ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Βίοι παράλληλοι

Θα σας φανεί παράξενο, από πρώτη ματιά, το πώς γίνεται ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής (Κωστάκης καλύτερα, για να μην μπερδευόμαστε με τον θείο που δικαιούται να λέγεται Κωνσταντίνος) να παραλληλίζεται με τον Δήμαρχο Σταγείρων – Ακάνθου Μιχάλη Βλαχόπουλο, αλλά στην συνέχεια θα καταλάβετε και θα συμφωνήσετε.
Ομοιότης 1η
Και οι δύο κουβαλούν ένα όνομα που τους «άνοιξε πόρτες» στην πολιτική τους καριέρα. Ένεκα αυτής της ακτινοβολίας και της καλής ενθύμησης του ονόματος, ο κόσμος τους προτίμησε, ελπίζοντας ότι το όνομα κάτι σηματοδοτεί. Μέσα σε πέντε χρόνια, αμφότεροι κατάφεραν να αποδείξουν ότι: Άλλο ύδρευση, άλλο άρδευση, ή αλλιώς «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας».
Ομοιότης 2η
Ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς. Με χωρίς αντίπαλο και με καλούς συνεργάτες (ο Μ. Βλαχόπουλος ήταν δε, ως προς αυτό, μάλλον ευτυχέστερος του Καραμανλή –τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών- καθώς και μεγαλύτερες πλειοψηφίες είχε και καλύτερη ομάδα).
Ομοιότης 3η
Ένοιωθαν πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους, πιστεύοντας ότι ελέγχουν την κατάσταση και ότι μπορούσαν να επιβάλλουν ότι ήθελαν στην ομάδα τους. Έτσι όριζαν και διόριζαν όποιους ήθελαν και όποιους τους ήταν αρεστοί και πειθήνιοι. Οι διαφωνούντες στην απομόνωση.
Ομοιότης 4η
Ενώ διακήρυτταν σε όλους τους τόνους ότι θα παραμείνουν στην πολιτική και στο τιμόνι της παράταξης, έφυγαν άρον-άρον και κακήν-κακώς. Κανένας δε από τους δυο δεν το πίστευε, ακόμα κι όταν συνετελέσθη. Για τον Κ. Καραμανλή το είδαμε πρόσφατα, για τον Μ. Βλαχόπουλο θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμα λίγο, ενδεχομένως μέχρι τον Οκτώβριο του 2010.
Ομοιότης 5η
Με το που φεύγουν από το πόστο του αρχηγού, κανείς δεν τους αναφέρει ούτε τους υμνολογεί. Αυτοί που το έκαναν –από ανάγκη ή από ιδιοτέλεια- όσο είχαν στο χέρι τους το καρπούζι και το πεπόνι, απελευθερώνονται και αρχίζουν να ξερνάν χολή και για την «ικανότητά» τους και για τις μεθόδους τους. «Δρυός πεσούσης», δηλαδή.
Ομοιότης τελευταία
Αμφότερους τους έφαγε το Βατοπέδι. Εκεί που νόμιζαν ότι όλα πήγαιναν καλά και ότι θα κυβερνούν για όσο καιρό θέλουν, ξαφνικά έσκασε το σκάνδαλο και φάνηκε ότι όλα τα γνώριζαν και έκαναν τους ανήξερους (ο δικός μας ακόμα καλύτερα, ήθελε να γίνει και συνέταιρος). Ύστερα άρχισε η κατρακύλα. Κάποιος βγήκε και είπε: «ο βασιλιάς είναι γυμνός, ο βασιλιάς είναι γυμνός» και σιγά – σιγά άρχισαν όλοι να βλέπουν και να επαναλαμβάνουν πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός», ώσπου αυτό έγινε βουή μεγάλη.

Υστερόγραφο
Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν, αναμείνατε για περισσότερα, στα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: