ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Χιονοστοιβάδα αντιδράσεων: Σειρά έχει ο Πολύγυρος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την εφημερίδα "Μακεδονία" 8-2-2011 της δημοσιογράφου Ρένας Ακριτίδου:Σε επικοινωνία της"Θ" με την ειδική γραμματέα κα Μαργαρίτα Καραβασίλη για την ματέωση της διαβούλευσης στην Ιερισσό ,λέει:"Η υπουργός θα δεί στην Αθήνα φορείς και πολίτες.Επιθυμία της ήταν να γίνει η εκδήλωση.Τα μηνύματα που είχε από βουλευτές ήταν πως....επικρατούσε πολύ μεγάλη ένταση,γιαυτό αποφάσισε να τους δεί στην Αθήνα" (ποιούς;).
Αγαπητή ΙΕΡΙΣΣΟΣ το ερώτημα το δικό μου είναι: ΠΟΙΟΙ Βουλευτές ενημέρωσαν την Υπουργό για την"μεγάλη ένταση";Ποιός τους πληροφόρησε κάτι τέτοιο;Να απαντήσουν δημόσια ΤΩΡΑ και οι τρείς.Αλλοιώς είναι ΟΛΟΙ τους ύποπτοι.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι βουλευτές έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τον κάθε Υπουργό, της όποιας δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης. Ρε που φτάσαμε να ρωτάμε ποιος Βουλευτής το έκανε... Δηλαδή δεν καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Οργανώσεις πολιτών, παραοργανώσεις ενεργών πολιτών και τοματοπαραγωγοί της Ορμύλιας και ένα σωρό άλλοι. Εδώ ο άλλος αποχώρησε από την ορκομωσία. Ενεργεί σαν πληγωμένο αγρίμι στη γιορτή της δημοκρατίας επειδή έχασε το Δημαρχιλίκι και το τοπικό της έδρας blog προβαίνει σε διαγγέλματα μίσους και οργής για όλους και για όλα συμπεριλαμβανμένης και της "οικολόγου" κ. Καραβασίλη.
Υ.Γ. Δεν πρέπει να παραλείψω και το μένος του τρίτεκνου καθηγητή που μου είναι δύσκολο να πιστεψω ότι η Πολιτεία του εμπιστεύτηκε τις τύχες κάποιων παιδιών. Θα μου πείτε ότι ανήκει και αυτός στο μείγμα της κοινωνίας που ζούμε.

Γ.ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ είπε...

Με τιμή σε όλους αυτούς πού τους έταξε ή μοίρα να
φυλάνε Θερμοπύλες.!!!!

• Εδώ θα ‘μαι, πιο ακίνητος κι από τσολιά, να σ’ αγαπάω πιο πολύ απ’ όσο αγαπάει το αίμα την καρδιά.!!!! ( για την πατρίδα μας.!!!, τον τόπο πού δανειστήκαμε… από τά παιδιά μας.!!!)
• Στην υγειά ενός καθηγητή που στα δέκα μου μου δίδαξε ότι όσο μεγάλος και να είναι ο αριθμητής, ο παρανομαστής κάνει κουμάντο στο κλάσμα της ζωής .( για τους κατοίκους !!!!…. τους πολλούς , πού αποτελούν την βάση, τον παρονομαστή του δήμου .. Αριστοτέλη .)
• Γίνεσαι επειδή κάποιος σε έκανε… Απλώς, όσοι περισσότεροι σε κάνουν, τόσο περισσότερο μπορείς να υποστηρίξεις ότι έγινες.
(….άν έγινες !!! Για τον δήμαρχο μας.)
• Δεν σκέφτομαι όσα γράφω, αυτό με κάνει να σκέφτομαι πάνω σε αυτά που γράφω. Διότι το γραπτό αν δεν σε κάνει να σκέφτεσαι, καλύτερα να παραμένει άγραφτο.( για όλους …τους ανώνυμους …. Σχολιαστές των γραπτών μου, με αγάπη … !!!! )

• Πονάει να κάνεις ό, τι θες, όταν το θες, όπως το θες… Κι αυτό γιατί μέχρι να το κατακτήσεις, θα ουρλιάζεις απ’ τον πόνο…

(Άυτό.!!!! γιά όλους τους αγωνιστές ζωής ,για όσους γνώρισαν φτώχια, πείνα , δυσκολίες , μα δεν δείλιασαν.!!. δεν κώλωσαν. !!…,μα δούλεψαν παντού, σπούδασαν καταξιώθηκαν…!!! και τώρα … λάμπουν στα μάτια !! , και φωτίζουν τά ανοιχτά μυαλά !!!! των παιδιών μας. )
Αποσπάσματα από κείμενα του Αριστοτέλη – Ιωάννη Πασχαλίδη (aristotelisjohn.blogspost.com) και επεξεργασία τού Γ .Ι. Πασχαλίδη .

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΤΗΣ 19/2/2011
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ " .. να προστατεύσουν τον κάθε Υπουργό " Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ .. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ .. ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ " .. ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΣΑΣ"

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας και συ ΑΣΤΡΟΛΑΒΕ,

Ποιος ανέφερε τη μεταλλουργία. Άσε τη μεταλλουργία, εδώ μιλάμε για τη δημοκρατία. Η μεταλλουργία είναι το μοναδικό δικό σου πρόβλημα φαίνεται.

Άκου λοιπόν. Αυτοί που ψήφισαν τους πολιτικούς, αν κρίνουν ότι δεν πρέπει να τους ξαναψηφίσουν θα το πράξουν, να είσαι σίγουρος. Σήμερα όμως οι εκλεγμένοι δημοκρατικά (αιρετοί φαντάζομαι να καταλαβαίνεις τι θα πει αιρετοί σε μια ευνομούμενη Πολιτεία) εκπροσωπούν το λαό και όχι μία ομάδα «όχλου» που εσύ βαυκαλίζεσαι ότι είναι δυνατόν να εκπροσωπήσουν τους αιρετούς. Άλλωστε η σιωπηλή πλειοψηφία που βλέπει τα γεγονότα αποστασιοποιημένη και δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους δραστηριότητες θα δώσει το αποτέλεσμα και όχι κάποια «κουτσαβάκια» που θέλουν να κάνουν τον επαναστάτη του τίποτα .

Νομίζω ότι έχουμε χάσει όχι μόνον το μέτρο, αλλά και τη λογική.

χασάπης είπε...

Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη προχώρησε, σε συνεργασία με το Δήμο Πολυγύρου, στην Τροποποίηση της Συστατικής Πράξης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων Βόρειας Χαλκιδικής.

Τόσα βόδια μαζεύτηκαν στον δήμο Αριστοτέλη πού χρειάζονται και σφαγείο..?

Ανώνυμος είπε...

http://www.avgi.gr
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01/03/2011

"Πανστρατιά στη Χαλκιδική κατά των μεταλλείων χρυσού" (1o μέρος)

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=602142

Εκπρόσωποι 18 συλλόγων και σωματείων της Ιερισσού, καθώς και εκπροσώποι επιτροπών αγώνα και συλλόγων από τον Πολύγυρο, τα Ν. Μουδανιά, την Αρναία, τη Μ. Παναγία, το Γομάτι, το Νεοχώρι, τη Στρατονίκη, τη Ν.Τρίγλια και άλλες περιοχές συγκεντρώθηκαν χθες στην Ιερισσό ως άτυπο συντονιστικό για να καταγγείλουντις μεθοδεύσεις της εταιρείας χρυσού και την αποσιώπηση από τα ΜΜΕ για ό,τι καταστροφικό θα επέλθει στον χώρο της ΒΑ Χαλκιδικής από τη λειτουργία των μεταλλείων. Καταγγέλθηκε ότι παίρνονται αποφάσεις ερήμην των κατοίκων και με την πρωτοφανή διαδικασία των προσχηματικών διαβουλεύσεων και ότι οι τοπικοί «άρχοντες», βουλευτές και δήμαρχοι (Πάχτας, Λαφαζάνης, Βαγιωνάς, Ζωγράφος κ.ά.) δεν εκφράζουν, ως όφειλαν, το σύνολο των απόψεων, αλλά μόνο ό,τι υποστηρίζει η εταιρεία.

Την προηγούμενη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα που διοργάνωσε το «Τεχνοδρόμιο Πολυγύρου» με θέμα τις επιδράσεις τωνμεταλλείων χρυσού στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Από τους ομιλητές επισημάνθηκε και καταγγέλθηκε, για άλλη μια φορά, η απουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ακόμη και των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών (TV Χαλκιδικής, Super, αλλά και ΕΡΤ3 και TV100), που θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα καθοριστικής σημασίας για τον τόπο, όπως αυτό της εγκατάστασης μεταλλείων χρυσού σε μια έκταση 317.000 στρεμμάτων και μάλιστα σε μια από τις ωραιότερες ελληνικές περιοχές (δάσος του Κάκαβου, μοναδικές ακτές, είσοδος στο Άγιο Όρος, ο ιστορικός τόπος της πατρίδας του Αριστοτέλη). Και όλα αυτά έναντι ορισμένων ημερομισθίων, ενώ θα χάνονται, όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές, χιλιάδες άλλες θέσεις εργασίας σε εναλλακτικές δραστηριότητες (αλιεία, τουρισμός, γεωργία, μελισσοκομία κ.λπ.) και η περιοχή θα κληρονομήσει τις καταστροφικές επιπτώσεις από την τρομακτικά ρυπογόνο μεταλλευτική δραστηριότητα.

Όλοι, άλλωστε, θυμούνται πως ο κ. Πάχτας, υπουργός το 2004, απάλλαξε διά νόμου όσους ιδιοκτήτες μεταλλείων ήταν υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουν το τοπίο από προηγούμενες, πολύ μικρότερης κλίμακας, δραστηριότητές τους.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα συμμετείχε πλήθος κόσμου, που παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια των εισηγήσεων και της συζήτησης που ακολούθησε.

Απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργου και ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. Μηνύματα στην ημερίδα έστειλαν ο βουλευτής της Χαλκιδικής Ι. Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ) και ο βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης Τ. Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ). Ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με την εγκατάσταση των Μεταλλείων Χρυσού στη Χαλκιδική και τη διαδικασία «διαβούλευσης» που ακολουθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής απέστειλε και η αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=602142
(ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ)

Ανώνυμος είπε...

http://www.avgi.gr
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01/03/2011

"Πανστρατιά στη Χαλκιδική κατά των μεταλλείων χρυσού" (2o μέρος)

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=602142


Ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι απόψεις του καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ Διαμαντή Καραμούζη που παρουσιάστηκαν κατά την εκδήλωση και αναρτήθηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο:

* Αποστραγγίζεται πλήρως ο πάνω από τη Μεγάλη Παναγία ευρισκόμενος ορεινός όγκος, ο οποίος εμπεριέχει και την έκταση των Σκουριών (χώρος μεταλλείων).

* Οι περιοχές ενδιαφέροντος της εταιρείας επεκτείνονται και σε άλλες υδρολογικές υπολεκάνες, οι οποίες βρίσκονται στην ευρύτερη λεκάνη του Χαβρία (ποτάμι της Χαλκιδικής), και όχι μόνο, και οι οποίες θα υποστούν ανάλογες επιπτώσεις.

* Μέρος του δάσους του Κακάβου (το πυκνότερο στην Ελλάδα κι ένα με την περισσότερο ενδιαφέρουσα χλωρίδα και πανίδα) θα καταστραφεί καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστεί το φαινόμενο της όξινης βροχής.

* Το ίδιο φαινόμενο θα έχει επιπτώσεις τόσο στη γεωργική όσο και στην κτηνοτροφική και μελισσοκομική παραγωγή της περιοχής.

* Θα επέλθει υποβάθμιση της ποιότητας τόσο των επιφανειακών, όσο και των υπόγειων νερών των λεκανών του Χαβρία και του Ασπρόλακκα (εκβάλλει στον κόλπο της Ιερισσού, λίγο πριν από το Άγιο Όρος).

Ο κ. Καραμούζης έκανε ορισμένες διαπιστώσεις, που η ανάγνωσή τους και μόνο προκαλεί τρόμο: «Στη μελέτη (της εταιρείας), ενώ τα αέρια και τα στερεά απόβλητα αναλύονται εκτενώς, τα υγρά απόβλητα θεωρούνται μηδαμινής σημασίας.
Επίσης αναφέρεται ότι μετά το πέρας της εξόρυξης και την αποκατάσταση του ορύγματος του ορυχείου στην αρχική του κατάσταση θα επανέλθει και η στάθμη των υπόγειων νερών στην αρχική της θέση. Τη θέση όμως της συμπαγούς μάζας του κοιτάσματος και των φυσικών υπόγειων υδατορευμάτων θα την καταλάβει μία μάζα μικτού εδάφους, με κονιάματα και στερεά απόβλητα της δραστηριότητας του λατομείου.
Το νερό επαναπλήρωσης στη θέση του λατομείου θα αποτελέσει μια τεράστια μάζα όξινων υδάτων εμπλουτισμένων με βαρέα μέταλλα και μια εν δυνάμει ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει προς τις περιοχές εκροής της». Και λίγο παρακάτω ο Διαμαντής Καραμούζης σημειώνει σχετικά με τη ΜΠΕ: «Η αξιολόγηση είναι τελείως υποκειμενική και καθοδηγούμενη και μπορεί εύκολα να καταρριφθεί».

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=602142