ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Σίμου Οφλίδη

Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Σίμος Οφλίδης επισκέφτηκε την Ένωση Δασικών Συνεταιρισμών Αρναίας και σε συζήτηση με τα στελέχη της οργάνωσης Γιώργο Ξιούφη και Βασίλη Καραντώνα ιεραρχήθηκαν τα υπάρχοντα προβλήματα. Πέραν της οικονομικής δυσπραγίας που ταλαιπωρεί ούτως ή άλλως όλη τη χώρα και τις απαράδεχτες τιμές των κυριότερων αγροτικών προϊόντων της περιοχής (ελιά, σιτάρι), η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τεράστιο πρόβλημα των δασεργατών. Οι δώδεκα δασικοί συνεταιρισμοί της Ένωσης αδυνατούν να πληρώσουν τους περίπου τριακόσιους εργαζόμενους. Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, κάποιοι από τον περασμένο Μάιο έχουν να δουν ευρώ! Κι αυτό γιατί το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κωφεύει στις εκκλήσεις της Ένωσης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, παρ΄ ότι περιέκοψε τα κονδύλια κατά 15% και παρ΄ ότι από το ποσό των περίπου 800 χιλ. ευρώ που καλείται να καλύψει, τα μισά τα πληρώνεται από τις οικογένειες που προμηθεύονται ξύλα.
Οι καινούργιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης επιβάλλεται να ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα για να πληρωθούν επιτέλους οι ταλαίπωροι δασεργάτες. Γιατί σε λίγο πολύ φοβόμαστε πως για άλλη μια φορά «θα τρέχουν και δε θα φτάνουν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: