ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τύφλα να ‘χει το Σκάνδαλο Βατοπεδίου



Επειδή το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Δήμου Παναγίας που εγκρίθηκε το 2007 δεν ήταν εναρμονισμένο με τα συμφέροντα της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και των αβανταδόρων της πολιτικών, στην Αθήνα και στην Χαλκιδική (Παπακωνσταντίνου, Πάχτα, Λαφαζάνη, Βαγιωνά και άλλων Καππαδόκων), ο διορισμένος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Θύμιος Σώκος, υπακούοντας σε άνωθεν εντολές προφανώς, άλλαξε -4 χρόνια μετά- το ΓΠΣ της Παναγίας, ώστε να διευκολυνθεί η μεταλλουργία χρυσού και η εξόρυξη στις Σκουριές.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης -ανάμεσα σε άλλα- είναι ότι στην αρχή της απόφασης γίνεται μνεία υποκριτικά σε νόμους και αποφάσεις για την προστασία των δασών και την αειφορία, ενώ η όλη απόπειρα είναι για να καταστραφεί το δάσος, το νερό, η ατμόσφαιρα και η ζωές μας.
Σημειωτέον ότι η εν λόγω απόφαση δεν έχει αναρτηθεί ακόμα στο διαδίκτυο (Διαύγεια) ενώ έχει ημερομηνία 4-8-2011.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη δεν ενημερώθηκε και δεν διατύπωσε ποτέ του άποψη για το θέμα.
Η χρονική εξέλιξη των γεγονότων έχει ενδιαφέρον και έχει ως εξής:
Μία μόλις μέρα μετά την υπογραφή της ΜΠΕ (26-7-2011), η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έστειλε έγγραφο (27-7-2011) στον Δήμο Αριστοτέλη, ζητώντας τις απόψεις του Δήμου για τις αλλαγές.
Ο Πάχτας –χωρίς να ενημερώσει κανέναν- απάντησε μόνος του και εν κρυπτώ σε δύο μέρες (29-7-2011) και το έγγραφο πήγε την ίδια μέρα, από χέρι σε χέρι, καθώς ο Πάχτας πήγε ο ίδιος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να προωθήσει την υπόθεση την ημέρα της συνεδρίασης.
Αμέσως γνωμοδότησαν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΣΧΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας κ.λ.π. (28 & 29-7-2011).
Μαρτυρίες λένε πως την ημέρα εκείνη (29-7-2011) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπήρξε μεγάλη κινητικότητα για να μπαλωθεί το θέμα.
Όλα δηλαδή λειτούργησαν εν ριπή οφθαλμού, ακόμα καλύτερα κι από την εποχή του σκανδάλου με το Βατοπέδι και τον Εφρέμ. Το κράτος δουλεύει όταν είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αρπαχτικών, αλίμονο γι’ αυτούς που περιμένουν να πάρουν την σύνταξή τους, ή να εγχειριστούν σε κανένα νοσοκομείο.
Παρακολουθείστε τώρα την υποκρισία του βιαστή των λέξεων.
Όταν το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 9-9-2011 από τον κ. Ευθυμίου, και πριν ακόμα γίνει γνωστό ευρέως το έγγραφο που δημοσιεύουμε, ο Πάχτας «ενημέρωσε» το Δ.Σ ότι οι αλλαγές που προτείνεται να γίνουν στο ΓΠΣ είναι για να «έχουν υπόγεια οι πολυκατοικίες στον Δήμο μας, που δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά». Κουβέντα για την ταμπακέρα και το έγκλημα που οργάνωσαν. Ψευτιά, υποκρισία και εξαπάτηση.
Παλιότερα γράψαμε για τον βιασμό των λέξεων όταν μιλάει για «ειλικρίνεια» και «αλήθεια». Τι να περιμένεις όμως από έναν άνθρωπο που το όνομά του έγινε γνωστό στο Πανελλήνιο από την «Υπόθεση Πάχτα».
Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο σε συνέργεια κρατικών υπαλλήλων και αιρετών, για την διευκόλυνση της μεταλλουργίας χρυσού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: