ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

H Γκουέρνικα στις Σκουριές


Το 1937, στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, οι γερμανική αεροπορία του Χίτλερ και η ιταλική του Μουσολίνι, σε συνεργασία με τους φασίστες του Φράνκο, βομβάρδισαν την μικρή πόλη Γκουέρνικα και τον άμαχο πληθυσμό της των 5.000 περίπου κατοίκων. Η αγριότητα των βομβαρδισμών ήταν τέτοια που ενέπνευσε στον Πάμπλο Πικάσο το ομώνυμο έργο του, «Γκουέρνικα».
Λέγεται ότι ο βομβαρδισμός της Γκουέρνικα ήταν η γενική πρόβα του Χίτλερ και των συμμάχων του για το τι αιματοκύλισμα και τι αγριότητα περίμενε την Ευρώπη στον 2ο παγκόσμιο που ξεκίνησε δύο χρόνια μετά.
Αυτή η πρόβα τζενεράλε, τηρουμένων των αναλογιών, γίνεται σήμερα στην Β. Χαλκιδική, στις Σκουριές, αυτή την φορά για την κατοχή και την αρπαγή του πλούτου της Ελλάδας. Οι Σκουριές δείχνουν το τι πρόκειται να επακολουθήσει με τον υπόλοιπο πλούτο της χώρας μας.
Σήμερα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο πόλεμος έχει ξεκινήσει, η περιοχή βρίσκεται υπό την κατοχή των ΜΑΤ, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ξένων κατακτητών, της Eldorado και των ντόπιων συνεταίρων τους, του Μπόμπολα και του Πάχτα.
Πουλημένες κυβερνήσεις και υπουργοί, που έφεραν με την ανικανότητα και την λαμογιά τους την χώρα στην καταστροφή και τον λαό στην ανέχεια και την απελπισία, λαδωμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες και εγκάθετοι τοπικοί άρχοντες με τους τραμπούκους τους, που δεν έχουν ίχνος πατριωτισμού και αγάπης για τον τόπο τους, είναι έτοιμοι να τον παραδώσουν βορά στα αρπαχτικά του παγκόσμιου κεφαλαίου, μόνο και μόνο για να πάρουν την μίζα και το «μεροκάματό» τους, αντίστοιχα.
Καλούμε, τους Έλληνες που έχουν ακόμα στοιχειώδη αξιοπρέπεια και πατριωτισμό, να αντιδράσουν, να συμπαρασταθούν στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής. Αύριο θα είναι αργά. Οι Σκουριές είναι η πρόβα τζενεράλε της καταστροφής και του ξεπουλήματος.

2 σχόλια:

nikos είπε...

και ο Αρ.Παχτουλης (κλεφτρόνι) σε ρόλο Μεγάλου Δικτάτορα http://www.youtube.com/watch?v=TRf4BqgFtL8

nikos είπε...

ένας παλαβός "Δήμαρχος"(τέως Υφυπουργός κυβέρνησης Σημιτη ) αναστάτωσε και φέρνει στα πρόθυρα Εμφύλιου πολέμου εδώ και μια εβδομάδα την πατρίδα μου ,την πατρίδα του Αριστοτέλη και Αγ. Παύλου κλπ . Ένας άλλος Στεφανης(Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών) ……Κωστας του χρειάζεται !!