ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 – 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙΧαλκιδική 25/3/2012

Η απάντηση στους μεγαλοεργολάβους και τους απολογητές τους στα ΜΜΕ δεν άργησε να έρθει. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των πρωτοβουλιών κατοίκων και των αγωνιζόμενων κομματιών, να γίνουν οι παρελάσεις διαδηλώσεις ανατροπής, χιλιάδες κάτοικοι των χωριών τις Β. Χαλκιδικής έδωσαν το παρόν από νωρίς στην Ιερισσό. Απέναντι στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και τις αστυνομικές δυνάμεις, οι κάτοικοι κατέστησαν σαφές πως όσες συμφωνίες και αν συνάψουν κάτω από το τραπέζι με την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. , όσες φορές και αν χρησιμοποιήσουν τους τραμπούκους για να δείρουν τους κατοίκους, όσες φορές και αν παρατάξουν την αστυνομία για να καταστείλει, τόσο η μάχη για διεκδίκηση καλύτερων όρων διαβίωσης , αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και αξιοπρεπών όρων δουλειάς και επιβίωσης θα φουντώνει.
Μια μάχη απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου και της πολιτικής του αυτή τη στιγμή όσο και αν είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι δεν μπορεί παρά να είναι αντικαπιταλιστική καθώς το ίδιο το σύστημα γεννά τους Πάχτες, Μπόμπολες και το σύνολο της πριμοδότησης του κέρδους έναντι της ζωής και του περιβάλλοντος, δεν μπορεί παρά να είναι και μια μάχη αξιοπρέπειας.
Αξιοπρέπεια απέναντι σε αυτούς που βγήκαν πάλι στην εξέδρα των επισήμων ζητώντας ψήφο, αξιοπρέπεια απέναντι σε κάθε μορφής κατασταλτικό μηχανισμό που θέλει να ακυρώσει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή, αξιοπρέπεια αυτών που δίνουν εδώ και χρόνια τον αγώνα και δεσμεύονται ότι δεν θα τον σταματήσουν.
Η απάντηση των κατοίκων
Η επιβεβαίωση της στοχοποίησης των πολιτικών υπευθύνων κατά τη σημερινή παρέλαση ήρθε πολύ γρήγορα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής και αλληλέγγυοι ήρθαν απέναντι στο πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής τους. Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε Ιερισσό και Μεγάλη Παναγία, δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ, κλούβες, περιπολικά έπιασαν το νήμα της καταστροφικής ¨εκδρομής¨ των υπαλλήλων της εταιρίας στο βουνό που είχε γίνει στις 20 Μαρτίου. Οι δυνάμεις αυτές αποβιβάστηκαν κυριολεκτικά στην περιοχή (τέτοια δύναμη δεν δικαιολογεί ολόκληρη η κεντρική Μακεδονία) και με πρωτοφανή βιαιότητα, βροχή από χημικά , άγριο κυνηγητό και προσαγωγές προσπάθησαν να επιβάλλουν καθεστώς γκρίζας ζώνης μεταξύ των χωριών και της ορεινής περιοχής.
Διαψεύδοντας θέσεις περί μειοψηφιών και περιθωριακών ακτιβιστών, οι κάτοικοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους απέναντι στη νέα επίθεση του κράτους. Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το βουνό στις ορέξεις των πολυεθνικών και ότι η ανάπτυξη της τρόικας και της κυβέρνησης που τους δίνει το σχοινί που θα κρεμαστούν δεν τους χωράει. Ο αγώνας για το περιβάλλον δεν μπορεί να μην είναι αγώνας ενάντια στα μνημόνια, δεν μπορεί να μην είναι αγώνας οργανωμένος από τις ίδιες τις συνελεύσεις κατοίκων, και επειδή ακριβώς είναι τέτοιος δείχνει τις αντοχές, τη δυναμική και τη μαχητικότητά του.
Μόνο ισχυρές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ της δημοτικής αρχής και της πολυεθνικής θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα σημερινά γεγονότα. Αυτό που αντιλαμβάνεται η πολιτική του κεφαλαίου σαν συμφέρον του τόπου και σαν πολιτική για τους κατοίκους συγκρούστηκε με τη πραγματική θέληση των κατοίκων. Η αντίληψη περί συναίνεσης και συμφιλίωσης έσπασε. Δεν λένε και οι δύο πλευρές τα ίδια δεν εκπροσωπούν και οι δύο τους κατοίκους, δεν παλεύουν για τα ίδια συμφέροντα. Η σημερινή σύγκρουση δείχνει την αταλάντευτη πάλη του λαού απέναντι στις πολυεθνικές και την πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ -ΔΝΤ , και αυτή η σύγκρουση θα συνεχιστεί.
-Έξω οι χρυσοθήρες από τη Β. Χαλκιδική.
- Εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου με κοινωνικό έλεγχο.
- Κατάργηση του χουντικού μεταλλευτικού κώδικα – Αποχαρακτηρισμός της περιοχής από μεταλλευτική.
- Άμεση αποκατάσταση της περιοχής από τις ζημιές που έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη δράση των εταιριών.
- Όχι στην βίαιη επιβολή τριτοκοσμικών μοντέλων «ανάπτυξης» - Αυτοδιάθεση των τοπικών κοινωνιών.

Τ.Ε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χαλκιδικής

4 σχόλια:

nikos είπε...

ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΑΝ ΕΧΑΣΕ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΛΛΗ.

http://olympia.gr/2012/03/26/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%88%CE%B1%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BA/#comment-593543

nikos είπε...

αγαπητοί συναγωνιστές η χρήση χημικών κατά κατοίκων είναι και πρόκειται για σκαστή παραβίαση βασικών Αρχών παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από πλευράς “ιδιωτικής “(ΑΚΤΩΡ) και κρατικής Αστυνομίας … δίχως μέχρι σήμερα να κηρυχτεί από πλευράς επίσημης πολιτείας… κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης η Στρατιωτικού Νόμου ..που ζούμε στην Ε.Ε. Αίσχος!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έγινε χθες είναι η αρχή του τέλους των χρυσοθήρων.Οι μισθοφόροι τους είχαν αφήσει τις "θέσεις τους" και κρυφτήκαν στο δάσος όση ώρα τα ΜΑΤ τα έβαλαν με τους κάτοικους της περιοχής που αγωνιζόταν για την σωτηρία του τοπου τους-ζωη τους.
Τελείωσαν.
Αίσχος για τα τοπικά κανάλια.

nikos είπε...

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ Αρ.Παχτουλη !!!

Είστε Χούντα και τοπική Κατοχική Κυβέρνηση…!!!