ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα



Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα, Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις εξελίξεις στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.


Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε με τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, μετά την υπογραφή της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου των Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, δηλώνω τα εξής:
Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις εμπεριέχει η ανακοίνωση του κ. Υπουργού εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τις αρνητικές επιδράσεις του έργου κυρίως στο φυσικό περιβάλλον.

Εξακολουθούμε να ανησυχούμε για την υλοποίηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα ή την καταβολή ισόποσου τιμήματος, ως συνεισφορά στην τοπική κοινωνία, όπως αυτά είναι διατυπωμένα.
Καλώ τον κ. Υπουργό πριν αρχίσουν οι οριστικές εγκρίσεις των επί μέρους μελετών, για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων, να διασφαλίσει τα παραπάνω ζητήματα.

Τέλος, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, όλα τα παραπάνω να τεθούν σε δημόσιο κοινωνικό διάλογο με την τοπική κοινωνία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΊΔΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.