ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Είμαστε δυό, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς


Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, 11 πμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας
«Μεταλλεία και Μεταλλουργία Χρυσού: Εργαλεία Ανάπτυξης ή Θανάσιμη Απειλή για το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη;»
Πρόγραμμα
Συντονιστής: Χαράλαμπος Λαζαρίδης, Καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων, Γεωπονική Σχολή ΑΠΘ

Εισηγήσεις
«Δραστηριότητες, Μεγέθη και Τεχνικά Στοιχεία - Αιτίες για Πρόκληση μη Αναστρέψιμων Βλαβών στο Περιβάλλον», Νικόλαος Μοσχούδης, Χημικός Μηχανικός, Επιστημονικός Συνεργάτης, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ.
«Επιπτώσεις στο Περιβάλλον από Μεταλλευτικές Δραστηριότητες – Αειφόρος Ανάπτυξη σε Ορεινές Περιοχές», Θεοχάρης Ζάγκας, Αν. Καθηγητής, Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ - Πρόεδρος Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας.
«Επιπτώσεις από τη Μεταλλευτική Δραστηριότητα στους Υδατικούς Πόρους της Περιοχής και Βιώσιμη Διαχείρισή τους», Νικόλαος Θεοδοσίου, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Τομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος.
«Επιπτώσεις στην Υγεία των Κατοίκων από Μεταλλευτικές και Μεταλλουργικές Δραστηριότητες», Ζαχαρίας Χαλέμης, Δρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Παιδίατρος.
«Οικονομικά Στοιχεία της Επένδυσης – Επιπτώσεις στην Οικονομική/Κοινωνική Ζωή του Τόπου - Όραμα για μια Άλλη Ανάπτυξη», Ιωάννης Κοσμαράς, Οικονομολόγος και Ιωάννης Μίχος, Οικονομολόγος.

Παρεμβάσεις - Συζήτηση
Θα γίνουν παρεμβάσεις από φορείς και επιστήμονες συναφών στο αντικείμενο και όποιον πολίτη, θεσμικό πρόσωπο ή εκπρόσωπο φορέα επιθυμεί να παρέμβει. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι «Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας» πιστεύοντας ότι ο Ενημερωμένος πολίτης είναι Υπεύθυνος και Ενεργός πολίτης και με την προσδοκία ότι θα δοθούν απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα:
«μπορούμε να ζήσουμε χωρίς υγιές περιβάλλον;»
«είναι τα μεταλλεία λύση ή πρόβλημα στην ανάπτυξη και στην απασχόληση;»
«σε ποιες εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης μπορούμε και πρέπει να στηριχθούμε;»

2 σχόλια:

Γ.ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ είπε...

Μήνυμα ψυχής ..μήνυμα ζωής..
Χαιρετισμό με μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας προς όλους τους συναγωνιστές ζωής…
Το μικρότερο.. και φτωχότερο .. χωριό έδωσε το… μεγαλύτερο και …πλουσιότερο μήνυμα Στον αγώνα πού ακολουθεί .
Μήνυμα ψυχής.. μήνυμα ζωής…
Το μήνυμα έδωσε ό κόσμος του ΣΤΑΝΟΥ.
Μετά τον μόλυβδο…….. ήρθε η ώρα του χρυσού .
Είναι βέβαιο , ότι πονάει να κάνεις ότι θές, όταν το θές, όπως το θές..κι αυτό γιατί μέχρι νά το κατακτήσεις ,θα ουρλιάζεις απ τον πόνο.
Μπορεί να πονέσουμε.. μπορεί να …ουρλιάξουμε…. Για ένα όμως να είμαστε σίγουροι.
Θα πετύχουμε στόν Ιερό αυτό αγώνα προστασίας των Ιερών τόπων της πατρίδας του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ καί της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας την κιβωτό ,μά ΠΑΝΩ απ όλα να σώσουμε το δικαίωμα στην ζωή…. των ΠΑΙΔΙΩΝ μας στον τόπο πού γεννήθηκαν.
Γ.ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. Κάτοικος ΙΕΡΙΣΣΟΥ.
Εκπρόσωπος τριτέκνων εκπαιδευτικών Ελλάδος ,και τριτέκνων οικογενειών του δήμου Αριστοτέλη.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο γιωργο.συνεχισε ετσι να ενημερωνεις τον κοσμο για τη πραγματικη καταστροφη που θα υποσθει ο τοπος μας.να εισται βεβαιοι οτι δεν θα το αφησουμε να περασει.να εισται βεβαιοι οτι αγαπαμε τον τοπο μας,και θα κανουμε οτι χρειαστει ωστε να παραμεινει ετσι οπως εχει.ετσι οπως τον γνωρισαμε εμεις και θα τον παραδοσουμε στις επομενες γενιες.ΕΞΩ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.