ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ο Πρωθυπουργός για τον Χρυσό

Παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Θράκης, στις 18-2-2011, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να αποφασίσει για τον τρόπο της ανάπτυξής της και την τύχη της. Ειδικότερα δε για το θέμα του χρυσού ήταν περισσότερο από σαφής: Αν η κοινωνία δεν το θέλει, δεν γίνεται.
…….
"Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απλά, ότι εμείς σας εμπιστευόμαστε. Ως Κυβέρνηση, εμείς σας εμπιστευόμαστε. Και δεν μιλάω παραταξιακά, για τον έναν ή τον άλλον. Όλους σας. Εμπιστευόμαστε τις τοπικές δυνάμεις. Το δικό μου μήνυμα είναι, εμπιστευτείτε και εσείς τον εαυτό σας. Έχετε τεράστιες δυνατότητες.
Διότι και εσείς τώρα, έχετε να καθορίσετε τα δικά σας, να κάνετε επιλογές. Τη δική σας αναπτυξιακή ταυτότητα, εσείς θα τη διαμορφώσετε. Εγώ μπορώ να πω, γιατί έχω έρθει πάρα πολλές φορές εδώ, στη Θράκη, τι θεωρώ, τι έχω ακούσει, τι έχω δει και τι μπορεί να κάνει η Θράκη. Και μάλιστα, σε μια περιοχή όπου έχουν ανοίξει τα σύνορα, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία, και σε μια πόλη που είναι κοντά, με την οποία έχουμε ιστορικούς δεσμούς και είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης, την Κωνσταντινούπολη, μια τεράστια αγορά.
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει εδώ ανεργία, που είναι από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα. Αλλά είναι αποφάσεις, που μπορείτε πια να πάρετε εσείς.
Όπως είναι και το θέμα του χρυσού. Μα, είναι δική σας απόφαση. Αν εσείς δεν θέλετε να αξιοποιήσετε το θέμα του χρυσού, είναι δικό σας θέμα. Δεν θα το επιβάλουμε εμείς. Ούτε είπαμε εμείς ποτέ ότι θέλουμε να το επιβάλουμε. Αξιολογήστε το. Δείτε όλες τις τεχνικές πλευρές, δείτε τι σημαίνει για το περιβάλλον και πάρτε εσείς απόφαση. Εμείς δεν θα σας εμποδίσουμε.
Ούτε βεβαίως είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τα πλαστικά στο τραπέζι αυτό. Αν είναι να φτιάξετε αειφόρο ανάπτυξη, που εμείς το θέλουμε, πάρτε αποφάσεις για να στηρίξετε τοπικά προϊόντα, υδάτινους πόρους. Για να γίνετε, πράγματι, πρότυπο. Και μπορεί η Θράκη να γίνει ένα πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης."
………
Ας το ακούσουν και ας το διαβάσουν προσεκτικά όλοι αυτοί που θέλουν να μας "αναπτύξουν" παρά την θέλησή μας, Πασόκοι και μή, πολιτικάντηδες ή πολιτικοί, με θεσούλες ή όχι.
Ας το ακούσει και η κ. Καραβασίλη της "διαβούλευσης".
Κι αφού αυτά τα είπε ο Πρωθυπουργός για την Θράκη, που είναι από τις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της χώρας με την μεγαλύτερη ανεργία, χωρίς τουριστική ανάπτυξη, σκεφτείτε, κάντε την προβολή, για τα καθ' ημάς στην Χαλκιδική με τα εκατομύρια των τουριστών.
Τις προτεραιότητες τις βάζει η κοινωνία. Τον τελικό λόγο (το θέλουν, δεν το θέλουν) τον έχει η κοινωνία.

5 σχόλια:

παρατηρητής είπε...

Πλούσιο υπέδαφος …….. άδεια κεφάλια , η περιουσία του δήμου Αριστοτέλη , για όποιον ξένο παρατηρητή βλέπει Μοσχόπουλο και Ζαγοράκη …… να νοιάζονται για μας χωρίς εμάς ……αλά για το καλό μας.

χασάπης είπε...

Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη προχώρησε, σε συνεργασία με το Δήμο Πολυγύρου, στην Τροποποίηση της Συστατικής Πράξης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων Βόρειας Χαλκιδικής.

Τόσα βόδια μαζεύτηκαν στον δήμο Αριστοτέλη πού χρειάζονται και σφαγείο..?

Ανώνυμος είπε...

Αν οι κοινωνια δεν το θελει δεν γινεται. 6/2/2011 Μυστικη ψηφοφορια συλλογου επαγγελματιοβιοτεχνων Μεγαλης Παναγιας.Ψηφισαν - 56 κατα 53 ποσοστο 95% υπερ 3 ποσοστο 9% 9\2\2011 μυστικη ψηφοφορια συλλογου γοννεων και κηδεμονων Μεγαλης Παναγιας. Μελη 100 παραβρεθηκαν 74 -κατα 47 ποσοστο 64% υπερ 13 ποσοστο 17% ακυρα λευκα 14 ποσοστο 19%... 23/2/2011, μυστικη ψηφοφορια πολιτιστικου συλλογου Μεγαλης Παναγιας ψηφισαν - 53 κατα 48 ποσοστο 91% υπερ 3 λευκα 2 ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ( Οι σκουριες ειναι στην Μεγαλη Παναγια και η παρανοια στον κακαβο αμεσα αφορα Μεγαλη Παναγια, Γοματι, Ιερισσο. Κατα τον αντιδημαρχο στο Βελιδειο το ειπε στις εκλογες αποφασισε ο κοσμος αν θελει η οχι την Μεταλλουργια επειδη ο κΠαχτας εκανε μετωπιδα την εξορυξη προεκλογικα. Νοεμβριος 2011. -Μεγαλη Παναγια 57% Βλαχοπουλος 43%Παχτας... Γοματι 64%Βλαχοπουλος 36%Παχτας... Ιερισσο 90%Βλαχοπουλος 10% Παχτας. Επισης το μεχρι 31/12/2010 δημοτικο συμβουλιο του δημου Παναγιας ομοφωνα ταχθηκε κατα.) Τωρα που το βρηκε ο κΛαφαζανης οτι η πληοψηφια θελει τη εξορυξη και το ειπε προχθες στοο Βελιδειο,τι να πω?

Ανώνυμος είπε...

Δημ. Συμβούλιο, δήμου Αριστοτέλη. παρ.25-φεβ.2011
Θέμα¨. Αγορά φίλτρων σιδήρου ,μαγνησίου για τις γεωτρήσεις ..νερού
Στρατωνίου και Ολυμπιάδας .ποιός …. Στην χάρη μας, σε λίγο και φίλτρα .. γιά χρυσό πού ξέρης . ? κάτι μπορεί να μείνει και για …μας.
Έτσι.. δεν είναι κύριοι ..?.… Πάχτα-Μοσχόπουλε-Ζαγοράκη..!! ή ..άλλα… λόγια αγαπιόμαστε..!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.ecogreens-gr.org/
Απόφαση της Κομισιόν για τις παράνομες ενισχύσεις στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.: ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ
Δήλωση του Μιχ. Τρεμόπουλου σε συνέχεια παλαιότερης ερώτησής του

Ευρωβουλή - Νέα
Παρασκευή, 25 Φεβ. 2011, 16:15
http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1840:2011-02-25-14-17-10&catid=73:auroparlnews

"Δηλώσεις για την απόφαση της Κομισιόν για την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., που επιβάλλει την επιστροφή από την εταιρεία 14 εκατομμυρίων ευρώ ως παράνομων κρατικών ενισχύσεων, έκανε σήμερα ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση και στο ευρωκοινοβούλιο, τονίζει:

«Πρόκειται μόνο για την κορυφή του παγόβουνου μιας σκοτεινής υπόθεσης, με πρωταγωνιστή τον κ. Πάχτα, τότε υφυπουργό των κυβερνήσεων Σημίτη και νυν δήμαρχο στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.
Η απόδοση πολιτικών τουλάχιστον ευθυνών είναι απαραίτητη, καθώς το εξευτελιστικό τίμημα της μεταβίβασης, για το οποίο είχα κάνει ερώτηση και στην ευρωβουλή, τεκμηριώνεται πλέον και από την Κομισιόν.

Το ζήτημα είναι τώρα είναι αν η απόφαση της Κομισιόν νομιμοποιεί την υπόλοιπη σύμβαση Πάχτα ή αν παραμένει το ενδεχόμενο καταδίκης και για άλλες πτυχές της σύμβασης, όπως η απαλλαγή της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. από τις προϋπάρχουσες δεσμεύσεις περιβαλλοντικής αποκατάστασης, η έκταση του δικαιώματος χρησικτησίας και άλλα "ψιλά".
Από την πλευρά μου δεν μπορώ παρά να σταθώ δίπλα στους κατοίκους της περιοχής, που επιμένουν ότι πολλές πτυχές παραμένουν αδιευκρίνιστες και ότι στις πλάτες της τοπικής κοινωνίας παίζονται χρηματιστηριακά παιχνίδια.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να πάρει ένα τέλος. Οι "αεριτζήδικες" επενδύσεις δεν ήταν ποτέ η διέξοδος για την οικονομία της χώρας και η ερήμωση μιας τεράστιας περιοχής με ακύρωση των προοπτικών της για βιώσιμη οικονομία, δεν πρέπει να προχωρήσει»."

Για την ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, στο
http://www.oikologoiprasinoi.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=311:2010-04-23-14-17-46&catid=11:press-releases&Itemid=23

Πλήρη κείμενα στο
http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2010-2284&language=EL