ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ο κακός ο λύκος και άλλα παραμύθια

Για να δουν τα παιδάκια σας όλο το παραμύθι πατείστε εδώ
Την Δευτέρα, 9 Νοέμβρη, έγινε «Δημοτικό Συμβούλιο» του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου. Τώρα γιατί έγινε και τι ακριβώς ήταν αυτό που έγινε, θα σας γελάσω κι εγώ, καθώς οι απόψεις διίστανται.
Ας δεχτούμε όμως ότι ήταν Δημοτικό Συμβούλιο αν και κατόπιν θα πρέπει να ξαναορίσουμε τι είναι καφενείο. Τέλος πάντων.
Άλλοι λένε λοιπόν ότι έγινε –έτσι απλά- για να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και η κοινωνία για το θέμα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».
Άλλοι λένε ότι έγινε για να γνωμοδοτήσει για τις ερευνητικές γεωτρήσεις της εταιρείας, έστω και κατόπιν εορτής. Άλλωστε, πάντα, όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα, κατόπιν εορτής "γνωμοδοτεί" το Δημοτικό Συμβούλιο, κι αυτό γιατί το προστατεύει ο Δήμαρχος, ο οποίος με πρωτοφανή -κάθε φορά- ηρωισμό και αυταπάρνηση, παίρνει το βάρος πάνω του και "γνωμοδοτεί" ο ίδιος. Αν ενθυμείστε, το ίδιο έκανε και όταν προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της εταιρείας πριν μερικά χρόνια. Μόνος και τότε προσέφυγε και πήρε όλο το θέμα πάνω του. Και τις διαπραγματεύσεις με το Βατοπέδι, για τα στρέμματα που θα έπαιρνε ο Δήμος μας, αρχικά πάλι μόνος τις έκανε, και να σκεφτείτε ότι είχε να αντιμετωπίσει Εφραίμ και Αρσένιο (μετά προσεφέρθη να τον βοηθήσει ο κ. Τόλης).
Η μοναξιά αυτού του ανθρώπου -να το θυμηθείτε- τελικά θα γίνει παροιμιώδης.
Άλλοι -οι πιο νομιμόφρονες- λένε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε γιατί το ζήτησε με έγγραφό του ο Δ. Σύμβουλος της μειοψηφίας (;) κ. Τόλης Παπαγεωργίου και, ως γνωστόν, η δημοκρατική ευαισθησία του Δημάρχου ενήργησε πάραυτα, όπως κάνει πάντα όταν υπάρχει –όχι απλά αίτημα- ακόμα και υπόνοια αιτήματος. Τέτοια ευαισθησία είχαμε να δούμε από τότε που συγκαλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο –μέρα παρά μέρα- πάλι για την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Τέλος είναι και κάποιοι κακεντρεχείς που δε μπορούν να χωνέψουν τις επιτυχίες (Οὐκ ἐᾷ με καθεύδειν τὸ τοῦ Μιλτιάδου τρόπαιον) και κάθονται και λένε πως ή όλη ιστορία ήταν στημένη. Και λένε πως ήταν στημένη, σε αγαστή συνεργασία με τον προστάτη - οικολόγο της περιοχής μας (τι προστάτη δηλαδή, σχεδόν ένας Αϊ Γιώργης είναι που σκοτώνει τα φίδια και τα άλλα ζούδια για να μην μας φάνε αυτά), για να έρθουν οι εργαζόμενοι και να δούν πως θα τραβήξει το αυτί και θα τρομάξει τους διαφωνούντες (Δημοτικούς Συμβούλους και άλλους) που αντιπολιτεύονται τον Δήμαρχο. Ακόμα, ακόμα και για να καταλάβουν μερικοί - μερικοί ποιος «μιλάει» με την εταιρεία και ότι: τέρμα οι μαγκιές, οι αμφισβητήσεις και τα σαλτανάτια, γιατί θα βγάλουμε έξω τον Τόλη και τότε θα δείτε για πότε θα επανέλθετε στην «νομιμότητα».
Αυτά όμως –όπως σας προειδοποιήσαμε- τα λένε οι κακεντρεχείς και να μην τα πιστεύετε. Εμείς πιστεύουμε τις πρώτες εκδοχές, εκεί που ο Δήμαρχος τα παίρνει όλα πάνω του, και για να μην εκθέτει τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και γιατί αυτοί δεν ξέρουν όσα αυτός.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωποι που αφήνουν τις τύχες της περιοχής τους στον Βατοπεδινό γιο του καλού παπά και στον πολεοδομικό καταστροφέα της μισής Ιερισσού, είναι άξιοι μόνο για το χειρότερο.

ΧΥΤΑ "GIUFTSA"

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά που γράφεις για το Δήμαρχο αλλά δεν καταλαβαίνω που χωράει ο Παπαγεωργίου στους σχεδιασμούς του Δημάρχου. Καλό είναι να γίνεις πιο συγκεκριμένος μήπως και καταλάβουμε τι παιχνίδια παίζονται.
Ομως ξεχνάς ότι το Δ. Συμβούλιο εκτός από αυτούς τους δύο έχει και καμιά εικοσαριά άλλους. Δεν έχουν ευθυνη όλοι αυτοι για ότι συμβαίνει. Δεν έπρεπε να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν ώστε να μάθουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί. Τι μπορεί να μαρτυράει η σιωπή τους . Δεν ξέρουν; Ξέρουν αλλά δεν έχουν τα κότσια να τοποθετηθούν ανοιχτα;
Οσο για τον ανώνυμο μην αποενοχοποιούμαστε ρίχνοντας το ανάθεμα στον Παπαγεωργίου για ότι κακό συνέβη ή θα συμβεί στην Ιερισσό και μετά να κοιμόμαστε ήσυχοι. Ασχετα άν ήταν καλό ήκακό το σχέδιο επέκτασης που πρότεινε τότε δεν είναι αυτός που αργότερα το υλοποίησε και όλες οι οικοδεμές με την ανοχη όλων μας έγιναν τριόροφες και τετραόροφες με κλεισμένεσ πιλωτές πλησταριά που έγιναν ενοικιαζόμενα και άλλα πολλα.
Δεν φταίει αυτός που έκανε την τελευταία επέκταση στην Ιερισσό αλλά επειδή ο Βούλγαρος ήθελε θέα φρόντισε ο αρχιτέκτονας από τη Γαλλία να το σηκώσει λίγο πιο ψηλά. Ούτε για το τερας που έγινε λίγο πιο πίσω και από διόροφο έγινε αμέσως τριόροφο αλλά δεν μιλάει κανείς με πρώτο το Δήμαρχο που και από το νόμο έχει υποχρεώση να προστετεύει την περιοχή από τα αυθαίρετα. Πως να μιλήσει όμως όταν το μισό συμβούλιο του σε όχι έχτσε έχει υπέρβαση πάνω από 50% με κρυφά διαμερίσματα στις στέγες υπερυψωμένα υπόγεια κλπ.
μήπως και για το τέρας που έχτισε ο αρχιτέκτονας από τη Γαλλία φταίει ο μηχανικός που εκανε το σχέδιο το 1932.
Αφού όλοι τα ξέρουμε πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μη ψάχνουμε αποδιοπομπέους τράγους και εύκολους στόχους για να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας.

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

...ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ BLOG ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ..ΑΛΛΙΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΙ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΠΟΣ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ .. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΤΙΝΑΖΟΥΜΕ ...

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Ο ανώνυμος του δεύτερου σχολίου, που καταχεριάζει πολλούς και ειδικά τους δημοτικούς συμβούλους, από τους οποίους απαιτεί -δικαίως- να φωνάξουν και να σταθούν στο ύψος τους για τα όσα στραβά συμβαίνουν στον Δήμο, μήπως με την ανωνυμία του δίνει ο ίδιος την απάντηση στα ερωτήματα που θέτει;
Όσο για τον Τόλη, είναι σε απ'ευθείας σύνδεση με τον Δήμαρχο, εδώ και καιρό. Μαζί πορεύτηκαν από το Βατοπέδι και εντεύθεν και μάλλον η συνεργασία συνεχίζεται και στα μεταλλεία. Οι λύκοι άλλωστε υπάρχουν επειδή υπάρχουν τα αρνιά, λέει μία ρήση. Θα δούμε κι άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Η ανωνυμία φταίει πάλι και όχι η απραξία αυτών που ζήτησαν και τους ανατέθηκαν να κάνουν πράγματα. Αν ήθελα να εκτεθώ θα μπορούσα και εγώ να διεκδικήσω κάποια συμμετοχή.
Αυτοί που εκτέθηκαν υποχρεούνται πρώτοι να βγούν και να τοποθετηθούν. Αν δεν μπορούν υπάρχει και ο άλλος δρ'ομος. Μπορούν να επιστρεψουν στην ανωνυμία τους. Δεν εκλέχτηκαν για να συμπληρώνουν το κάδρο στις φωτογραφησεις και τις τηλεοπρικές μεταδόσεις. Δεν μπορεί με άλλους να είσαι αυστηρός και με άλλους υπερβολικά συγκαταβατικός.
Στην εικόνα του Δ.Συμβούλιου που περιγράφεις είναι πρωταγωνιστές θέλοντας και μη. Ωφείλουν ή να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ή να πάνε σπίτια τους. Θα είναι πιο έντιμο.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 24-11-09 5.40
Σαφώς και δεν φταίει ο κ. Τόλης για τα κτίσματα που περιγράφεις. Φταίει όμως για άλλα (και όχι μόνο για κτίσματα) και το ξέρεις καλά. Φαντάζομαι ότι ξέρεις και τις πολεοδομικές του επιδόσεις.
Η δυστυχία αυτού του τόπου είναι ότι στις αντιηρωικές εποχές που ζούμε, δεν υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν επίγνωση και να θέλουν να αγωνιστούν για το καλό και για την σημαία, γιατί αυτό είναι και δύσκολο και ψυχοφθόρο. Κι έτσι ο δρόμος μένει ανοιχτός γαι του άλλους που έχουν άλλα κίνητρα, πονηρά.
Οι μεγάλες υποθέσεις μας -δυστυχώς- γίνονται έρμαια στα χέρια ανθρώπων που απέδειξαν ότι συμμετέχουν μόνο και μόνο για να προσπορίζονται ωφέλη, κοινώς λαμόγια. Τα συμφέροντα του τόπου, τους "ενδιαφέρουν" μόνον εάν προσκομίζουν στον λογαριασμό τους, εάν όχ, τσιμέντο να γίνει.
Αυτά ως προς το ένα θέμα που θέτεις. Στο άλλο της ανωνυμίας, η δικαιολογημένη -εν πολλοίς- ένστασή σου για τους δημοτικούς συμβούλους, δεν σημαίνει ότι δικαιολογεί την επιχειρηματολογία σου περί ανωνυμίας, για μένα τουλάχιστον. Όταν κρίνεις και κατακρίνεις, πρέπει να έχεις το θάρος να το κάνεις επωνύμως. Κι αυτό ιδιαίτερα γιατί από τα γραφόμενά σου φαίνεσαι άνθρωπος με άποψη και σοβαρότητα.
Συγχώρα μου και το δασκαλίστικο ύφος. Βλέπεις οι εξαλλαγές του επαγγέλματος.
Και εις άλλα με υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάπου συναντιώμαστε. Πραγματικά να προσάψουμε και να κατακρίνουμε τον καθένα για ότι κάνει, και ο συγκεκριμένος έκανε πολλά, αλλά όχι επειδή είναι εύκολος στόχος να τον χρησιμοποιούμε για να απαλλαγούμε εμείς από τις ενοχές μας.
¨οσο για τα λαμόγια και τους άλλους που δεν μπορούν να αρθούν απλά στο ύψος των περιστάσεων ειναι απλό. Ας φύγουν και να μη νομιμοποιούν με την παρουσία τους αυτούς που βρίσκονται εκεί κάτι προσδοκόντας. Αν δεν είναι λαμόγια είναι πιο έντιμο να φύγουν για να αποκαλυφθούν τα λαμόγια.
Το επόμενο διάστημα πολλά θα κρίνουν το μέλλον του τόπου μας για τα επόμενα χρόνια. Κρίσιμες απόφάσεις (Σκουριές Καποδιστριας) θα καθορίσουν σημαντικά το μέλλον αυτού του τόπου να θα είναι για πρόοδο ή για καταστροφή κανείς δεν νομιμοποιείται να παριστάνει τον αντιηρωικό και να αντιμετωπίζεται με συμπάθεια και κατανόηση. Ξέρεις ότι για τον μοναχικό καουμπόυ που λέγεται Δήμαρχος αυτή η στάση είναι βούτυρο στο ψωμί του για να πηγαίνει τα πράγματα εκεί που θελει αυτός και να το καταλάβουμε όταν πια θα είναι τετελεσμένο γεγονός. Για αυτό το λόγο η ευθύνη τους είναι τεράστια. Δεν συζητάμε αν θα γίνει ένας δρόμος ή μία πλατεία. Μιλάμε για αν συνεχίζει να υπάρχει ο τόπος όπως τον παραλάβαμε από τους πατεράδες μα ς ή όχι. Όπως πήραν την ευθύνη και τον στήριξαν να εκλεγεί ετσι πρέπει να πάρουν και τις μεγάλες αποφάσεις τους σήμερα. Αύριο θα είναι αργα. Και όταν θα γράφεται η ιστορία θα αναφέρει ότι εγίναν επι΄των ημερών των............