ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ 1ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ/ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Παναγία, από το Σύλλογο Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγ. Παναγίας στο STYLE CAFE, το 1ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ/ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ, από την Παρασκευή 9/9/2011 έως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9 /2011.
Η βραδιά της Παρασκευής 9/9/11 ήταν αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη που φέτος γιορτάζουμε τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του. Το πρόγραμμα περιελάμβανε βιογραφικά στοιχεία του ποιητή, απαγγελίες και τραγούδια από μελοποιημένα ποιήματά του, που τραγούδησαν η μουσική παρέα του Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών και μέλη της χορωδίας Μεγάλης Παναγίας.

Το πρωινό του Σαββάτου η ηθοποιός Δώρα Καραθανάση διάβασε παραμύθια στα παιδιά και τα απασχόλησε με θεατρικό παιχνίδι.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τη Βραδιά Φεγγαριού. Διαβάστηκαν ποιήματα για το φεγγάρι, για το οποίο μίλησε ο καθηγητής αστρονομίας κ. Σταύρος Αυγολούπης και η βραδιά έκλεισε με τραγούδια για το φεγγάρι από νεαρούς καλλιτέχνες του χωριού. Τέλος το πρωί της Κυριακής, η συγγραφέας Αθηνά Τσιρίκα διάβασε παραμύθια στα παιδιά και ζωγράφισε μαζί τους.
Παράλληλα με αυτές τις εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο λειτούργησαν όλο το τριήμερο εκθέσεις: φωτογραφίας (Δούκας Βασίλης), ζωγραφικής (Αθηνά Τσιρίκα), ξυλογλυπτικής (Λυδιανός Γιώργος, Φούκας Βασίλης, Φυλάττος Δημήτρης) γλυπτικής (Καδόγλου Μαρία), αγιογραφίας (Κάλτσου Νίνα, Μανδάλου Βάσω, Νέστορος Αγγέλα, Σγούρου Μαρία, Σιαρλή Αγγέλα, Συνάθη Ευαγγελία), θεατρικής μάσκας ( Δώρα Καραθανάση) και έκθεση βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: