ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΠ' ΑΥΤΟΦΩΡΩ

Δεν πέρασαν τέσσερις μέρες από την τελευταία μας ανάρτηση, όπου μιλούσαμε για το ξεβράκωμα της ΤΕΔΚ Χαλκιδικής και έρχεται το παραπάνω απόσπασμα της «Επιτροπής Αξιολόγησης» της ΚΕΔΚΕ, για να τους «πιάσει στα πράσα» και να αποδείξει την «αλλαξοκωλιά» μεταξύ των δεξιών της ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ για χάρη της ακόμα δεξιότερης Αρναίας.
Διαβάστε και θα καταλάβετε.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ της ΚΕΔΚΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ για το Χωροταξικό, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, της 3ης Μαΐου 2010, συνήλθε σήμερα 11 Μαΐου 2010, στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΚΕ Κωνσταντίνου Τζανακούλη, Δήμαρχου Λαρισαίων και με παρόντα όλα τα μέλη αυτής: Μιχάλη Ταμήλο Δήμαρχο Τρικκαίων, Λάζαρο Κυρίζογλου Δήμαρχο Αμπελοκήπων, Ιωάννη Εμμανουηλίδη Δήμαρχο Ανατολής Ιωαννίνων, Ιωάννη Μουράτογλου Δημοτικό Σύμβουλο Έδεσσας, Γιώργο Μαστοράκο Δημοτικό Σύμβουλο Ηρακλείου Αττικής και Θεόδωρο Γκοτσόπουλο Δημοτικό Σύμβουλο Παλλήνης, προκειμένου να αποφασίσει επί της προτάσεως του Νομοσχεδίου (Ν/Σ) του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη χωροταξία των νέων Δήμων.

Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπ’ όψη την πρόταση του Ν/Σ, τις αποφάσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), τις αποφάσεις των ΤΕΔΚ, των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και τις προτάσεις φορέων της χώρας, αποφάσισε τα εξής:
……………….
49. Νομός ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:
Η Επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση του Ν/Σ με την εξής διαφοροποίηση: στο Δήμο Αριστοτέλη προτείνεται ως έδρα η Αρναία.


Η απόφαση της «Επιτροπής Αξιολόγησης» της ΚΕΔΚΕ, που προτείνει την Αρναία σαν έδρα του νέου Δήμου μας, ελήφθη στις 11 Μαΐου και λέει μέσα ότι έλαβε υπ’ όψη της τις αποφάσεις της ΤΕΔΚ των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και τις προτάσεις φορέων. Έλα όμως που η απόφαση της ΤΕΔΚ Χαλκιδικής, που προτείνει την Αρναία ως έδρα, έλαβε χώρα στις 14 Μαΐου, δηλαδή τρεις μέρες μετά. Πώς γίνεται να λαμβάνεις υπ’ όψη μια απόφαση που βγήκε τρεις μέρες αργότερα και υποτίθεται δεν την ήξερες; Ή είσαι μάγος, ή είσαι πουλημένος, ή σε έχουν εξαπατήσει. Εμείς γέρνουμε μεταξύ ξεπουλήματος και εξαπάτησης, ή καλύτερα σε συνδυασμό των δύο εκδοχών.

Τι έγινε λοιπόν; Ήταν προσχεδιασμένο και προαποφασισμένο από την ΤΕΔΚ να προχωρήσουν σ’ αυτή την απόφαση και έτσι το κανόνισαν με τους ομοϊδεάτες τους της ΚΕΔΚΕ και οι τελευταίοι το έγραψαν στην απόφασή τους. Το έγκλημα διεπράχθη αλλά, δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν έχουν άλλοθι. Η αλλαξοκωλιά συνελήφθη επ’ αυτοφώρω.

Εμείς ποτέ δεν είχαμε αμφιβολίες για τα μέσα που θα μετέρχονταν το «Σύστημα Αρναίας» προκειμένου να περάσει το δικό του.

Και δεξιοί και Παχτικοί και Αρναιώτες. Τους είχαμε ικανούς για όλα και αυτό αποδείχτηκε.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε Ιερισσός , είσαι , στ'αλήθεια τόσο χαζός ή το κάνεις επίτηδες; Ξαναδιάβασε, μόνος σου, την ανάρτησή σου, θα βρεις πειστική απάντηση...(πάντως, κατά κοινή ομολογία, σε Ιερισσό, Αρναία και Μεγάλη Παναγία, αποτελείς πλέον την πιο μισαλλόδοξη φωνή...).

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπ’ όψη την πρόταση του Ν/Σ, τις αποφάσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), τις αποφάσεις των ΤΕΔΚ, των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και τις προτάσεις φορέων της χώρας,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ.
Δηλαδή οι αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ, η μελέτη του ΙΤΑ, η απόφαση της ΤΕΔΚ, των Δημοτικών Συμβουλίων και των φορέων της Χαλκιδικής, συγκλίνουν όλα στο να ορίσουν έδρα την Αρναία.
Μάλλον χαζός είναι αυτός που δεν βλέπει την μεθόδευση. Αλλά τέτοιοι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν αυτοί που το παίζουν χαζοί, γιατί επί της ουσίας τι να απαντήσουν;
Τώρα όσο για την μισαλλοδοξία, να συμφωνήσω, αφού το λένε και στην Ιερισσό και στην Αρναία και στην Παναγία, εσύ κάτι θα ξέρεις. Αν μας έλεγες όμως και ποιανού δόξα φθονούμε;

Ανώνυμος είπε...

Ρε 'σύ 18 Μαΐου 2010 9:22 π.μ.
Έγραψες: "Όποιος πετύχει και τις τρείς απαντήσεις θα κερδίσει τρέις κάσες τσιπούρες απο τα ιχθυοτροφεία ΝΗΡΕΑΣ......".

Έχω απαντήσει και στις τρείς σωστά, πού είναι οι τσιπούρες του Παχτ-ΝΗΡΕΑ?

Στείλτες στην διεύθυνση:
Κουτσοχωρίτης
Άνω-Κάτω Κουτσοχώρι

Ανώνυμος είπε...

το θεμα της εδρας εληξε.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

υποψηφιοτητες

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κουτσοχωρίτη, δεν απάντησες σωστά στις ερωτήσεις.Παρ'όλα αυτά τις τσιπούρες θα σου τις στείλω.

Ανώνυμος είπε...

Ιερισσός σε έναν "πόλεμο" πολεμάς με ότι διαθέτεις για να αποκρούσεις τα "πυρά" του "αντιπάλου". Λόγω θέσης-εντοπιότητας δεν είχες την ίδια άποψη για τον κύριο Δριβελέγκα όταν πήγε και χτύπησε το τραπέζι στον Υπουργό για να είναι έδρα η Ιερισσός. Όταν φώναζαν οι Αρναιώτες, λέγατε οτι έχουν άδικο.Τελικά αποδείχτηκε ότι είχαν δίκαιο(ΚΑΙ με το ¨Ευχαριστώ" του Δημάρχου ΚΑΙ με τις δηλώσεις Λαφαζάνη ότι γίνονται "αόρατα" πράγματα στο TV Χαλκιδική). Τώρα σε πειράζει επειδή αυτή η "μεθόδευση" είναι υπέρ της Αρναίας.
Θα μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος ότι καλώς έκανε ότι έκανε η Ιερισσός επειδή έχει το δικαίωμα να πάρει την έδρα.Ε το ίδιο πιστεύουν και οι Αρναιώτες!!Γι'αυτό μη λες πολλά!!!Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα σου απαντάνε!!!Μη νομίζεις ότι θα λες ότι θέλεις!!!

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Αγαπητέ 20 Μαΐου 2010 10:24 π.μ.
Βασικά συμφωνώ μαζί σου στα περί πολέμου. Εκεί που διαφωνώ είναι στο ότι εσείς το παίζετε "ηθικοί" και αδικημένοι, μιλάτε για "κριτήρια" ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι. Ας είμαστε τουλάχιστον ειληκρινείς.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για «στημένη απόφαση ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ», να πάτε στην ιστοσελίδα και ο 20 Μαΐου 2010 1:10 μ.μ. και όποιος άλλος θέλει http://www.kedke.gr/uploads/kallikratis_xorotaksiko_protaseisKEDKE.doc
Όπου υπάρχουν αναρτημένες οι «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ της ΚΕΔΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ» και εκεί να διαβάσουν την δεύτερη παράγραφο του σκεπτικού:
……………………………………………………………………………………
«Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπ’ όψη την πρόταση του Ν/Σ, τις αποφάσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), τις αποφάσεις των ΤΕΔΚ, των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και τις προτάσεις φορέων της χώρας, αποφάσισε τα εξής:»
Για όποιον ξέρει από σκεπτικό αποφάσεων και δεν είναι προκατειλημμένος καταλαβαίνει ότι υπήρχαν πολλά στοιχεία στην Επιτροπή και δεν ήταν αναγκαίο να έχει οπωσδήποτε απόφαση μια και είχε όλα τα άλλα, δηλ « την πρόταση του Ν/Σ, τις αποφάσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ),…… των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και τις προτάσεις φορέων της χώρας».
Απλώς ακολουθείται κι εδώ ο μύθος του γαϊδάρου όπου καταδικάστηκε από την Αλεπού και το Λύκο, γατί τόλμησε κι έφαγε ένα «μαρούλι δίχως ξύδι» και ας είχαν φάει αυτοί του κόσμου «τα αιγοπρόβατα και τα ορνίθια» …

Ανώνυμος είπε...

20 Μαΐου 2010 3:11 μ.μ.
Ποιός από όλους που αναφέρεις και αναφέρει και το σκεπτικό της ΚΕΔΚΕ λέει οτι πρέπει να είναι έδρα η Αρναία; Το ΙΤΑ δεν μίλησε για έδρα. Η ΚΕΔΚΕ δεν μίλησε, η ΤΕΔΚ δεν μίλησε, οι φορείς δεν μίλησαν, τα Δημοτικά Συμβούλια (εκτός της Αρναίας) δεν μίλησαν. Κανένας από όλους δεν μίλησε, άρα πως τους επικαλούνται; Μήπως νομίζουν ότι συνεχίζουμε να τρώμε μαρούλια, με ξύδι ή χωρίς δεν έχει σημασία, δεν νομίζεις;

Ανώνυμος είπε...

20 Μαΐου 2010 3:32 μ.μ.
Πρέπει να ξέρεις ότι στην αρχική Συνέλευση της ΤΕΔΚ ο μόνος Δήμος που κατέβασε ξεκάθαρη απόφαση ήταν ο Δήμος Αρναίας, Όλοι οι άλλοι, σαν «παλιές καραβάνες» όσοι δεν έλαμψαν με την απουσία τους έφεραν αποφάσεις τύπου «ήξεις αφίξεις». Αυτές τις αποφάσεις προώθησε η ΤΕΔΚ και είχε ασφαλώς υπόψη η ΚΕΔΚΕ κατά τις συνεδριάσεις , όπως και τις προφορικές ενημερώσεις από πρόσωπα και φορείς, αλλά και ιδίαν πείραν. Ουκ ολίγοι επισκέπτονται τη Χαλκιδική. Όσον αφορά το ΙΤΑ επανειλημμένα ο Δήμαρχος Σταγείρων Ακάνθου έχει πει στα Κανάλια ότι η μελέτη του ΙΤΑ, που έγινε επί ‘Νέας Δημοκρατίας» (!) ευνοούσε την Αρναία. Μη εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Αν δεν τρώτε εσείς μαρούλια πολύ περισσότερο δεν τρώνε οι της ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ. Όσον αφορά στα κριτήρια που αναφέρεται παρόν BLOG δεν θέλω να σταθώ, γιατί θα αδικήσω την έννοια της λέξης, καθώς ξέρουμε ότι αυτά ποδοπατήθηκαν βάναυσα, για να μην πούμε ότι αντικαταστάθηκαν με «αριθμό κουκιών» και προσωπικές επιδιώξεις. .Δεν θα αντιπαρέλθω όμως το «πληθυσμιακό κριτήριο» και το λεγόμενο της «κεντροβαρικότητας», που κατά κόρον προβλήθηκε και διατυμαπνίσθηκε:
Κατ’ αρχήν λησμονείται, ή αποσιωπάται ότι η Αρναία και το Παλαιοχώρι αποτελούν κατ’ ουσία ενιαίο πολεοδομικό συγκρότημα, καθώς τα τελευταία κτίσματά τους απέχουν μόλις 200 μέτρα.
Έτσι σε ακτίνα 5 χλμ. έχουμε συγκέντρωση κατοίκων:
ΑΡΝΑΙΑ: 3.760, ΙΕΡΙΣΣΟΣ: 3.118
Σε ακτίνα 10 χλμ.
ΑΡΝΑΙΑ: 5.471, ΙΕΡΙΣΣΟΣ: 4.911
Σε ακτίνα 15 χλμ.
ΑΡΝΑΙΑ: 8.198, ΙΕΡΙΣΣΟΣ: 5.475
Σε ακτίνα 20 χλμ.
ΑΡΝΑΙΑ: 10.070, ΙΕΡΙΣΣΟΣ: 7.609
Όσον αφορά τη «κεντροβαρικότητα» ας πάμε σε ακτίνα 28 χλμ. δηλ. το μισό της απόστασης Αρναίας – Ουρανούπολης, του πλέον απομακρυσμένου οικισμού, 55,9/2=27,95 χλμ.:
ΑΡΝΑΙΑ: 11,770, ΙΕΡΙΣΣΟΣ: 9.302, Αυτά για να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, αλλά και … τους παππούδες μας και προ παντός μην αδικήσουμε τις επερχόμενες γενιές.
Κανείς βεβαίως δεν αμφισβητεί το μήκος των ακτών.
Δεν θα αναφερθούμε ούτε στο πλεονέκτημα της Χαλκιδικής που συνδυάζει Βουνό και Θάλασσα (από το Δημοτικό το μαθαίναμε) ούτε ότι ο Καλλικράτης επαγγέλλεται ισόρροπη ανάπτυξη και αλληλοσυμπλήρωση των περιοχών.
Αγγίζει όμως τα όρια της εγκληματικής αποκοτιάς να θεωρείται το Βουνό «βαρίδιο», αλλά και τα όρια της αίρεσης, καθώς υποτιμάται μέρος του Φυσικού Περιβάλλοντος…
Θα μπορούσα να είμαι επώνυμος, αλλά στα ΣΤΑ BLOGS ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ. Ένα μόνο σου λέω ΔΕΝ είμαι Δήμαρχος .

Ανώνυμος είπε...

20 Μαΐου 2010 3:32 μ.μ.
Παραδίνομαι. Δεν παίζεστε. Εσείς και με τα καίκια πιό κοντά θα είστε. Αυτά που γράφεις όμως τα υιοθετούν οι Παλιοχωρινοί;

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι της Ιερισσού, μελλοντικοί Συνδημότες...θα ήθελα να σας θέσω ένα ερώτημα!!!
Έστω ότι(έστω λέμε) αλλάζει κάτι στο σχέδιο "Καλλικράτης" και γίνει έδρα η Αρναία, τότε τι θα λέτε?
Τόσο καιρό μας λέτε ότι πρέπει να επικρατήσει η σύνεση και θα είμαστε όλοι μαζί για την ανάπτυξη των περιοχών μας και μας κατηγορήσατε για τις όποιες αντιδράσεις μας. Σε περίπτωση που αλλάξει η έδρα θα λέτε τα ίδια ή θα κάνετε (ίσως και) χειρότερα από μας???

Ανώνυμος είπε...

Ιερισσός όταν εμείς μιλούσαμε για ηθική και για "υπόγειες διαδρομές" μας λέγατε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, κάτι που αποδείχτηκε ότι ίσχυε τελικά.
Τότε εμείς δεν είχαμε πιέσει "υπογείως" κανέναν να μας βοηθήσει παρά είχαμε μείνει στο γεγονός ότι ο κύριος Δριβελέγκας μας διαβεβαίωνε ότι δεν έχει ειπωθεί κάτι για την έδρα στο γραφείο του Υπουργού!!!
Εφόσον όλα αυτά αποδείχτηκαν ψεύτικα, ο μόνος τρόπος ήταν να κάνουμε κι εμείς τις ενέργειές μας με τον ίδιο τρόπο όπως κι εσείς(μιλάω πάντα για τους τοπικούς "άρχοντες" και όχι τον κόσμο). Οπότε από αυτό το σχόλιό μου, νομίζω ότι το άρθρο σου πλέον δεν λέει τίποτα!!!Δεν είναι τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου! Δεν έγραψες ένα άρθρο που να λέει για όλα αυτά τα "αόρατα" που έγιναν και έγινε έδρα η Ιερισσός.Έγραψες μόνο για την ΤΕΔΚ και για την ΚΕΔΚΕ.Αν όμως η πρότασή τους ήταν υπέρ της Ιερισσού δε θα έγραφες τίποτα!!!Ή κάνω λάθος?
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο να μη γράφουμε ΜΟΝΟ όσα μας συμφέρουν και όλα τα άλλα να τα αποσιωπούμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 20 Μαΐου 2010 4:39 μ.μ. και πριν.
Οι αποστάσεις δεν υιοθετούνται, υπάρχουν. Και αν κάποιος τις παραβλέψει θα τις βρει μπροστά του, είτε Παλαιοχωρινός είτε Μεγαλοπαναγιώτης. Όπως θα κατάλαβες μιλώ σοβαρά. Δεν BLOGάρω.

ΙΕΡ είπε...

Νεο Ροδιάτης παρατηρητής(ψύχραιμος, όσο γίνεται!)
Κυρίες και κύριοι,
παρακολουθόντας την ατέλειωτη διαμάχη για την έδρα του Δήμου μας καταλήγω στο συμπέρασμα οτι δίκαια τραβάμε ότι τραβάμε και δίκαια θα πορευθούμε και στο μέλλον.Μερικοί ίσως βιαστούν να πουν "ας ήταν τα Νέα Ρόδα υποψήφια για έδρα του Δήμου και θα βλέπαμε τι θάλεγες τότε". Τους πληροφορώ ότι τα Νέα Ρόδα , σαν προσφυγικό χωριό , ξέρουν καλά ποιά είναι τα σημαντικά της ζωής μας και δεν ξεσπούν τα όποια συμπλέγματά τους στους γύρω τους.
Η αιώνια σύγκρουση του "είναι" με το "έχειν" , στις μέρες μας κατάντησε ολοκληρωτική επικράτηση του "έχειν". Αυτή είναι η αγωγή που πήραμε από τους προγενέστερους;
Και αν ναί κατά περίπτωση , εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τις τύχες μας σωστά; Απ'ότι φαίνεται, όχι. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Ανώνυμος είπε...

Ιερισσός έχεις το θράσσος και υποστηρίζεις ακόμη τη διαφάνεια για την επιλογή της έδρας στο Δήμο Αριστοτέλη; Όταν ο ίδιος ο κυβερνητικός βουλευτής έχει πει δημόσια σε κανάλι της Χαλκιδικής ότι έγιναν ενέργειες και παρεμβάσεις για την Χαλκιδικη ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ; (άραγε τι εννοεί΄...) Όταν ακόμη και στην τοποθέτησή του στην νομιμοπαρασκευαστική επιτροπή στη Βουλή είπε ότι η κατάσταση έδειχνε να διαμορφώνεται στη Χαλκιδική στους 2 ή 3 δήμους το πολύ(κατά παραχώρηση) και ότι μετα από παρεμβάσεις θεσμικών παραγόντων και όχι μόνο , οι δήμοι έγιναν 5;
Ένας αγανακτισμένος Δημότης Αρναίας

Ανώνυμος είπε...

Αρναία 21-5-2010, ο αγώνας συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

η επιλογη της πρωτευουσας εγινε.

Νομιζω οτι το να αναλωνομαστε στα ιδια και τα ιδια απλως δεν εχει κανενα νοημα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε αγανακτισμένε Αρναιώτη για ποιο λόγο δεν σε πειράζει να είμαστε δύο Δήμοι με πρωτεύουσα τον Πολύγυρο αλλά στην ουσία χωρίς Τοπική Αυτοδιοίκηση ( με ένα Δήμο τέρας σε μέγεθος) αλλά σε ενοχλεί που γίναμε 5 και ορίστηκε έδρα η Ιερισσός. Αν οριζόταν έδρα η Αρβαία τότε το νούμερο θα ήταν σωστό;
Πολλές μαλακίες λέχθηκαν ένθεν και ένθεν για αυτό ας σοβαρευτούμε αφού ο κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί από το να παρακολουθεί τον διαγωνισμό της πιο έξυπνης ατάτας ή μαγκιάς που μπορεί να γραφτεί ανάμεσα στους φιλοιερισσιώτες και τους φιλοαρναιώτες.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες, αγανακτισμένοι και μή, Αρναιώτες, Ιερισσώτες και Ξηροποταμνοί.
Έχετε δίκαιο ότι παρατράβηξε η κουβέντα και πολλές μπαρούφες έκαναν την εμφάνισή τους.
Θα μείνω στην κουβέντα του Αρναιώτη που λέει μια αλήθεια και εξηγεί τις υπερβολές: "πόλεμος γίνεται και ο καθένας με κάθε τρόπο προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τόπο του".
Επειδή όμως, όσοι παρακολουθείτε τα τοπικά κανάλια, θα διαπιστώσετε ότι μέχρι που ο "Καλλικράτης" να γίνει νόμος του κράτους, όλα παίζονται, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, γιατί μόλις προχθές ο Βαγιωνάς έκανε την πρόταση στους άλλους δύο βουλευτές του νομού, να συμφωνήσουν ομόφωνα για να πάει η έδρα στην Αρναία. Όλα αυτά συμβαίνουν γι' αυτό κι’ εμείς "φυλάμε σκοπιά".
Πάνω σ' αυτό και για να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα, θα σας πω ένα ανέκδοτο που είχα διαβάσει τα παλιά τα χρόνια στην "Αρχαία Σκουριά" της Μάρως Δούκα.

"Στην κατοχή και στην αντίσταση, πήγε σ' ένα χωριό της επαρχίας, που είχε καεί από τους Γερμανούς, ο Καθοδηγητής του ΚΚΕ για να δει πως πάει εκεί η οργάνωση.
Αφού έγινε η συνέλευση και μίλησαν για τον αγώνα και τα υπόλοιπα, το βράδυ, ο Γραμματέας της οργάνωσης του χωριού, πήρε στο σπίτι του τον Καθοδηγητή να τον φιλοξενήσει. Φτωχό το σπίτι, κατοχή, χειμώνας, κοιμόνταν όλοι σ' ένα δωμάτιο, στο πάτωμα, στρωματσάδα.
Την άλλη μέρα το πρωί, όταν ο Γραμματέας ξεπροβοδούσε τον Καθοδηγητή, αυτός του έδινε τις τελευταίες οδηγίες:
-Έτσι σύντροφε το ένα, έτσι το άλλο, αυτό να προσέξεις, το άλλο να προσέξεις, αλλά κράτησα τελευταίο το πιο σπουδαίο που θέλω να σου πω:
-Επειδή ο αγώνας που κάνουμε είναι πολύ δύσκολος, για να τον βγάλουμε πέρα, πρέπει να έχουμε πολλές αρετές, αλλά σύντροφε, η πρώτη αρετή που πρέπει να έχουμε είναι η ηθική, κι' εγώ με λύπη μου διαπίστωσα ότι η γυναίκα σου δεν στέκεται καλά, όλη την νύχτα χτες το βράδυ, εκεί που κοιμόμασταν στρωματσάδα, μου έπιανε τον πού...
Ο Γραμματέας τότε του λέει:
-Έχεις δίκιο σύντροφε ότι ο αγώνας μας είναι δύσκολος και θέλει πολλές αρετές, αλλά η πρώτη αρετή που θέλει -πριν κι απ' την ηθική- είναι η επαγρύπνηση. Πρέπει να ξέρεις λοιπόν ότι εγώ σου τον έπιανα τον πού... όλο το βράδυ και όχι η γυναίκα μου.

Αυτά αγαπητοί και δι' ευχών.

Ανώνυμος είπε...

Άραγε πως θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος το ΙΕΡΙΣΣΟΣ 22 Μαΐου 2010 10:09 π.μ. Απλώς η κομματική νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο, τότε και τώρα. Τότε ο αντιστασιακός δέχονταν εν ψυχρώ την κομματική προπαγάνδα, ότι εχθρός δεν είναι ο ναζισμός και ο φασισμός, αλλά κάθε τι το μη κομμουνιστικό. Λες και τα σπίτια του χωριού κάηκαν ανάλογα με το «χρώμα». Σήμερα ο «διαβουλευόμενος» κοροϊδεύεται από κομματικές διαδρομές και εμπάθειες. Κατά τα άλλα ο Καλλικράτης καλά κρατεί. Τι φταίει ο Παρθενώνας και ο Αρχιτέκτονάς του;!!! Φίλοι τα Κόμματα υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν για να υπηρετούν τη Δημοκρατία, την Αξιοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτά αξίζει το «δι’ ευχών»

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Ανώνυμε 24 Μαΐου 2010 1:33 π.μ.
Μπορείς να έχεις ότι άποψη θέλεις και για το blog και για την Ιερισσό την ίδια και για τον Χριστό και για τον Μωάμεθ. Εάν όμως δεν έχεις το θάρρος να την καταθέτεις επωνύμως -ιδίως όταν είναι υβριστική, ή έστω υποτιμητική- τότε, αυτό και μόνο, σε χαρακτηρίζει. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην κατάλαβες την ουσία της ανάρτησής μου με το ανέκδοτο -κι αυτό δικαίωμά σου είναι- οπότε τζάμπα συζητάμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε Ιερισσιώτη 21 Μαϊου 2010 6:12μ.μ. φυσικά και δεν θα με ενοχλούσε αν γινόταν 2 δήμοι στη Χαλκιδική και πήγαινε η Αρναία στον Πολύγυρο γιατί ο Πολύγυρος είναι η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής και η Ιερισσός ΚΑΤΑΦΕΡΕ να γίνει δήμος πριν λίγα χρόνια, ενώ η Αρναία είναι Δήμος από το 1946 και πρωτεύουσα της Επαρχίας Αρναίας από το 1912.Είσαι τόσο αφελής να ρωτάς γιατί με ενοχλεί; Αν στους 5 δήμους ήταν έδρα η Αρναία θα διαμαρτυρόμουνα όσο διαμαρτύρεσαι και εσύ τώρα!! Και τις μαλακίες στις οποίες λες ότι αναλωνόμαστε αυτό είναι άποψη δική σου. Να θυμάστε Ιερισσιώτες ότι ο αγώνας ο οποίος συνεχίζεται έγινε πόλεμος και ο πόλεμος έχει συναισθήματα οργής και όχι μόνο ..........
Ένας αγανακτισμένος Δημότης Αρναίας