ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχόμενα επί μία εβδομάδα ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας και ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μοσχόπουλος εμφανιζόταν στα τοπικά και εθνικά κανάλια παριστάνοντας τους εκπροσώπους τύπου της Ελληνικός Χρυσός βρίζοντας τους κατοίκους της Χαλκιδικής, αποκαλώντας τους αναρχικά στοιχεία και ξενόφερτους οικολόγους. Έτσι δημιούργησαν ένα κλίμα αναταραχής στην πόλη της Ιερισσού. Συνεχίζοντας την πρόκλησή τους κάλεσαν Δημοτικό Συμβούλιο διαδίδοντας παντού ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί με παρουσία της Αστυνομίας. Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο θα ξεκινoύσε στις 6:00μ.μ. οι κάτοικοι της Ιερισσού έκπληκτοι διαπίστωσαν την παρουσία των ΜΑΤ στην πόλη τους από της 5:00μ.μ. Η παρουσία των ΜΑΤ έριξε λάδι στη φωτιά και οι κάτοικοι αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Δημαρχείου και διαδήλωναν ήρεμα την αντίθεση τους στα Μεταλλεία Χρυσού και στη στάση της Δημοτικής Αρχής. Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν!!! Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας προκαλούσαν λεκτικά και με άσεμνες χειρονομίες από τα μπαλκόνια του Δημαρχείου το συγκεντρωμένο πλήθος που όλο και αυξανόταν. Οι αγανάκτηση των πολιτών έφθασε στο αποκορύφωμα της, όταν χωρίς κανένα λόγο και κατά εντολή του Δημάρχου τα ΜΑΤ άρχισαν να ρίχνουν χημικά ενάντια στους 1500 συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχής, ανάμεσα τους ηλικιωμένους και παιδιά. Με την κίνηση τους αυτή είχαν την εντύπωση ότι το πλήθος θα διαλυθεί, αλλά έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (ΕΚΠΡΩΣΩΠΟΙ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ) Τσιμπιδάς και Μοσχόπουλος μιλώντας σε τοπικά Μ.Μ.Ε. έκαναν λόγο για 30 αναρχικά στοιχεία. Αν κατά τη γνώμη τους η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής είναι αναρχική και ξενόφερτη τότε ας βγει δημόσια ο Τσιμπιδάς να δηλώσει που είναι η μόνιμη του κατοικία και από πού κρατάει η σκούφια του!!!
Αν θέλουν να συνεχίσουν να έρχονται ως Δημοτικοί Άρχοντες στην Ιερισσό τότε να σταματήσουν να προκαλούν χυδαία τον αξιοπρεπή λαό της γιατί ο λαός αυτός έχει ΙΣΤΟΡΙΑ στους αγώνες για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Απαιτούμε Δημοτική Αρχή που να εκπροσωπεί όλους τους Δημότες και όχι τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Δια του λόγου του αληθές παρακαλώ να ακούσετε τι είπα. Ποτέ δεν μίλησα για ξενόφερτους.
http://www.halkidikinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5510:ekrithmi-i-katastasi-sto-simarhio-ierissoy-simveni-tora&catid=1&Itemid=5

2. Αν υπάρχει τόσο αγωνία για που είναι η μόνιμη κατοικία μου όποιος θέλει να τον εξουσιοδοτήσω να πάει στην ΔΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ να πάρει αντίγραφο της Φορολογικής μου δήλωσης για να δει που είναι η μόνιμη κατοικία μου.

3. Όσον αφορά από που κρατάει η σκούφια μου. Σας πληροφορώ ότι το όνομα της οικογένειά μου υπάρχει στα (SELANIK-SİDREKAPSI KÖYLERİN SAYIMI 1530) οθωμανικά πρωθυπουργικά κατάστιχα των αποτελεσμάτων της απογραφής του 1530 στο Ναχιγιές Σιδηροκαύσια και ειδικά στο χωριό (Palyohor) Παλαιοχώρι.

4. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι εν λόγω κύριοι/κυρίες θέλησαν συκοφαντικά να εμπλέξουν το όνομά μου στα παιγνίδια τους χωρίς να γνωρίζω τα κίνητρά τους. Αν το κίνητρό τους είναι να με εκφοβήσουν και να με τρομοκρατήσουν στοχοποιώντας με ώστε να κρατήσω το στόμα μου κλειστό, τους ενημερώνω ότι εγώ δεν φοβάμαι όπως δεν φοβήθηκα 30 χρόνια παλεύοντας στον ουρανό του Αιγαίου για να υπερασπιστώ την ελληνικότητά του και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

5. Αν μέσα τους έχουν απομείνει έστω ψήγματα ανθρωπιάς θάρρους και ειλικρίνιας ας βγουν να επανορθώσουν. Αν και πάλι η μισαλλοδοξία τους δεν τους το επιτρέπει δεν πειράζει, δεν έγινε και τίποτα Πάσχα έρχεται τους συγχωρώ και τους απευθύνω το "Αφες αυτοίς, Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι"

ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΗΛΙΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Αριστοτέλη

Ανώνυμος είπε...

Ρε Τσιμπιδά, τι είπαν τα παιδιά; Ότι εσύ με τον Μοσχόπουλο είστε εκπρόσωποι της εταιρείας. Αυτό είναι συκοφαντία; Όχι μόνον είσαι της εταιρείας, αλλά είσαι και ξεφωνημένος. Όταν έχει διχαστεί μια ολόκληρη κοινωνία κι εσύ εξακολουθείς το παραμύθι σου, είσαι και βλάξ. Ή δεν αντιλαμβάνεσαι σε τι σκατά έμπλεξες, ή τα λεφτά είναι πολλά...Ηλία.

Ανώνυμος είπε...

Από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα ή αλλιώς άλλα λόγια να αγαπιώμαστε.

Βάλε όνομα αγαπητέ να το συζητήσουμε.
Ανώνυμα μπορείς βρίζεις να συκοφαντείς και να λες ότι θες και εγώ δεν απαντώ σε ανώνυμους. Όπως είδες εγώ έχω το θάρρος και την υπευθυνότητα να απαντώ και να συζητώ επώνυμα. Είναι καιρός λοιπόν να κάτσουμε υπεύθυνα και όχι ανεύθυνα επώνυμα και όχι ανώνυμα να κάνουμε μια συζήτηση. Πες μου λοιπόν που θέλεις και εγώ θα έρθω να τα πούμε όχι με μολότωφ όχι με λοστούς όχι με καπνογόνα και φωτοβολίδες αλλά με επιχειρήματα.

Και εκεί θα ξεδιαλύνουμε ποιός είναι εκπρόσωπος και ποιανού, ποιός είναι ξεφωνημένος και ποιός βλαξ και αν τα λεφτά είναι πολλά ή λίγα.

Διάλογος όμως ανώνυμα με κραυγές κλισέ και συνθήματα δεν είναι διάλογος είναι μονόλογος και μάλιστα αναποτελεσματικός και εγώ σε τέτοιους είδους διαλόγους δεν μπαίνω.

Ηλίας

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Κ. Τσιμπιδά
Το ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα και μας χωρίζουν κοσμοθεωρήσεις και στάσεις ζωής, αυτό είναι γεγονός. Το έδειξε άλλωστε και η αντιπαράθεση που είχαμε στο «δημοκρατικό» σας Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε ότι αφορά αυτά που γράφετε στο σχόλιό σας στην ανάρτηση «Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες», έχω να σημειώσω τα εξής:
1) Σας ακούσαμε να λέτε ότι: «από τις 6 η ώρα που ήρθαμε εδώ υπήρχανε κάποια στοιχεία αναρχικά στην περιοχή του Δημαρχείου….». Αυτό λέει και η ανακοίνωση ότι είπατε. Να το αποδώσω στην ένταση των καταστάσεων και στον εύλογο τρόμο σας, κατανοητό, αλλά το είπατε.
2) Θα πρέπει να ξέρετε πως ο πατριωτισμός δεν είναι μονοσήμαντος, ειδικά όταν τον επικαλείσθε στα πλαίσια της άσκησης ενός επαγγέλματος, το οποίο ελεύθερα επιλέξατε και για το οποίο πληρωνόσασταν και πληρώνεστε. Πρέπει να μάθετε ότι πατριωτισμός είναι και η αντίσταση στην καταστροφή και στο ξεπούλημα ενός τόπου και μάλιστα, όχι μόνο αμισθί, αλλά και με κόστος και με κίνδυνο ζωής, όπως εξελίσσονται τα πράγματα; Πατριωτισμός είναι επίσης και η στάση ευθύνης απέναντι στον διχασμό μιας κοινωνίας –την οποία ακκίζεστε ότι εκπροσωπείτε- και όχι ή εξώθηση σ’αυτόν;
3) Συμφωνείτε με την συμπεριφορά του κ. Πάχτα και των υποτακτικών του (yes-men πρέπει να τους λένε στο στρατό) που εμφανίζονται σαν εκπρόσωποι της εταιρείας και που είναι η δική σας διαφοροποίηση; Συντεταγμένα ακολουθείτε τις εντολές του. Η υποταγή στους «ανωτέρους» φαίνεται είναι «επαγγελματική διαστροφή».
4) Γιατί δεν αποδέχεσθε την συζήτηση στο Δ.Σ ενός τόσο μεγάλου θέματος για την περιοχή και την κοινωνία μας, όπου να πάρει θέση και να αναλάβει ευθύνη ο καθένας; Σ’αυτή την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια πιστεύετε; Ή μήπως δεν το αντιλαμβάνεσθε ότι η κοινωνία είναι βαθειά διχασμένη και ο τρόπος που διαχειρίζεστε το θέμα είναι προκλητικός;
5) Τέλος κ. Τσιμπιδά, ισχυρίζομαι, κι εγώ και πάρα πολλοί άλλοι, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη δεν επιθυμεί την καταστροφή του δάσους και την μεταλλουργία χρυσού στην περιοχή μας. Ο στοιχειώδης σεβασμός στην δημοκρατία και στην κοινωνία θα επέβαλε την διενέργεια ενός δημοψηφίσματος για το θέμα. Τι λέτε γι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα σας έλεγα να αφαιρέσετε την προκατάληψη και τη μισαλλοδοξία που είναι η αιτία της έντονης αίσθησης που σας διακατέχει ότι ανήκεται σε ένα άλλο αφαιρετικό κομάτι της κοινωνίας που εσείς το ονομάζεται όλη η κοινωνία και που το βιώνεται στο μυαλό σας ως έτσι.
Όμως αυτό δεν είναι η παραγματικότητα. Είναι μια εικονική πραγματικότητα που βιώνετε από την επομένη των Δημοτικών Εκλογών. Μη κατηγορείτε εμένα και τους άλλους γιατί δήμαρχος δεν είναι ο Βλαχόπουλος. Αυτοί είναι οι κανόνες και όλοι θα πρέπει να τους σεβόμαστε.
Ποτέ δεν κρύψαμε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το τι πρεσβεύουμε. Είμαστε και είμαι υπερ της επένδυσης και έχω πάρα πολλά επιχειρήματα για αυτή τη θέση μου, και για αυτό μας επέλεξε η πλειοψηφία για τη διοίκηση του Δήμου. Επομένως υλοποιούμε τις θέσεις μας που είχαμε υποσχεθεί. Αυτοί είναι κανόνες τις δημοκρατίας και σε αυτούς πιστεύουμε. Αν εσείς πιστεύετε σε άλλα πολιτεύματα με άλλους κανόνες ή θα πρέπει να προσαρμοστείτε σε αυτούς ή να πάρετε τα όπλα να καταλύσετε την Αστική Δημοκρατία που ζούμε και να επιβάλετε το δικό σας πολίτευμα. Αλλά μέχρι να κάνετε την επανάστασή σας θα πρέπει να σέβεστε τους κανόνες τους θεσμούς και τους νόμους του δικού μας πολιτεύματος.

Τώρα,
1. Και βέβαια μίλησα για αναρχικά στοιχεία αλλά όχι για ξενόφερτα. Αν και έψαξα να βρω στην ελληνική γλώσσα λέξη που να μεταφέρει την έννοια ενός ατόμου που δεν σέβετε τις αρχές που σπάει και βάζει φωτιές σε ξένες περιουσίες και απειλεί ζωές βρήκα τις λέξεις "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ" και "ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ". Χρησιμοποίησα τη δεύτερη για λόγους ευγενίας.
2. Αντιπαρέρχομαι τα υποτιμιτικά για το πρόσωπό μου περι τρόμου γιατί τα θεωρώ μικροπρεπή και δεν έχω σκοπό να περιαυτολογίσω ή να συρθώ στο ίδιο επίπεδο διαλόγου.
3. Δεν καταλαβαίνω τον υποκειμενικό ορισμό που δίνετε στη λέξη πατριωτισμό αλλά το θεωρώ ότι είναι κάτι το φυσιολογικό για την ιδεολογία που υπηρετείτε. Αλλά πιστεύω ότι και πάλι έκων προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε τα λεγόμενά μου τονίζοντας τον πατριωτισμό σαν κεντρική έννοια ενώ είναι ξεκάθαρο ότι τα γραφόμμενά μου τονίζουν την έννοια του θάρρους.
Τέλος αυτά τα περί "επαγγελματικής διαστροφής" δεν τα σχολιάζω γιατί τα θεωρώ ανάξια λόγου.
Όσον αφορά τον διχασμό της κοινωνίας πάλι εμείς φταίμε; Εμείς δηλητηριάζουμε τις ψυχούλες των παιδιών με το μίσος τη μισαλλοδοξία και γενικά με το αυγό του φιδιού;
Εμείς προτρέπουμε τα παιδιά να σπάνε να καίνε και να σκοτώνουν;
Όχι κύριε, για τον διχασμό της κοινωνίας φταίτε εσείς, και η κοινωνικοπολιτισμική σας ιδεολογία.

Εμείς προσπαθούμε να υλοποιήσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε στο κόσμο που μας ψήφισε. Στην άλλη τετραετία εσείς να τον πείσετε να ψηφίσει εσάς και τότε να κάνετε αυτά που θα του υποσχεθείτε.

Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες και αυτά να διδάσκετε στα παιδιά σας.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑΥΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Ν0ΜΟΥ-ΝΟΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Π.Χ ΝΟΜΙΜΟ = ΗΘΙΚΟ (ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ)
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ.

ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ .
ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.

ΑΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΖΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ
ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΝΟΜΙΖΩ 100 ΤΙΣ 100 ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΔΗΜΟΤΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Τώρα, μετά την συντριπτική απάντηση του κ. Τσιμπιδά, που μας κατατρόπωσε με τα επιχειρήματά του, "εγχειρίδια" της λογικής επιστήμης, δεν έχουμε τι άλλο να πούμε, παρά μόνο τον στίχο: "Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε".