ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Το φύλλο συκής της ΤΕΔΚ

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της ΤΕΔΚ

O κ. Ραγκούσης έμαθε ότι συνεδριάζει το Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Χαλκιδικής –ολόκληρος υπουργός, θα έχει κι αυτός τους πληροφοριοδότες του- και άρον-άρον κατέθεσε το Νομοσχέδιο στην Βουλή, να τους προλάβει, γιατί τον έπιασε τρόμος μεγάλος για τις ανατροπές που θα γινόταν με τις αποφάσεις που θα έπαιρναν. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε και η ΤΕΔΚ πήρε την απόφαση, να γίνει πρωτεύουσα του Δήμου Αριστοτέλη η Αρναία, αντί της Ιερισσού. Άντε τώρα κ. Ραγκούση μου να δούμε πως θα τα βγάλεις πέρα με τέτοια απόφαση. Κινδυνεύει όλη η μεταρρύθμισή σου εξ’ αιτίας αυτής της αναβλητικότητας.
Αρκετά όμως κράτησε το αστείο, και οι θεατρινισμοί. Χθες στην ΤΕΔΚ έπεσαν και τα τελευταία φύλα συκής με τα οποία προσπαθούσαν να κρύψουν τις μεθοδεύσεις τους οι εγκάθετοι της Ν.Δ. Αυτοί που όλο το διάστημα μιλούσαν για κριτήρια και διαβούλευση και δημοκρατικές διαδικασίες, μονοπωλιακά και της χονδρικής. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Ας απαντήσουν λοιπόν οι νεοδημοκράτες της ΤΕΔΚ στα παρακάτω:
1. Πως νομιμοποιείται το Συμβούλιό τους (των 7 ατόμων) να συζητάει και να αποφασίζει για ένα θέμα το οποίο ετέθη στην Συνέλευση της ΤΕΔΚ (των 100 ατόμων) πριν τρεις βδομάδες και εκεί αποφασίστηκε ότι η ΤΕΔΚ δεν πρέπει να συζητήσει για τις έδρες των Δήμων; Είναι σεβασμός στη Δημοκρατία να γράφουν οι 7 στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση των 100 οι οποίοι σημειωτέον «διορίζουν» τους 7;
2. Πως νομιμοποιείται ο κάθε Δήμαρχος ή παραδήμαρχος από την Γαλάτιστα ή τον Πολύγυρο να «αποφασίζει» για ζητήματα του δικού μας Δήμου; Μήπως με την «ευαισθησία και την δημοκρατικότητα» που τους διακατέχει για τα προβλήματα των άλλων, «νομιμοποιούνται» να αποφασίσουν και για τα Δημοτικά μας τέλη ή για το μεταλλείο; Λέμε, γιατί αυτοί, αν δεν τους κράξεις, είναι ικανοί να φτάσουν μέχρι εκεί.
3. Ειδικά ο ένας απ’ αυτούς που δεν θέλει τον «Καλλικράτη» για τον δικό του Δήμο, μήπως εκτός από κομματικός εγκάθετος είναι και λίγο ξετσίπωτος;
4. Ποια είναι τα περιβόητα κριτήριά τους με τα οποία αποφάσισαν; Μπορούν να τα απαριθμήσουν; Πληθυσμιακά; Γεωγραφικά; Ή μήπως ήταν πιο επιστημονικά και συνδυασμένα, του τύπου: Πρέπει να γίνει πρωτεύουσα του Δήμου το χωριό που έχει βγάλει Νομάρχη δικό του, Υφυπουργό δικό του, Βουλευτή δικό του, και είχε και Λανάρα.

Βέβαια όλες αυτές οι ενέργειες αυτών των κομματάρχηδων της δεξιάς και του Πάχτα ισχυροποιούν την Ιερισσό, αλλά είναι τόσο τυφλωμένοι που δεν μπορούν να το δουν. Στο βάθος-βάθος, υπηρεσία μας προσφέρουν γιατί κάνουν ευρύτερα γνωστό το ποιοι είναι και πως πολεμούν την Ιερισσό.

