ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών καταγγέλλει την απροκάλυπτα βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν 30 κάτοικοι της περιοχής, οι μισές εκ των οποίων ήταν γυναίκες, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στη θέση «Σκουριές» του Κακκάβου. 400 νυν και μελλοντικοί εργαζόμενοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», καθοδηγούμενοι από διοικητικά στελέχη και φορώντας τις φόρμες με το λογότυπο της εταιρείας, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μισθοφόροι, προσπάθησαν να κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων ενάντια στο καταστροφικό έργο που ετοιμάζουν. Κατά τη διάρκεια της τραμπούκικης επίθεσης αρκετοί κάτοικοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά.
Καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ και τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στους 2500 ανθρώπους που διαδήλωσαν ειρηνικά την 25η Μαρτίου, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στην χρυσή ταφόπλακα που θέλουν να βάλουν οι χρυσοθήρες στην περιοχή.
Καταγγέλλει την κυβέρνηση και τα κόμματα που δρουν προς όφελος των πολυεθνικών εταιριών και των ντόπιων μεγαλοεργολάβων και σύγχρονων χρυσοθήρων μεγαλοκαρχαριών, παραχωρώντας τους τον φυσικό πλούτο της χώρας.
Καταγγέλλει μερίδιο των τοπικών αρχών (Δήμαρχο Αριστοτέλη) οι οποίοι λειτουργούν ως εκπρόσωποι της εταιρείας. Προσφέρουν ένα κομμάτι «μαύρο ψωμί» στους υποψήφιους υπό άθλιες συνθήκες εργαζόμενους και αφαιρούν από το σύνολο των κατοίκων το νερό, το δάσος, την υγεία, την ζωή!
Η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών στάθηκε και θα σταθεί μαζί με τους κατοίκους της περιοχής στο δρόμο του αγώνα, για να μην περάσουν τα σχέδια που θέλουν τη βόρεια Χαλκιδική «κρανίου τόπο».
Συναγωνιστές ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις που συντηρούν, σιγοντάρουν και προάγουν τα σχέδια των ξένων και ντόπιων μεγαλοκεφαλαιούχων για την περιοχή, που υπονομεύουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Συμπαραστεκόμαστε στη δίκαια αγανάκτηση σας και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σας.
Οι κινητοποιήσεις και η κοινή δυναμική και αγωνιστική μας δράση ας είναι απάντηση στα συμφέροντα τους.

Στη σύγκρουση με τους εκμεταλλευτές βρίσκεται η ζωή και το μέλλον μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: