ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

KKE: Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Ιερισσού



Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Ιερισσού με αφορμή τα επεισόδια στις Σκουριές στις 20/3/2012


Το ΚΚΕ διαχρονικά έχει τοποθετηθεί για τις κατα καιρούς επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.
Έγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι το επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα πρόκειται για ανάπτυξη μέσα από την οποία παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.α…
Σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και χρειάζεται να αναπτυχθεί κοινός αγώνας της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής, η κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο και η τοπική διοίκηση προσπαθούν να αξιοποιήσουν τους εργαζόμενους στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, όπως έγινε στα αντιδραστικά και απαράδεκτα επεισόδια που εκτυλίχτηκαν στις 20/3/2012 στην περιοχή Σκουριές.
Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής, σε επαγρύπνηση απέναντι στα διασπαστικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να οργανώσει την πάλη του, συμβάλλοντας με τους αγώνες του στη διαμόρφωση μιας ισχυρής κοινωνικής- λαϊκής συμμαχίας, που σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, θα βάζει εμπόδια στην βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, θα εμποδίσει την παράδοση του πλούτου της περιοχής στους μονοπωλιακούς ομίλους. Έχοντας ταυτόχρονα στόχο να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και να επιβάλει την εργατική λαϊκή εξουσία, που με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο θα αξιοποιήσει τον πλούτο και τις παραγωγικές πηγές σε όφελος του λαού.
21/3/2012
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

1 σχόλιο:

βυσσινόκηπος είπε...

Μπράβο σύντροφοι. Σε μια οικονομία που αυτοσκοπός είναι το κέρδος, ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας, ούτε η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να εξασφαλιστούν.
Ναί στην ανάπτυξη αλλά όχι των κερδών μιας πολυεθνικής. Ναι στην ανάπτυξη προς όφελος του λαού και του τόπου.