ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ένα δωράκι ανοίγει πόρτες

Αντί άλλης ανάλυσης για την στόχευση της Ελληνικός Χρυσός που κάνει δώρα στον Δήμο Αριστοτέλη, παραθέτουμε μία φωτογραφία, αντί για χίλιες λέξεις. Ελπίζουμε να μην χρειάζονται άλλες επεξηγήσεις για το νόημά της. Το πιάσατε το υπονοούμενο κ. Πάχτα;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ατυχής ο παραλληλισμός έως ρατσιστικός με τον συνειρμό που δημιουργεί η φωτογραφία. Μην αποδυναμώνεις την προσπάθεια σου ( είμαι μαζί σου/ κάθε νοήμων άνθρωπος θα ήταν) με τέτοιες αντιπαραβολές. Δεν σου ταιριάζουν.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις τον ρατσισμό. Θα με ενδιέφερε η θεώρησή σου.

Ανώνυμος είπε...

Η χρησιμοποίηση της γυναίκας ως πρότυπο για φτηνό ρόλο (σεξουαλικό αντικείμενο) διαιωνίζει τα στερεότυπα υποτέλειας και μειονεκτικότητας και αποτυπώνει πατριαρχικές απόψεις.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Εάν εύρισκα φωτογραφία με άνδρα, ευχαρίστως να την χρησιμοποιούσα γιατί θα ήταν κοντύτερα σ' αυτό που θέλω να πω, σε σχέση με τα συγκεκριμένα πρόσωπα του δράματος. Νομίζω ότι γίνεται κατανοητό πως στόχος της ανάρτησης δεν είναι η γυναίκα και ο ρόλος της και ούτε υπάρχει καμιά πρόθεση να αναπαραγάγουμε στερεότυπα (αυτό δεν σημαίνει πως αγνοούμε και την πραγματικότητα, χωρίς να γενικεύουμε). Πολύ απλά, όταν κάποιος που θέλει κάτι από σένα και ξέρεις τι, σου κάνει δώρα και τα αποδέχεσαι, τότε είσαι ένα βήμα κοντύτερα στην αποδοχή της συναλλαγής. Αν και εδώ που τα λέμε, στην δική μας περίπτωση δεν πρόκειται περί αυτού. Ο δικός μας Δήμαρχος τα έδωσε όλα χωρίς δώρα (τουλάχιστον έτσι ξέρουμε).

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν είναι ο στόχος της ανάρτησης η γυναίκα και ο ρόλος της. Απλώς η σκέψη να παρουσιάσεις το θέμα σου επιλέγοντας μια τέτοια εικόνα, ενοχλεί. Κρατώ όμως, και το πιστεύω, ότι αν είχες άλλη φωτογραφία θα την προτιμούσες.
Καλή συνέχεια,
Keep walking.