ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Το Μαύρο Αλώνι, τότε και τώρα






Το Μαύρο Αλώνι είναι τόπος αντίστασης, μαρτυρίου και θυσίας. Η ιστορία του είναι γνωστή στην Χαλκιδική και στην Ελλάδα ευρύτερα.
Η χώρα μας –χωρίς να είναι η μοναδική- έχει το «προνόμιο» να είναι γεμάτη από τέτοιους τόπους μαρτυρίου διαχρονικά, γιατί διαχρονικά τάχτηκε να πολεμάει με τους καταχτητές της. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από Θερμοπύλες, Ψαρά, Δίστομα, Χορτιάτες, Σούλια, Μαύρα Αλώνια, που συμβολίζουν την αντίσταση του ανθρώπου στην επιβουλή και στην βαρβαρότητα, συμβολίζουν την αξιοπρέπεια και το «ΟΧΙ» σε κάθε είδους κατακτητή.
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται και ξαναεπαναλαμβάνεται, λες και γίνεται -κάθε φορά- για να δοκιμάζει την εγρήγορση και την καταγωγή μας.
Δυο αιώνες μετά, εμείς εδώ, ξαναέχουμε το θλιβερό προνόμιο να αγωνιζόμαστε με τα ποικιλόμορφα ξένα συμφέροντα και τους ντόπιους γκαουλάιντερ αντιπροσώπους τους (πάντα υπήρχαν αυτοί), για να υπερασπιστούμε τον τόπο, την ζωή και την ιστορία μας, από τους χρυσοθήρες. Και ξανά στον τροχό, έτσι όπως μας έταξε η ζωή και μοίρα. Στην μνήμη τους και στην τιμή. «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ», λοιπόν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άντε ολοι οι άλλοι παρατρεχάμενοι που στηλώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια, μπροστά-μπροστά, για να φαίνονται και να τους βγάζουν φωτογραφίες τα κανάλια. Πάει στο διάολο, στην χώρα του καραγκιόζη ζούμε. Εκείνος ο ανεκδιήγητος ο Πάπας δεν ντρέπεται ο ξετσίπωτος να έρχεται στην Ιερισσό; Ποιον εκπροσωπεί; Ούτε Καλημέρα δεν τον λένε πιά. Ούστ!!