ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου 2012



«Και επειδή σίμωνε η μέρα που το Γένος είχε συνήθειο να γιορτάζει τον άλλο Σηκωμό, τη μέρα πάλι εκείνη ορίσανε για την Έξοδο. Και νωρίς εβγήκανε καταμπροστά στον ήλιο, με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σαν σημαία….»
Οδ. Ελύτη, Άξιον Εστί


Με τους στίχους αυτούς στο μυαλό και την έρμη την πατρίδα στην καρδιά, για να τιμήσουν με ουσία -και όχι με τύπο και πατριδοκαπηλία- την εθνική μας επέτειο της επανάστασης του ’21, χιλιάδες κάτοικοι των χωριών της Β. Χαλκιδικής και αντιπροσωπείες από τις αδελφές περιοχές που έχουν κι αυτές την «τύχη» να έχουν χρυσάφι, ξεκίνησαν, μετά το συλλαλητήριο στην Ιερισσό, κι έφτιαξαν ένα καραβάνι από αμέτρητα αυτοκίνητα που πήγαν στην Μ. Παναγία για να διαδηλώσουν και να δείξουν στους υποτακτικούς του Μπόμπολα και στον πρακτορεύοντα δήμαρχό τους, ότι τα σχέδιά τους για την καταστροφή του τόπου μας δεν θα περάσουν.
Όποτε το έθνος έδινε αγώνες, πάντα υπήρχαν οι συνεργάτες των κατακτητών που, για να περνάν καλά, δεν το είχαν σε τίποτα να ξεπουλήσουν τον τόπο και τα αδέρφια τους. Και σήμερα αυτό επαναλαμβάνεται, με τους συνεργάτες του Μπόμπολα και της Eldorado. Το κράτος όργανο στα άνομα χέρια τους.
Όμως η κοινωνία στην μεγάλη της πλειοψηφία, καταλαβαίνει το παιχνίδι που παίζεται και αντιδρά. Θα αντιδράσει κι άλλο, με μια σύγχρονη αντίληψη πατριωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: