ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δελτίο Τύπου


Οι προοπτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο νομό Χαλκιδικής
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 22/6/11, στο ‘Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο’, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, η πρώτη ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο νεοσυσταθείς ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ( Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ.) , με θέμα «Δυνατότητες χρηματοδότησης της επιχείρησής σας».
Την πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού φορέα, που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Χαλκιδική, εξήρε ο νέος Υφυπουργός Αγροτική Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ιωάννης Δριβελέγκας , του οποίου τον χαιρετισμό διάβασε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χρήστος Δάλλας, προλογίζοντας την εκδήλωση.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μίχος ο οποίος ανέπτυξε τη γενικότερη φιλοσοφία του Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ. , ενώ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να προσεγγισθεί το μεγάλο θέμα της ανάπτυξης στο νομό Χαλκιδικής. Ακολούθως , παρουσίασε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.chalkidiki-go.gr, ένα χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης για κάθε πολίτη, επαγγελματία και επιχείρηση. Τέλος, ο κ. Μίχος ανήγγειλε τη διοργάνωση αναπτυξιακού συνεδρίου το φθινόπωρο καθώς και την διοργάνωση παρόμοιων ενημερωτικών ημερίδων στο νομό.
Ακολούθησαν οι κύριες εισηγήσεις της ημερίδας από τους. Φώτη Ρωμούδη, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, ειδικό σε θέματα επενδυτικών προγραμμάτων και , Νεοκλή Στάμκο, υπεύθυνο του γραφείου Βρυξελών του Κ.Ε.Π.Α.
Ο κ. Ρωμούδης έκανε μία γενική ενημέρωση σχετικά με τα επενδυτικά προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ αυτή τη περίοδο και παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ αναλυτικά παρουσίασε το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα».
Ο κ. Στάμκος ενημέρωσε για τα ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα, τα οποία κατατίθενται από τους υποψήφιους επενδυτές απευθείας στην αρμόδια επιτροπή των Βρυξελών και παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός».
Ακολούθησαν απαντήσεις σε ερωτήματα του κοινού τόσο προς τους εισηγητές, που αφορούσαν τη σχετική θεματολογία της ημερίδας, όσο και σχετικά με τον Σύνδεσμο και τον τρόπο λειτουργίας του.
Σημειώνεται ότι το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Πολιτών Χαλκιδικής και υποδέχθηκε τη δημιουργία του με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με αέρα φερμένο από τον Λούβρο, οι Γάλλοι επισκέπτες της Χαλκιδικής, στελέχη του θρυλικού μουσείου, βρέθηκαν στα Στάγειρα, βάδισαν πάνω στα αρχαία χνάρια του Αριστοτέλη και μαγεύτηκαν. Το ίδιο και οι ομοεθνείς τους, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων, που τις προηγούμενες μέρες διέμειναν για λίγο στις παρυφές του Αγίου Όρους, στον 'Αθω και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.

Δεν ήταν οι μόνοι:


ο δημοσιογράφος Πολ Ρόμπερτ, της ολλανδικής εφημερίδας «Dutch Financial Times», φάνηκε να ...χάνει τη φωνή του επισκεπτόμενος το τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, το «περιβόλι της Παναγίας» και το γραφικό νησάκι Αμμουλιανή.

Την ίδια στιγμή, Τσέχοι και Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, με φωτογραφικές μηχανές και τηλεοπτικές κάμερες ανά χείρας, απαθανάτισαν μετά μανίας τις ομορφιές της Χερσονήσου.

Αποσπασμα ..... Αναρτήθηκε από 3feeetblogger στις Κυριακή, Ιούνιος 26, 2011