ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

H Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής


Δελτίο Τύπου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Την Κυριακή 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην Ιερισσό, πορεία στη Μεγάλη Παναγιά και συγκέντρωση στο όρος Κάκκαβος όπου συμμετείχαν οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τη Θράκη και η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τη Θεσσαλονίκη.
Το καθεστώς βυθισμένο σε μία οριακή και πολύπλευρη κρίση προσπαθεί να επιβληθεί με εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα. Είναι το μόνο όπλο που διαθέτει για να αποκρύψει την ουσία και το βάθος της κρίσης του. Γι' αυτό όσο προσκρούει σε κοινωνικές αντιστάσεις τόσο πιο απολυταρχικό γίνεται. Εξάλλου με ψευτοδιλήμματα εδραιώθηκε μεταπολιτευτικά (Καραμανλής ή τανκς) και οδήγησε τα πράγματα εδώ που είμαστε σήμερα (φαστ τρακ επένδυση ή ανεργία κι εξαθλίωση, ΔΝΤ ή χρεωκοπία), προσπαθώντας σήμερα να αποφύγει την κοινωνική έκρηξη.
Τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου καταδεικνύουν τα εξής:
Η αστυνομία μετατρέπεται σε δύναμη κατοχής δημιουργώντας συνθήκες πολέμου και μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Οι εικόνες από τα γεγονότα της 25ης Ματίου στις Σκουριές είναι εικόνες από το μέλλον. Ένα μέλλον που είναι τόσο κοντά όσο η ταχύτητα που τρέχουν οι φαστ τρακ διαδικασές εκποίησης του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών.
Η αστυνομική βία δεν βρίσκεται εκτός του σχεδίου της γρήγορης ανάπτυξης αλλά υπακούει στις εντολές των πολυεθνικών και των ντόπιων κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων και κατευθύνεται από αυτές. Αυτό έγινε ξεκάθαρο τόσο από την προ ημερών καλά σχεδιασμένη τραμπούκικη επίθεση εντεταλμένων εργαζομένων της εταιρείας κατά των κατοίκων της περιοχής υπό τη φυσική παρουσία της αστυνομίας, όσο και από τη στάση των δυνάμεων καταστολής στα γεγονότα της Κυριακής: ρίψη εκατοντάδων χημικών στα κεφάλια των διαδηλωτών που εκτός από τον τραυματισμό τους, προκάλεσε και πολλαπλές εστίες φωτιάς στο δάσος, εκδικητική - μαζική έρευνα και προσαγωγή αδιακρίτως κατά όσων βρέθηκαν παρόντες και στη συνέχεια μετάδοση ψευδών ειδήσεων στα μμε, ώστε να παρουσιαστούν οι αλληλέγγυοι ως τρομοκράτες - εισβολείς. Αυτή η τακτική έχει ως απώτερο στόχο τη διασπορά του φόβου και τη διάσπαση του κοινού μετώπου αντίστασης ενάντια στο χρυσό.
Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται για εμάς είναι το εξής: ή θα πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας ή θα υποστούμε τις συνέπειες. Ή θα επιλέξουμε το δρόμο της δημιουργίας μιας άλλης ζωής, άλλης κοινωνίας και άλλης οικονομίας, ή το δρόμο της κοινωνικής αγριότητας και του αλληλοσπαραγμού.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των τοπικών κοινωνιών ενάντια στο ξεπούλημα της γης, του αέρα και της ζωής όλων μας.
Στηρίζουμε τους αγώνες για αυτοδιάθεση και αξιοπρέπεια.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

geia sas prezonia mou...axrista paisia pou eiste omos eeee...xaxaxaxa