Υ.Γ
Μάθαμε ότι ο αντιδήμαρχος απ’ το Παλαιοχώρι παύθηκε γιατί αρνήθηκε να μαζέψει υπογραφές υπέρ της Αρναίας στο Παλαιοχώρι, όπως του ζητήθηκε, προφανώς φοβούμενος το κράξιμο. Τι έχει να πει γι’ αυτό ο κ. Λαζάρου, της δημοκρατικής διαβούλευσης και των κριτηρίων;

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουίζ..
Φεύγοντας ο Μοσχόπουλος απο την Αρναία, τι του φώναξε ο Λαζάρου!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ιερισσός, το ρεπορτάζ σου είναι , πέρα για πέρα, αναληθές. Μάλλον έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης. Και δεν είναι η πρώτη φορά...

Ανώνυμος είπε...

Ιερισσός μην ζορίζεσαι για Αρναία και Παλαιοχώρι!Δες πρώτα το χωριό σου που ακόμα πατάτε λάσπες και μετά πάρε θέση.Δες να μονοιάστε πρώτα και μετά μίλα.Ετσι κι αλλιώς ο καινούργιος δήμαρχος ή απο Αρναία θα είναι ή απο Μ.Παναγία. Υ.Γ. Είναι αλήθεια οτι αντί για την ονομασία Δήμος Αριστοτέλης θέλατε να γίνει Δήμος ΟΡΚΙΝΕΩΝ?

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν μπορείτε να μαζέψετε υπογραφές απο τα χωριά για να υπερασπιστείτε την Αρναία και θέλετε να βγάλετε και Δήμαρχο..

Ανώνυμος είπε...

Το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση. Κατά συνέπεια είναι και η τελική κυβερνητική πρόταση. Τελικά ο βουλευτής Δρεβελέγκας έκανε το θαύμα του. Φυσικά κάποιοι άλλοι τοπικοί παράγοντες της Χαλκιδικής, ειδικότερα αυτοδιοικητικοί, για ευνόητους λόγους έπαιξαν τον ρόλο τους στο έργο «η σιωπή των αμνών», άλλοι σφύριζαν αδιάφορα και κάποιοι άλλοι ήταν και με τον «χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Φθάσαμε τελικά σε σημείο με δύσκολη ή κατά τη δική μου άποψη ακατόρθωτη την ανατροπή της πρότασης ως προς την έδρα του Δήμου Αριστοτέλης.
Εσύ ΙΕΡΣΣΟΣ ζητάς στην ανάρτησή σου επίμονα να μιλήσουν κάποιοι για κριτήρια και διαβούλευση και δημοκρατικές διαδικασίες, … μονοπωλιακά και της χονδρικής. Μιλάς για υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Ας απαντήσουν λοιπόν όλοι αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι!!!
Από την πλευρά μου έχω μόνον ένα ερώτημα και αναμένω τη δική σου απάντηση:
Στο νομοσχέδιο υπάρχει έστω και ένα παρόμοιο άδειασμα, σαν αυτό της Αρναίας σε ολόκληρη την επικράτεια; Υπάρχει δηλαδή άλλη πρόταση για έδρα «Καλλικράτειου» Δήμου σε χωριό που δεν διαθέτει Δημόσιες Υπηρεσίες, όταν άλλος Καποδιστριακός Δήμος με τον οποίο συνενώνονται διαθέτει για πολλές δεκαετίες τις υποδομές αυτές και οι οποίες λειτουργούν απρόσκοπτα;
Όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις παρόμοιο άδειασμα. Απορώ πως μιλάτε για κριτήρια και πράσινα άλογα (εκ του πράττειν άλογα για να μην πάει ο νους σας αλλού). Δεν επιθυμώ να αναλύσω το ολίσθημα αυτό περαιτέρω.

Ανώνυμος είπε...

ΙΕΡΙΣΣΟΣ, γράψε σε παρακαλώ τα ονόματα των κυρίων της ΤΕΔΚ, που ψήφισαν την Αρναία για εδρα του δήμου Αριστοτέλη!

Ανώνυμος είπε...

1.Πως νομιμοποιείται ο κάθε βουλευτής του Νομού να χτυπάει το τραπέζι στο γραφείο του υπουργού και να απαιτεί η έδρα να είναι η Ιερισσός?
2.Πως νομιμοποιείται ο κάθε δήμαρχος να μιλάει για το αν η περιοχή της Αρναίας είναι υποανάπτυκτη(βλ. βλαχόπουλος) εφόσον είναι δήμαρχος άλλου Δήμου ενώ ο δήμαρχος Γαλάτιστας δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει την Αρναία για έδρα του Δήμου?
3.Αλήθεια, πες μας τελικά τα κριτήρια επιλογής της έδρας...Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε!!!ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!!!χαχαχαχα...Μα εννοείται ότι πήρατε την έδρα επειδή είναι ο δριβελέγκας ΚΑΙ ΜΟΝΟ.Ίσως βέβαια να έπαιξε ρόλο και το τραπέζωμα του Βλαχόπουλου στο Γιωργάκη πέρυσι!!!Ή κάνω λάθος???
4.Πότε θα ξεκινήσει η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση που δεσμεύτηκε ο υπουργός?Τώρα πλέον που έχει κατατεθεί στη βουλή τι θα κάνει?Θα την αλλάξει?

Για το υστερόγραφό σου δε θα σου απαντήσω επειδή είναι λογικό να μη γνωρίζεις τα πράγματα από πρώτο χέρι, πάντως σίγουρα δεν σου είπαν την αλήθεια!!! Εκεί παραπληροφορήθηκες και έτρεξες στο pc να το γράψεις!!!

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Αγαπητοί ανώνυμοι Αρναιώτες (προφανώς).
Εάν ήταν η Ν.Δ στα πράγματα, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η έδρα του νέου Δήμου θα ήταν στην Αρναία. Αυτό φάνηκε από την «Μελέτη» του ΙΤΑ επί Παυλόπουλου, όπου τα Ζερβοχώρια συμπεριλαμβάνονταν στον Δήμο της Β. Χαλκιδικής, μόνο και μόνο για να μεταφερθεί το γεωγραφικό κέντρο βάρους προς την μεριά της Αρναίας, καθώς τα υπόλοιπα κριτήρια ήταν υπέρ της Ιερισσού (πληθυσμιακά, οικονομικά, αναπτυξιακά, ιστορικά). Έλα όμως που δεν «έκατσε» το σενάριο, γιατί η Ν.Δ είναι παρελθόν. Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι λογικό και ανθρώπινο ο καθένας, για το δικό του χωριό, να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί συγκυρίες, συσχετισμούς, συμμαχίες, προκειμένου να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Παλιότερα που ήταν ο Πάχτας στα πράγματα ή ο Ζωγράφος με την Ν.Δ δεν σας βοήθησαν σε παρόμοιες καταστάσεις; Στις συγκεντρώσεις που κάνατε δεν έτρεξαν όλοι οι φίλοι σας για να σας συνδράμουν; Εσείς άλλωστε στην Αρναία έχετε παράδοση σ’ αυτό και δεν σας κακίζω καθόλου. Ούτε εμείς αρνηθήκαμε ότι μας βοήθησαν και παράγοντες και κυρίως οι συσχετισμοί και οι συγκυρίες.
Δώστε μας το δικαίωμα να θέλουμε κι εμείς το καλύτερο για τον δικό μας τόπο, την στιγμή μάλιστα που εκτιμούμε ότι το δικαιούμαστε. Εδώ ο Μητροφάνης της Παναγίας –άκουσον-άκουσον- συμπεριέλαβε μέχρι και το Αγίασμα, στα προσόντα του δικού του χωριού. Εν κατακλείδι, τίποτα δεν είναι 100% υπέρ της Αρναίας ούτε υπέρ της Ιερισσού, ούτε υπέρ της Μ. Παναγίας. Συνολικά όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, η Ιερισσός είχε τα περισσότερα.
Τώρα για τα υπόλοιπα της διαβούλευσης που γράφετε, είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Αυτά είναι χειρισμοί του υπουργείου και εμείς όπως κι εσείς δεν είχαμε κανένα λόγο.

Ανώνυμος είπε...

οι υποψηφιοτητες ποτε θα αρχισουν;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ιερισσός, αρχίζεις να βελτιώνεσαι και να εμφανίζεσαι λιγότερο τοπικιστής, αλλά το ίδιο παραπληροφορημένος. Σε παρακαλώ ενημερώσου καλύτερα, για να σταματήσει αυτή η Λαμπράκειος καραμέλα για το "κακό" Ι.Τ.Α. του Παυλόπουλου. Το Ι.Τ.Α. ήταν, είναι και θα είναι της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και μάλιστα τη μελέτη του 2008 την εκπόνησε με πρόεδρο τον γνωστό καθηγητή ( και ανήκοντα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ), Χατζηπαντελή...Μην το πάρεις στραβά, αλλά σε παρακαλώ να είσαι πιο προσεκτικός. Εξ αιτίας των εξελίξεων σε διαβάζει και ένα , άλλο κοινό, πέραν της Ιερισσού, ίσως πιο ψαγμένο και λιγότερο εύπιστο ( πάντως, σίγουρα με μεγαλύτερη παράδοση στην άσκηση πολιτικής , αλλά και τις πολιτικές αναλύσεις...).

Ανώνυμος είπε...

ΙΕΡΙΣΣΟΣ, εαν γνωρίζεις, γράψε σε παρακαλώ τα ονόματα των κυρίων της ΤΕΔΚ, που ψήφισαν την Αρναία για εδρα του δήμου Αριστοτέλη!

Ανώνυμος είπε...

Σε σχόλιό μου στην ανάρτησή σου αυτή ζήτησα κάποια απάντηση στο ερώτημα αν στο νομοσχέδιο υπάρχει άλλη πρόταση για έδρα «Καλλικράτειου» Δήμου σε χωριό που δεν διαθέτει Δημόσιες Υπηρεσίες, όταν άλλος Καποδιστριακός Δήμος με τον οποίο συνενώνονται διαθέτει για πολλές δεκαετίες τις υποδομές αυτές και οι οποίες λειτουργούν απρόσκοπτα.
Ζήτησα μια απάντηση στην οποία συμπυκνώνονται όλα τα επιχειρήματα και αποτελεί τη βάση και το ζητούμενο για κάθε σχεδιασμό και ειδικότερα για τέτοιου μεγέθους αναπτυξιακές τομές. Και εσύ απαντάς για ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Απαντάς με το ποιος ψηφίζει ποιον.. και αν ήταν οι άλλοι θα … πρότειναν διαφορετικά.
Ξέρεις κάτι. Το σκέφτηκα ξανά και ξανά. Έχεις δίκαιο, Έχεις δίκαιο γιατί έτσι σκέφτεσαι εσύ. Έχεις δίκαιο γιατί όλοι στη Χαλκιδική έτσι σκεφτόμαστε. Έχεις δίκαιο γιατί στην Ελλάδα έτσι σκεφτόμαστε. Έτσι σκέφτονται και αυτοί που ψηφίζουμε και με τον τρόπο τους δεν θέλουν να μας δυσαρεστήσουν…. μας κάνουν και τα χατίρια από πάνω και προσδοκούν. Τι προσδοκούν; Να επανεκλεγούν!!! Και έχουν και ήσυχη τη συνείδησή τους ότι προσφέρουν σημαντικό έργο.
Ταλαίπωρη Ελλάδα, δεν σώζεσαι με τίποτα. Δεν αποτελεί καινοτομία το ότι ποτέ εμείς οι Έλληνες στο παρελθόν δεν είχαμε άποψη και επιχειρήματα που να εδράζονται στο γενικό συμφέρον και όχι στο στενό και πονηρό δικό μας. Η ιστορία μας είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Δεν μάθαμε να λέμε τη σκάφη - σκάφη και τα σύκα - σύκα, αλλά μπερδεύουμε τα χρώματα με … τα κόμματα

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου να σου απαντήσω εγώ για παρόμοιο περιστατικό με αυτό της Αρναίας.
Ναι, υπάρχει.Είναι το ζήτημα του Δήμου Βοϊου με έδρα τη Νεάπολη Κοζάνης ενώ η Σιάτιστα έχει όλες τις υπηρεσίες και ήταν από παλιά Δήμος και παλαιότερα πρωτεύουσα της επαρχίας Βοϊου, όπως και η Αρναία με την επαρχία Αρναίας. Αυτό είναι ένα παράδειγμα και πιθανώς να έχεις ακούσει και ότι έχουν αποκλείσει την Εγνατία Οδό επ'αόριστον αν δεν λυθεί το πρόβλημά τους.
Ένας Αρναιώτης!

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 17 Μαΐου 2010 1:23 π.μ.
Σιγά τώρα που η παρουσία κάποιων καθηγητών του πανεπιστημίου αποτελεί και ασφαλιστική δικλείδα ασφαλείας και σοβαρότητας και δεν επιδέχεται παρεμβάσεις. Όσο γι' αυτό, επέτρεψέ μας να έχουμε προσωπική άποψη καθώς ζούμε τον χώρο. Αν επιμένεις, υπάρχουν ένα σωρό παραδείγματα συμπεριφορών και "συμορφώσεων".

Αγαπητέ ανώνυμε 17 Μαΐου 2010 9:11 π.μ.
Απ' όσο ξέρω είναι: Υπέρ, οι Δήμαρχοι Πολυγύρου, Αρναίας, Ζερβοχωρίων, Ανθεμούντα, Καλλικράτειας, Κασσάνδρας. Κατά ο Κ. Μπογδάνος και λευκό ο Δήμαρχος Ορμύλιας.

Αγαπητέ ανώνυμε 17 Μαΐου 2010 11:28 π.μ.
Μας ζητάς να γνωρίζουμε 330 περιπτώσεις Δήμων σε όλη την Ελλάδα για να δούμε αν υπάρχει παρόμοια "περίπτωση" Αρναίας. Λίγο δύσκολο να κάνουμε τέτοια αναζήτηση. Στα άλλα που λές, για το πως δουλεύει το σύστημα δεν έχω σοβαρές αντιρήσεις, μόνο που το σύστημα δούλευε έτσι και όσον καιρό ήταν "καβάλα" η Αρναία, αλλά τότε δεν δυσανασχετούσατε επειδή σας βόλευε. Επί Καποδίστρια δηλαδή, πως κόφτηκε και ράφτηκε το κουστούμι στα μέτρα σας. Χάριν ποίου; Είναι γνωστά αυτά σε όλους, μην έχετε επιλεκτική μνήμη και κρίση.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που λέτε οτι ο Παλαιοχωρινός αντιδήμαρχος δεν πάφτηκε γι αυτό που λέει ο Ιερισσός, μήπως μπορείτε να μας πείτε γιατί πάφτηκε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρετε γιατί έπαψαν τον αντιδήμαρχο από το Παλιοχώρι?

Ανώνυμος είπε...

Τον αντιδήμαρχο Μοσχόπουλο τον έδιωξαν, γιατί του έδωσε εντολή ο Λαζάρου να πάει να μαζέψει υπογραφές απο το Παλαιοχώρι, οι οποίες θα έλεγαν, ότι θέλουν για πρωτεύουσα του Δήμου Αριστοτέλη την Αρναία.Αυτός φυσικά τους είπε ότι, δεν μπορώ να πάω στους Παλαιοχωρινούς και να τους πώ τέτοιο πράγμα γιατί θα με πλακώσουν με τις πέτρες..!Και τον διέγραψαν.

Ανώνυμος είπε...

Κουίζ..
-Ποιός έκλεισε ραντεβού τον πρόεδρο του Δημ.Συμβ.Αρναίας με τον Υφυπ.Οικον. Μάρκο Μπόλαρη!
Α.Λαφαζάνης Β.Πάχτας Γ.Μανασής

-Ποιός έκλεισε συνέντευξη τον Λαζάρου στην πρωινή εκπομπή του MEGA με τον Χασαπόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε την Ιερισσό ΚΟΥΤΣΟΧΩΡΙ!!
Α.Λαφαζάνης Β.Πάχτας Γ.Μανασής

-Ποιός παρευρέθηκε στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα σε κεντρικό Ξεν/χείο, με στελέχη και υποψηφίους Δημάρχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!
Α.Λαφαζάνης Β.Πάχτας Γ.Μανασής

Όποιος πετύχει και τις τρείς απαντήσεις θα κερδίσει τρέις κάσες τσιπούρες απο τα ιχθυοτροφεία ΝΗΡΕΑΣ......

Ανώνυμος είπε...

Μήπως υπερβάλλεις λίγο ρε 9,22;
Ο Λαφαζάνης, ο Πάχτας και ο Μανασής, παρευρέθηκαν στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα;

Ανώνυμος είπε...

Διευκρίνηση για το κουίζ..
Σε κάθε ερώτηση υπάρχει και ένα όνομα απο τα τρία που γράφω,όχι και οι τρείς.
Ο διαγωνισμός λήγει το μεσημέρι και θα δωθούν και οι απαντήσεις..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 18 Μαΐου 2010 9:01 π.μ. αυτό που λες καλά θα κάνεις να μπορέσεις να το αποδείξεις κιόλας γιατί έτσι όπως το λες ίσως να είναι και μηνύσιμο!!!Άκου με που σε λέω!Ο λόγος είναι άλλος αλλά έπρεπε να είσαι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να το ξέρεις!Λοιπόν, απέδειξε του λόγου το αληθές γιατί και η προπαγάνδα έχει τα όριά της.Πίσω από την "ανωνυμία" σας μερικοί έχετε ξεφύγει.Λέτε ότι σας κατέβει στο κεφάλι χωρίς να σκέφτεστε!Κι εγώ ως ανώνυμος φαίνομαι αλλά δεν γράφω πράγματα τα οποία δεν γνωρίζω!Δεν γράφω μόνο και μόνο για να δημιουργώ εντυπώσεις!Λοιπόν, περιμένω να γράψεις τις αποδείξεις γι'αυτό που λες!

Ανώνυμος είπε...

O 18 Μαΐου 2010 4:12 μ.μ. αφού ξέρει γιατί πάφτηκε ο Παλιοχωρινός αντιδήμαρχος, γιατί δεν μας το λέει και μας να βγούμε από την απορία; Κρυφό είναι; Και μιλάμε για την αιτία, όχι για την αφορμή.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 18 Μαΐου 2010 5:32 μ.μ. δεν γνωρίζω αν ο φίλος 18 Μαΐου 2010 4:12 μ.μ. ξέρει όντως το λόγο αλλά από αυτά που ξέρω εγώ(Αρναιώτης με αρκετή ενασχόληση στα κοινά) έχει δίκιο στο ότι ΔΕΝ είναι αυτός ο λόγος. Μάλιστα έχω την εντύπωση ότι στο Παλαιοχώρι μπήκαν υπογραφές για τον "Καλλικράτη"(δεν είμαι σίγουρος). Το πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε όταν σε Δ.Σ. υπήρξε ψηφοφορία για απόφαση του Δ.Σ. που να λέει ότι ο Δήμος Αρναίας επιθυμεί να παραμείνει ως έχει ως ορεινός Δήμος.Αυτή η απόφαση για να "πάει" στον Υπουργό ΑΠΑΙΤΕΙ να είναι ΟΜΟΦΩΝΗ κάτι που δεν έγινε. Δε νομίζω να μην καταλαβαίνεται το λόγο και τον άνθρωπο. Αυτά λένε οι πληροφορίες μου και με όσους συζήτησα, ΚΑΝΕΙΣ δεν το αμφισβήτησε!Κατά πόσο ισχύει βέβαια είναι άλλο θέμα.Πιστεύω ότι ισχύει πάντως. Μετά από αυτό, υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ Δημάρχου και Αντιδημάρχου και ο Αντιδήμαρχος είπε "αν είναι έτσι εγώ να παραιτηθώ" και την επόμενη μέρα το πρωί ο Δήμαρχος του στέλνει επιστολή που μεταξύ άλλων έλεγε "κατόπιν προφορικού σας αιτήματος σας απαλάσσω από τα καθήκοντά σας ως Αντιδήμαρχο".
Νομίζω ότι σας κάλυψα!!!

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε της 18 Μαΐου 2010 9:22 π.μ.

οι σωστές απαντήσεις είναι:

1. Α. Λαφαζάνης
2. Γ. Μανασής
3. Β. Πάχτας

Η σωστότερη ομως είναι:
"ισείς οι θρι, τνάζτιτου!"

ο κουτσοχωρίτης

Ανώνυμος είπε...

Για ποιόν Πάχτα μιλάτε ρε παιδιά; Β. Πάχτας ή Χ. Πάχτας;

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς για τον "ΑρΠάχτα"!(Wikipedia: ΑρΠάχτας = Κλασικός, λαμόγιο, λιαριγκοβνός πολιτικάντης)

Ειναι όλοι τους της ίδιας κοπής: Χ. & Β. Πάχτας, Α. Ζωγράφου, Γ. Βαγιωνάς και όλα τους τα παράγωγα.

ο κουτσοχωρίτης