ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Απάντηση του Φώτη Κουβέλη στις δηλώσεις Βενιζέλου

Αυτές τις μέρες ακούμε από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που συνέβαλαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης, που διέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους να μιλούν και πάλι για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού. Από το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, περάσαμε τώρα στο διακηρυγμένο στόχο για την επαναθεμελίωση του σοσιαλισμού.
Οι ένοχοι μας κουνούν το δάκτυλο και μας εγκαλούν, λέει, για υπεκφυγή και μάλιστα συμπαθητική υπεκφυγή. Kαι τους απαντούμε: λευκός χάρτης στην πολιτική δεν υπάρχει. Με τις συγγνώμες και με τις ρητορικές κορώνες δεν ξεγράφονται τα πεπραγμένα τους.
Ζητάνε από τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις να κοιτάξουν προς τα εμπρός. Μιλάνε για μια νέα πολιτική. Πώς πιστεύουν ότι μπορούν να πείσουν τον ελληνικό λαό όταν το Μνημόνιο 2 και η δανειακή Σύμβαση που μόλις υπέγραψαν, περιγράφουν με ακρίβεια όλα τα επόμενα βήματα; Όταν ήδη στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο συζήτησαν περικοπές ύψους 11 δις ευρώ που θα γίνουν τον Ιούνιο; Για ποια μάχη κατά του λαϊκισμού μιλάνε στο ΠΑΣΟΚ όταν έχουν κάνει άπειρα μπρος-πίσω σε σχέση με τα δάνεια, τα οικονομικά των κομμάτων, το κούρεμα των ομολόγων πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων; Μιλάνε για μάχη κατά του λαϊκισμού όταν επί δεκαετείς οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις τους αποτέλεσαν την επιτομή του λαϊκισμού; Οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση.
Η σημερινή πραγματικότητα είναι η πλήρης αποτυχία των πολιτικών λιτότητας που αποδομούν και τεμαχίζουν την κοινωνία. Αυτή την αντιπαθή πολιτική θέλει να αλλάξει ο ελληνικός λαός για να πετύχει την προσαρμογή της χώρας, με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια, με τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Να πληρώσουν οι οικονομικά ισχυροί, να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Να προστατευθούν με δίχτυ κοινωνικής προστασίας τα αδύναμα στρώματα. Να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία.
Προϋπόθεση για μια νέα πορεία της χώρας είναι η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Τα πρόσωπα που έχουν τεράστιες ευθύνες για την απελπιστική κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας, ακόμα και όταν ζητούν μια αόριστη και προσχηματική συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, με τις ίδιες απόψεις και την ίδια νοοτροπία, οδηγούν στα ίδια λάθη και στην ίδια πολιτική, που θα κληθεί να πληρώσει με βαρύ τίμημα και πάλι ο ελληνικός λαός.
Η Δημοκρατική Αριστερά έχει το δικό της πρόγραμμα για τη χώρα.
Πρόγραμμα που είναι διαφορετικό και αντίθετο προς την πολιτική που εφαρμόζουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.
Με μέτρα που στηρίζουν την κοινωνία, αντισταθμίζουν τα βάρη και οδηγούν σε αναπτυξιακή πορεία τη χώρα. Πολιτική που οδηγεί στην αναθεώρηση ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης, για τη στήριξη της κοινωνίας και το άνοιγμα πολιτικών διεξόδου. Η κοινωνία έχει γνώση και ζει τη δραματική κατάσταση που δημιούργησε η πολιτική εκείνων που σήμερα ζητούν τη συγγνώμη της.
Αυτό το ρεαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου και ανάταξης, καταθέτουμε στον ελληνικό λαό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Αποτελεί ύβρι προς την νοημοσύνη μας αυτό που επιχειρεί πλέον ο κ. Βενιζέλος με ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ. Φανταζόμαστε ότι γνωρίζει πως μας δουλεύει γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι αυτός που έστειλε στο καναβάτσο τη κοινωνία, που επί θητείας του ως υπουργού Οικονομίας έφτασε τους ανέργους στο 20 και πλέον %, αυτός που έχει καταδικάσει στην φτώχεια και την ανέχεια το μισό του πληθυσμού της χώρας, αυτός τέλος που στο όνομα της Ευρώπης ταυτίστηκε με ότι πιό νεοφιλελευθερο, να μιλά για σοσιαλισμούς. Το ερώτημα είναι ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

- Σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα κι αν δημιουργηθεί μετεκλογικά, τίθεται εκ των πραγμάτων ένα θέμα. Η χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές. Εσείς θα αναγνωρίσετε τη δανειακή σύμβαση ως συμβατική υποχρέωση της χώρας ή θα την απορρίψετε όπως ο κ. Τσίπρας;
- Εχω πει με απόλυτη σαφήνεια ότι τα όσα έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση και τα οποία έχουν ψηφιστεί με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία στη Βουλή, διαμορφώνουν ούτως ή άλλως δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα. Η χώρα έχει θεσμική εκπροσώπηση, και στο πλαίσιο αυτής της εκπροσώπησης διαμορφώνεται και το δανειακό πλαίσιο που έχουμε υπογράψει. Εχω υποστηρίξει όμως ότι υπάρχουν και τα αντίρροπα και τα ισοδύναμα, τα αντισταθμίσματα, και βεβαίως εκτιμώ ότι υπάρχουν και δυνατότητες αναθεωρήσεως της δανειακής σύμβασης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι προτού στεγνώσει η μελάνη της υπογραφής μεταξύ Ελλάδος και Eurogroup της δανειακής σύμβασης, άρχισαν να διατυπώνονται απόψεις ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να χρειαστεί ένα νέο δάνειο 30 δισ. ευρώ. Εχει αρχίσει να συζητείται έντονα ότι αυτή η δανειακή σύμβαση, αν δεν συνοδευτεί από μία στήριξη της Ελλάδας αναφορικά με τα ζητήματα της ανάπτυξης, δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και τούτο ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα μέτρα όχι ματώνουν, ουσιαστικά τεμαχίζουν την κοινωνία. Κατά συνέπεια με παρόν αυτό το δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα, εκτιμώ και έχω και τη βεβαιότητα ότι είναι δυνατό να εξασφαλιστούν όλα εκείνα τα ισοδύναμα αλλά και δυνατότητες για την αναθεώρηση επιμέρους αλλά κρίσιμων ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης.
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ΔΗΛ. ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΣΟΔΥΜΑΝΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΕΕΙ.