ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Να χτίσουμε την νέα συμμαχία υπεράσπισης του τόπου μας



«Απογοήτευσις μεγάλη θα έπεσεν στις γραμμές των χρυσοθήρων», -για να μιμηθούμε τον Αλεξανδρινό- μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή σε σταθμό της Κομοτηνής και αυτές του δικού μας Γιάννη Δριβελέγκα -που ακολούθησαν- στην τοπική τηλεόραση.

Και το χειρότερο –για τους χρυσοθήρες- είναι ότι και οι δύο μίλησαν για την θέση του Πρωθυπουργού, ο δε Δριβελέγκας, με την παροιμία: «Κυριακή, κοντή γιορτή», άφησε να εννοηθεί ότι, οσονούπω θα βγει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει την θέση της κυβέρνησης για το θέμα της μεταλλουργίας χρυσού.

Και δεν είπαν μόνον αυτό, αλλά ξεκαθάρισαν ότι η κ. Καραβασίλη, όχι μόνον δεν εκφράζει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, αλλά αυθαιρετεί ξεπερνώντας τις αρμοδιότητές της και με την συμπεριφορά της αφήνει ερωτηματικά για τον ρόλο της και τα συμφέροντα που υπηρετεί. Κάτι παραπάνω θα ήξεραν αμφότεροι. Κι ούτε είναι τυχαίο ότι και οι δύο είπαν ότι «είναι πολλά τα λεφτά».
Η στάση της κοινωνίας και εδώ και στην Κομοτηνή υπήρξε αποφασιστική και καταλύτης για τις εξελίξεις. Το είχαμε γράψει και παλιότερα ότι: «Φωνή λαού, οργή Θεού».
Η πολιτεία έχει καταλάβει και την μεγάλη αντίδραση των κατοίκων, όπως και ότι –αν παρ’ ελπίδα- τολμήσουν να αδειοδοτήσουν την εξόρυξη, οι Σκουριές θα γίνουν Θερμοπύλες. Άλλωστε ο Εφιάλτης πια είναι γνωστός.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην σημερινή δραστηριότητα –με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα, σεβόμαστε την δουλειά τους, τον ιδρώτα τους και τις ζωές τους- να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν όμηροι και όλοι μαζί να περιφρουρήσουμε την σημερινή τους εργασία και να σχεδιάσουμε την αποκατάσταση της περιοχής, όπου κι εκεί θα υπάρχουν δουλειές. Αυτό είναι το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε ως τοπική κοινωνία. Τους καλούμε να απομονώσουν τους εγκάθετους της εταιρείας και να συμμαχήσουν με την κοινωνία. Να ξέρουν ότι οι νταβατζήδες που προσπορίζονται οφέλη από την δική τους δουλειά –εργατοπατέρες, μεσάζοντες και εργολάβοι- και προσπαθούν να τους φανατίσουν για τα δικά τους συμφέροντα, δεν τους νοιάζονται πραγματικά, όπως δεν νοιάζονται την περιοχή.
Η ανάπτυξη της περιοχής θα περάσει αναγκαστικά από την αποδέσμευσή της από τον δημαρχεύοντα εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η ωριμότητα της τοπικής κοινωνίας, μπροστά στην υπεράσπιση της περιοχής μας, είναι εγγύηση γι’ αυτή την αποδέσμευση. Τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο. Τους ανθρώπους, που έβαλαν στην άκρη τα κόμματα, τους κομματάρχες και τις όποιες επί μέρους διαφορές τους, δεν μπορεί πια κανείς να τους εγκλωβίσει στα παλιά χαρακώματα.

Μια νέα και ανώτερη συμμαχία χτίζεται και σφυρηλατείται καθημερινά, την οποία με σκέψη και σοβαρότητα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε όλοι, ως κόρη οφθαλμού. Αυτή δε η συμμαχία έχει και το εξής ιδιαίτερο στοιχείο: όσο πιο επιθετικοί γίνονται οι χρυσοθήρες και οι πράκτορές τους, τόσο αυτή απλώνεται και ατσαλώνεται.

6 σχόλια:

Γ.ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ είπε...

Όλοι μαζί από παντού για να τους δείξουμε ….. ποιοι είναι οί πολλοί !!!!! ποιοι είναι οί δυνατοί .!!! μά πάνω απ’όλα ποιοί είναι …!!!! ( αλά και θέλουν να μείνουν ) …ζωντανοί ..!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά μη χαίρεσαι και για την συνέντευξη του Πεταλωτή, γιατί λίαν συντόμως θα σε διαψεύσουν τόσο οι εξελίξεις, όσο και η αποκάλυψη του βαθμού IQ του λεγόμενου Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Και μεταξύ μας φίλε διαχειριστή: πριν από την συνέντευξή του στο ραδιόφωνικό σταθμό της Κομοτηνής, μήπως μπορείς να μου πείς την άποψη που είχες για την ευφυϊα του???
Έχει ξεπεράσει και τον πάλαι ποτέ περίφημο Αντώναρο!!!
Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση...

Ανώνυμος είπε...

Για να σας δούμε, πόσο ενωμένοι θα ᾽σαστε όταν αρχίσουν οι προσλήψεις...

Τότε μάλλον θα φανεί, ότι η πραγματική σας δύναμη είναι τα ποσοστά των ῾αριστερών῾ κομμάτων και των ψευτοοικολόγων του Τρεμόπουλου....

Και ξέρεις γιατί; Θά έρθει η στιγμή όπου θα επιβληθεί η αλήθεια. Θα καταστεί σαφές και στον πλέον αμέριμνο, ότι προπαγάνδα σας στηρίζεται σε αισχρά ψεύδη που σας λένε εδώ και χρόνια ο Τόλης και ο Τριανταφυλλίδης...

Κατά βάθος το γνωρίζετε ότι έχετε τρομοκρατήσει τον κόσμο με την άκρατη καταστροφολογία σας.

Φέρετε όμως πολύ μεγάλη ευθύνη, επειδή έχετε επιτρέψει να φανατιστεί και να διχαστεί ο κόσμος, ειδικά της Ιερισσού. Όπως και στο παράδειγα της Στρατονίκης, έτσι και στις Σκουριές τελικά θα επικρατήσει η σύνεση, έστω και αν χρειαστεί να πέσει ξύλο...

Να σαι σίγουρος, φίλε Τσιριτώτη, ότι οι μεταλλωρύχοι θα αντιδράσουν έντονα, έτσι και δουν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Να σαι επίσης σίγουρος, ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα απ᾽όλα αυτά που λέτε και γράφετε. Η περιοχή θα ζήσει μία άνευ προηγουμένου ανάπτυξη αν υλοποιηθεί το επενδυτικό σχέδιο...

Μη σας ακούσουμε μετά να λέτε ότι εσείς  ήσασταν πάντα υπέρ της επένδυσης...

Ανώνυμος είπε...

Το πόσο ανθρωπάρια είστε φαίνεται από αυτά που γράφετε εκ του ασφαλούς σαν τραμπούκοι. Ο Τσιριγώτης σας τα γράφει επώνυμα. Εσείς ρε παλλικάρια του Μπόμπολα γιατί δεν γράφετε επώνυμα; Που ξέρετε μπορεί να το εχτιμήσουν και τα αφεντικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου άνθρωπε 11.04 μμ,

το πρόβλημά σου είναι η επωνυμία μου ή αυτά που σου γράφω;

Και πες ότι σου φανερώνω τ' όνομά μου, τί θα κάνεις; Θα με βγάλεις στη σέντρα; Θα αρχίσει ένα κυνήγι μαγισσών από τους καθ' όλα δημοκρατικούς και προοδευτικούς οικο-αριστερούς προς έναν υποστηρικτή της επένδυσης; Μπορεί. Όπως γινόταν παλιά και στο αντιγκολντ...

Θ' αλλάξει όμως τίποτα αυτό σ' αυτά που σου γράφω; Τα ίδια θα σου έγραφα και αν τα έγραφα επώνυμα.

Απλά, το κλίμα που έχετε δημιουργήσει εσείς οι δήθεν προοδευτικοί γύρω από το θέμα μεταλλεία στη δημόσια σφαίρα, δεν ευνοεί την ελεύθερη έκφραση απόψεων και διακίνηση ιδεών. Θυμίζει μάλλον άλλες εποχές, πολύ πιο σκοτεινές...

Μόλις αποκατασταθεί αυτό το κλίμα, να 'σαι σίγουρος ότι θα συνομιλούμε όλοι επώνυμα. Μέχρι τότε θα μας ανέχεσαι ανώνυμα... Σημαντικό για μας είναι να διαβάζεις την άλλη άποψη, όσο και να μην σου κάνει, ανεπηρέαστος από το όνομα αυτού ή αυτής που τη γράφει.

Ανώνυμος είπε...

Θα φανεί ότι όσοι γράφετε υπέρ της μεταλλουργίας χρυσού, ή δουλεύετε εκεί, έχετε συγγενείς (μάνα, πατέρα), ή περιμένετε να δουλέψτε.