ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Τον χαβά τους με "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια"


O Γ.Γ. Θρησκευμάτων για τη μισθοδοσία των κληρικών που κατέχουν και δεύτερη θέση στο Δημόσιο
Τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις ρυθμίσεις στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών που κατέχουν και δεύτερη θέση στο Δημόσιο επικαλείται με σημερινή σχετική δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

"Πέντε μήνες μετά, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ με ερώτησή του εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία να επιθυμούν από κοινού την διατήρηση προνομίων σε μια εποχή ανεργίας, απολύσεων και μείωσης του εισοδήματος όλων", τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ.Γιώργος Καλαντζής.
Ακολουθεί η δήλωση του Γ.Γ.Θρησκευμάτων:
Η Εκκλησία της Ελλάδος στη 2η συνεδρίαση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», στις 14/07/2011, συμφώνησε να ισχύσει και για τους κληρικούς ό,τι ισχύει για όλους τους άλλους πολίτες που κατέχουν δύο θέσεις στο Δημόσιο.
Πέντε μήνες μετά, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ με ερώτησή του εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία να επιθυμούν από κοινού την διατήρηση προνομίων σε μια εποχή ανεργίας, απολύσεων και μείωσης του εισοδήματος όλων. Πίσω από τις νομοτεχνικές διατυπώσεις, η αλήθεια είναι ότι ζητά από την Υπουργό Παιδείας να αποδεχθεί τη διατήρηση ενός προνομίου μερικών εκατοντάδων κληρικών (σε σύνολο 10.900) να κατέχουν δύο θέσεις και να λαμβάνουν δύο μισθούς από το Δημόσιο, την ώρα που κάθε μέρα δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν την δουλειά τους.
Το πραγματικό ερώτημα, και σε αυτή την περίπτωση, είναι απλό:
Πρέπει ή όχι να καταργηθούν τα προνόμια; Πρέπει ή όχι να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις για να σωθεί η χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: