ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Οι στρουθοκάμηλοι του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου

Άραγε μας βλέπουν;
Η καταγγελία που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Φεβρουαρίου, από την ίδια την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για παράνομη και σκανδαλώδη σύνδεση κατοικίας -εκτός σχεδίου και συμφερόντων Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης- με το δίκτυο αποχέτευσης στην Ουρανούπολη, είναι μια περιληπτική αποτύπωση της κατάστασης που υπάρχει στον Δήμο μας, και ως προς τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των υποθέσεων και των συμφερόντων μας από τον Δήμαρχο και τους αμειβόμενους υποτακτικούς του, αλλά και ως προς τον τρόπο με τον οποίο ασκεί η αντιπολίτευση τον ρόλο και τα καθήκοντά της.
Για να γίνουμε πιο σαφείς, η καταγγελία της Προέδρου λέει ότι:
Εν κρυπτώ, χωρίς να υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (για συνδέσεις με την αποχέτευση στα εκτός σχεδίου) και ενώ υπάρχουν και προγενέστερες αιτήσεις και άλλων δημοτών (κοινών όμως δημοτών) που ζητούν να συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης του χωριού, και χωρίς καν’ να πληρώσει τέλος σύνδεσης, Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας συνδέθηκε στο δίκτυο αποχέτευσης.
Εκτός από τις εύλογες υποθέσεις που "εξαπολύθηκαν" από μερικούς στο Δημοτικό Συμβούλιο (αλλά μπορεί και ο καθένας να συμπεράνει) για τους κραυγαλέους λόγους αυτής της σκανδαλώδους εύνοιας και τα «τριάκοντα αργύρια» (βλέπε στήριξη στην πρόσφατη ψήφιση του Προϋπολογισμού), επιβεβαιώνονται, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, οι υποθέσεις και τα ερωτήματα για τον ρόλο πολλών Δημοτικών Συμβούλων (ανεξαρτήτως παράταξης) των οποίων η κυρίαρχη ιδεολογία είναι η γνωστή: «Η δουλειά μας να γίνεται» και δεν βαριέσαι για τα υπόλοιπα.
Ο τρόπος δε με τον οποίο αντέδρασαν και οι του Δημάρχου και οι της αντιπολίτευσης –τάχα μου- δείχνει ότι και πολλοί εκεί μέσα ήξεραν για την «εξυπηρέτηση» και ότι στις ίδιες «αξίες» και στα ίδια «ιδανικά» πιστεύουν.
Άκουσον – άκουσον: μίλησαν για αντισυναδελφική συμπεριφορά και για δεοντολογία, επειδή –λέει- ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος απουσίαζε. Σιγά ρε παιδιά, με τόση ευαισθησία θα σας πάρουν τα κλάματα. Για την ταμπακέρα βέβαια, κουβέντα.
Θα προτείναμε στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να δηλώσει ότι είναι διατεθειμένη να υποβάλει την παραίτησή της, εάν αποδεχθεί ότι είπε ψέματα. Κι’ αυτό για δύο λόγους: ο ένας είναι να σταματήσει η υποκρισία τους, και ο δεύτερος και σημαντικότερος ότι κάποιοι –σ’ αυτόν τον Δήμο- και ντρέπονται και αναλαμβάνουν την ευθύνη. Ας απαντήσουν λοιπόν στα ερωτήματα:

1) Συνδέθηκε ή δεν συνδέθηκε η εν λόγω –εκτός σχεδίου- κατοικία;
2) Πλήρωσε τέλος σύνδεσης και πόσο (αν πλήρωσε);
3) Υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που επιτρέπει την σύνδεση -στα εκτός σχεδίου- και ποιά;
4) Ποιες άλλες κατοικίες -εκτός σχεδίου- έχουν συνδεθεί στην αποχέτευση;
5) Υπάρχουν αιτήσεις άλλων δημοτών για σύνδεση σε εκτός σχεδίου κατοικίες; Γιατί δεν ικανοποιήθηκαν;

Εάν σε όλα αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν πειστικές απαντήσεις, τότε και η Πρόεδρος πρέπει να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εμείς –με την σειρά μας- δηλώνουμε ότι θα κλείσουμε το Blog.
Διαφορετικά, σημαίνει ότι κάποιοι τον Δήμο «τον έχουν δεί, τσιφλίκι τους», κάνουν ότι γουστάρουν και όπως τους συμφέρει (κοινώς πλιάτσικο) και καλούμε τους Δημότες να μην πληρώνουν με την σειρά τους ούτε νερό, ούτε αποχέτευση. Αυτοί που θέλουν να κάνουν τέτοια πολιτική, να την κάνουν με τα δικά τους χρήματα, όχι με τα λεφτά των δημοτών.

Υστερόγραφο 1:
Να ξεκαθαρίσουμε ότι: Πιστεύουμε πως ο Δήμος πρέπει να συνδέσει όλα τα εκτός σχεδίου κτίσματα, εάν τα οικονομικά του το επιτρέπουν και εάν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει τον τρόπο, τους κανόνες και τις προϋποθέσεις σύνδεσης. Η διαφωνία μας είναι στο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, δυο κατηγορίες δημότες και δεν πρέπει ο δήμαρχος να «πουλάει» εκδουλεύσεις και να συναλλάσσεται με τον γνωστό τρόπο (τι σας λέω τώρα!!!!).

Υστερόγραφο 2:
Είναι αλήθεια ότι εδώ και καιρό, στο Δημοτικό Συμβούλιο -εκτός από τους αμειβόμενους που ψηφίζουν: «ότι πεις εσύ Δήμαρχε»- δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι της συμπολίτευσης και ποιος της αντιπολίτευσης. Και δεν μιλάμε βέβαια για τα θέματα ρουτίνας (μια λάμπα εδώ, μια τρύπα εκεί) που ψηφίζονται ομόφωνα. Μιλάμε για τα μεγάλα ζητήματα. Στον Προϋπολογισμό και στο Βατοπέδι, για παράδειγμα, υπήρχε υπόγεια και επίγεια επικοινωνία Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης με τον Δήμαρχο και διαβεβαίωση ότι θα είχε την στήριξή τους, εάν υπήρχε πρόβλημα με την συμπολίτευση.
Και βέβαια επειδή η κοινωνία μας είναι μικρή, όλοι γνωριζόμαστε και όλα είναι γνωστά ή όλα έρχονται γρήγορα στο φως και πολλές φορές μυρίζουν –καλή ώρα η αποχέτευση- είναι εύκολο να εξηγήσεις την συμπεριφορά και να δεις τα κίνητρα της συμμετοχής πολλών, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σιγά να μην νοιάζονται για τις κοινές υποθέσεις και για την προκοπή του τόπου. Για το συμφέρον τους είναι εκεί, αυτό διαπραγματεύονται και αυτό εξυπηρετούν. Άλλος εξυπηρετεί το κατάστημά του και τις παρανομίες του, άλλος τους εργολάβους πελάτες του, άλλος τις προμήθειές του κι άλλος περιμένει καμιά θεσούλα για κάποιον δικό του. Να μην νομίζουν όμως ότι δεν φαίνονται και ότι εμείς οι υπόλοιποι ιθαγενείς δεν τους βλέπουμε.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περίμενες τίποτα καλύτερο;


Άκανθος

Ανώνυμος είπε...

Με βάση αυτά που γράφεις και θεωρώ ότι είναι σωστά –κυρίως στο υστερόγραφο 2- σε ότι αφορά την «ποιότητα» των Δημοτικών Συμβούλων σας (γι’ αυτή του Δημάρχου σας, δεν το συζητάμε…), θα είμαστε πραγματικά τρελοί (για να μην πω τίποτε άλλο) εμείς οι πτωχοί Μεγαλοπαναγιώτες –που δεν έχουμε και bowling, γαμώτο- να μπλέξουμε μαζί σας στον επερχόμενο Καλλικράτη… Κι επειδή η τωρινή Δημοτική Αρχή της Παναγίας (μιλάμε για το απόλυτο ΜΗΔΕΝ), δεν μας δίνει περιθώρια για έδρα Δήμου, καλύτερα να επιλέξουμε: ή με την Αρναία (που επίσης είναι ο ορισμός της λοβιτούρας, αλλά στο κάτω - κάτω δεν το κρύβει), ή με «αναρχοαυτόνομο Δήμο» με Πυργαδίκια, Πλανά, Κελί, Μεταγγίτσι και …λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις…

Μεγαλοπαναγιώτης

Α είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΤΟΝ ... ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ":
1. ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ "ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ" ΟΠΟΤΕ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ "ΒΓΑΛΟΥΜΕ"..
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.
2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ "..ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ.." & "..ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ..". "..Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ.." ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
3. ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ - ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..- ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ "..ΣΧΗΜΑ ΔΗΜΟΥ.." ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ "..ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ.." ΚΑΙ ΤΟΥΣ "..ΠΑΠΑΔΕΣ..". ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "..ΒΟΡΕΙΟΥΣ.." ΒΟΗΘΕΙΑ "..ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΕΣ ΤΗ ΒΑΡΚΑ.." ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΟΙ..

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

... ΚΙ Σ' ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΣΕ ... ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ...
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΣΤΗΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...
* Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ..

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΡΟΛΑΒΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΕΙ .. ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑ - ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΑΛΩΣΤΕ - ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑ Ν' ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ .. ΓΙΝΕΣΑΙ ΦΑΙΔΡΟΣ ...

Unknown είπε...

Ήρεμαααα ....

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε(η) ΑΣΤΡΟΛΑΒΕ, κακιωμένο σε βρίσκω. Σχετική –έστω- εμπειρία πάνω στην ανάγνωση και κατανόηση των blogs, θα σ’ έκανε να αντιληφθείς, ότι το σχόλιο του φίλου των 12.20 μ.μ. (με το ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!) δεν ήταν δικό μου… Αμέσως όμως εσύ «τσίμπησες», όχι σαν …παραθαλάσσιος, αλλά σαν 100 % ΕΝθαλάσσιος (κοινώς ψάρι) θα έλεγα και άρχισες τα …επιχειρήματα, τύπου «κοπρόσκυλα» και «να κοιτάς τα χάλια σου» και «γίνεσαι φαιδρός»… Να σου πω (έτσι σα φιλική συμβουλή) ότι το ύφος της γριάς –στερημένης- δασκάλας, δεν εξυπηρετεί ούτε αυτά που θέλεις (;;;), ούτε αυτά που εκφράζει με τα post του, το (πολύ καλό) blog που σου δίνει βήμα…
Υ.Γ. Τα 2 πρώτα σου σχόλια (στις 1.23 και 1.29), θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν εφαλτήριο έστω για κάποιο διάλογο, αλλά τότε μάλλον δε θα είχες …πιεί, θα ήσουν νηφάλιος ακόμη. Κι ευχαριστώ το φίλο των 12.20 μ.μ. (με το ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!), που σ’ έκανε να φανερωθείς και να μη σπαταλήσω χρόνο, συζητώντας μαζί σου…
Μεγαλοπαναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΓΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ. ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΗΤΕΙΑ. ΑΠΛΑ ΚΑΙΕΣΥ ΤΟΤΕ ΘΑΥΜΑΖΕΣ ΤΟΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΥΡΩ.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Τελικά μόνο εγώ "βρίζω" επώνυμα.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους αναγνώστες και τους ανώνυμους συγγραφείς, ότι αν ακολουθήσουν την δική μου ταχτική, και θα το ευχαριστούνται καλύτερα και αυτοί που θα τους "λούζονται" θα λαμβάνουν τα μηνύματα.
Επί της ουσίας, αφού συμφωνούμε ρε Αστρολάβε και με τους ανώνυμους, γιατί άνοιξες πόλεμο;
Οι Μεγαλοπαναγιώτες και οι άλλοι αναρχοαυτόνομοι έχουν περισσότερα κοινά με μας εδώ, γιατί και πιο χαλαρά ήθη έχουμε (είναι γνωστή η Ιερισσός) και πιο δημοκρατικοί είμαστε (σ' αυτό την περνάμε την Αρναία παρασάγγες) και πιο ανοιχτή κοινωνία και πιο χύμα (κυρίως αυτό).
Αστρολάβε μη τσιμπάς, πλάκα μας κάνουν αυτοί που λένε πως θέλουν να πάνε με την Αρναία. Χιούμορ κάνουν. Από αυτά που γράφουν δεν φαίνονται για τόσο μαλάκες. Τουλάχιστον όχι περισσότερο από μας, που λουστήκαμε τόσους και τόσους. Κι αυτοί τον ίδιο καημό έχουν.
Με τον τελευταίο ανώνυμο 8.24μ.μ δεν θα συμφωνήσω πλήρως. Ο Βλαχόπουλος την πρώτη τετραετία δεν τολμούσε τέτοια. Και γιατί υπήρχε καλύτερη συμπολίτευση και αντιπολίτευση (κι ας με συγχωρήσουν οι σημερινοί, έτσι πιστεύω) και γιατί δεν ένιωθε ο ίδιος τόσο σίγουρος. Τώρα για τον θαυμασμό, αυτοί που ήταν μαζί μου στο Δ.Σ (της συμπολίτευσης εννοώ) αν διαβάζουν, θα κρυφογελούν γιατί ξέρουν και τις κόντρες μου και τις προσπάθειές μου για αρκετά πράγματα στον Δήμο. Είναι αλήθεια όμως πως στα 2 πρώτα χρόνια κατάλαβα ότι ο άνθρωπος δεν "έχει πολλά κυβικά", αλλά πες μου εσύ ποιος είχε; Τουλάχιστον υπήρξε ένα έργο, κι αυτό δεν το αρνιέται κανένας καλόπιστος. Τα έχω ξαναγράψει αυτά όμως.
Δεν περίμενα -είναι αλήθεια- να υπάρχουν διαπλοκές και τέτοια. Το Βατοπέδι (και η συμμαχία με τον οικολόγο) έδειξε μια άλλη διάσταση που δεν υπήρχε στην πρώτη τετραετία (ή εγώ δεν την κατάλαβα).
Η κριτική βέβαια είναι καλοδεχούμενη και θα ήταν ακόμα περισσότερο αν μας έλεγε ο φίλος ποιά θα ήταν η σωστή στάση και τι έκανε αυτός; Έτσι, για να μην είναι ανέξοδη και εκ του ασφαλούς.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΙΕΡΙΣΣΟΣ. Καταλυτική παρέμβαση. Ναι σε όλα (από μένα). Το blog σου «λέει», αν και για μια στιγμή, πίστεψα ότι «ξίνισε» (ΑΣΤΡΟΛΑΒΕ, φιλάκια…) Προσπάθησα και στο προηγούμενο post (σαν ΑΝΤΙστούκας) να παρέμβω στην επίθεση των «άξιος ο μισθός τους» που δεχόσουνα, αλλά η κουβέντα λοξοδρόμησε και τα παράτησα… Θα τα πούμε σύντομα και σε σοβαρά και σε προτάσεις… Αλλά έτσι, χαλαρά, με χιούμορ και χύμα…

Μεγαλοπαναγιώτης