλες δυνατοτητες απο την Αρναια ως την Ουρανουπολη.Ισως ομως να υστερουμε σε ανθρωπους,με δημιουργικη φαντασια.Τους "ρεαλιστες"(ιδιοτητα συνήθως αυτοπροσδιορισμου που κρυβει πεζοτητα) μπορουμε να τους αφησουμε για τις λακουβες!
Ιστορικη πρωτευουσα η Αρναια,
Ιστορικοτερη η Στρατονικη(Ισβορος),
Ιστορικοτατη η Ιερισσος!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι άκουσα στην Ιερισσό οτι ο όρος ιστορική πρωτεύουσα έχει δοθεί στην Αρναία για να μείνουν νόμιμα όλες οι υπηρεσίες.Λέτε να ισχύει αυτό?Λαλάκη με το όνειρο του Δημάρχου θα μείνεις!Βλαχόπουλε ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ Χ***ΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΑ ΤΑ ΒΓΑΖΑΜΕ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΛΥΣΣΑΞΑΝΕ ΜΗ ΚΑΙ ΔΕ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΤΛΟ! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ; ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Καθεστε και μαλωνετε για το ποια θα ειναι η πρωτευουσα την ωρα που στην χαλκιδικη γινεται της τρελλης.θα την ρημαξουν ολη.Για το επενδυτικό πλάνο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. ακουσατε??ή δε σας ενδιαφερει? Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το μείζον ζήτημα για το σύνολο του νομού αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Αν δεν βαλουμε μυαλο δεν θα χουν να φανε και να πιουν νερο τα παιδια μας.Σκεφτειτε το λιγο.

ΥΓ.Φιλαρακι εσυ που λες για το εθνος το στρατο και τα λοιπα μαζεψου γιατι παλι ειμαστε σχεδον υπο κατοχη απο τους ξενους και ξερω οτι το συναφη σας φοραει κουκουλες και δειχνει με το δακτυλο πατριωτες και τους εξοντωνουν για κανα ντενεκε λαδι σκουλικι.