ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι


Το συντριπτικό αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που έγινε από την Ρεσπέντζα, για το αν ο κόσμος –ακριβέστερα οι αναγνώστες της- θέλει ή όχι την εξόρυξη και την μεταλλουργία χρυσού στην Βόρεια Χαλκιδική, είναι μια αποστομωτική απάντηση στους θιασώτες της καταστροφής που εξυφαίνεται από τον «Ελληνικό Χρυσό» και τους εγκάθετους του, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Όπως και να το δει κανένας, όσο επιφυλακτικός κι αν είναι στην όλη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι τουλάχιστον ο κόσμος δεν θέλει την εξόρυξη και την μεταλλουργία χρυσού. Στο τρομακτικό νούμερο αυτών που συμμετείχαν –πάνω από 2.200- είναι τόσο μεγάλο το «Όχι» -το 72,4% του κόσμου- που πρέπει να άφησε κυριολεκτικά άφωνες και τις δύο πλευρές. Προσωπικά το περίμενα γύρω στο 65%.
Και βέβαια δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι η όλη διαδικασία είναι επιστημονική για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Και βέβαια μπορούσε να ψηφίσει όποιος ήθελε, ανεξάρτητα από πού είναι. Και βέβαια έγινε κινητοποίηση για να ψηφίσουν οι φίλοι και γνωστοί υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης. Όλα αυτά όμως, και έγιναν εκατέρωθεν και το χρονικό διάστημα που κράτησε η ψηφοφορία ήταν τόσο λίγο, που δεν μπορούν να αλλοιώσουν το βασικό: την ηχηρή άρνηση της τοπικής κοινωνίας –της Χαλκιδικής ολόκληρης δηλαδή.
Όλα αυτά παίρνουν πολύ μεγαλύτερη διάσταση και σημασία αν αναλογισθεί κανείς την οικονομική κατάσταση που ζει η χώρα και η περιοχή, με την ανεργία στα ύψη και την οικονομική εξαθλίωση ante portas. Ο κόσμος, παρά την δυσκολία του, αναλογιζόμενος την καταστροφή που επιφυλάσσουν οι χρυσοθήρες για τον τόπο του, είπε ένα βροντερό Όχι στην εφήμερη εκπόρνευση, δείχνοντας πως υπάρχουν ακόμα πράγματα που δεν εξαγοράζονται. Έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως υπάρχουν πολλοί που αγωνίζονται να μένουν όρθιοι και φώναξε στους υπεύθυνους: «Μην τολμήστε!!!»
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, πρέπει να είναι κανείς αρκετά θρασύς –ή καλά πληρωμένος- για να εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι όσοι θέλουν το έργο είναι πλειοψηφία στην μικρή κοινωνία μας.
Οι πολιτικάντηδες της περιοχής ας στήσουν αυτί σ’ αυτό το Όχι. Αν τους έμεινε ίχνος τσίπας πάνω τους ας αλλάξουν έστω και τώρα.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε την Ρεσπέντζα για την πρωτοβουλία της ψηφοφορίας. Έδωσε μια ευκαιρία στον κόσμο που είναι φιμωμένος, από τα κανάλια των επιχειρηματιών και των εξαγορασμένων, να εκφραστεί.

6 σχόλια:

nikos είπε...

όταν ο Αρ.Παχτας @ ΣΙΑ πάει μεθοδευμένα ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ!! .. να κάνει όλη την περιοχή μας ..σαν τα μούτρα του ..μην πω σαν τον .. κώλο του ..τα βλέπει αυτά ο κόσμος και αντιδρά είναι απόλυτα κατανοείτο.

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλετε να μας πείτε αγαπητέ ποιητά; Να κλείσει το μεταλλείο; Να μη γίνει η επένδυση; Τι ακριβώς εννοείτε;

nikos είπε...

Προφτικόν - Αξιον Εστί - Οδσσέα Ελύτη - Μάνος Κατράκηςhttp://www.youtube.com/watch?v=w87dNvQkM08

nikos είπε...

ανώνυμε -τελικά από τα 3 εκ.Τον εξαγωγής ορυκτού πλούτου πες μας εσύ τι σοι ορυκτός πλούτος είναι .. απλά πράγματα ξέρεις ?? ..και μετά το συζητάμε Εσυ πρωτεΐνης να συνέχιση την άγνωστη" αρπαχτή" ?? περιμένω απάντηση σου ..και μετά σου απαντώ!!

nikos είπε...

ότι αφορά την "επένδυση" Reisen2 είμαι κάθετα αντίθετος από πέρσι όπως το δήλωσα στην επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας !!

nikos είπε...

στο χωριό μου λένε ...χτύπα το τραπέζι να ακουστή ο τέντζερης χιχχι .. πάμε στην επόμενη http://respentza.blogspot.com/2011/12/blog-post_7726.html -