ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Aναστολή κάθε εργασίας από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο δάσος των Σκουριών με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ

3 σχόλια:

nikos είπε...

Αυτές η βιαιοπραγίες που έλαβαν χώρα χθες στην Μεγάλη Παναγία , μετά την αψυχολόγητη “ανακοίνωση” από πλευράς του αρμοδίου αλλά πλήρες ανεύθυνου όπως αποδείχτηκε σε συνέχεια μηχανικού έργου τι ήταν . Όπως αποδείχτηκε δεν ήξερε για την αυθαίρετη υλοτόμηση που πραγματοποιούσε .. άρα επενέβη το Σ.Ε.. Τώρα ανακοινώνει πάντα προφορικά .. απολύσεις ..τι είναι οι εργαζόμενοι ..το τσιφλίκι του πατέρα του .Που είναι το πειθαρχικό του Τ.Ε.Ε να λάβει υπεύθυνα θέση, Έχουμε και στην περιοχή μας Κασιδιαρη και δεν το έχουμε πάρει πρέφα.
Που είναι ο Προσωπάρχης της εταιρίας .Δεν ήξερε για την υποχρέωση οι εργαζόμενοι να έχουν.. Βιβλιάριο Επαγγελματικού Κινδύνου και έγινε ρεζίλη στην Ελληνική Βουλή μετά από σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ .. τώρα αποδείχτηκε ότι…δεν γνωρίζει τίποτα και για την ….. διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού σε ένα εργοτάξιο . Πράγματι …” Αξιός” ο μισθός σας . Αίσχος.

nikos είπε...

και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Π.(ΠΑΣΚΕ) δεν ξέρει τίποτα για το trafficking.. πράγματι θέλει μεταφραστή

Ανώνυμος είπε...

“Διαίρει και βασίλευε!”

Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε την αναστολή της εκτέλεσης της υπ’ αριθμ. 7633/29-3-2012 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης καθ’ ο μέρος συνεπάγεται οποιαδήποτε επέμβαση σε δασική βλάστηση. Σταμάτησε δηλ. την κοπή των δένδρων στον Κάκαβο έως ότου εκδικαστεί η αίτηση αναστολής που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κατοίκους της Χαλκιδικής.
Το Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 οι “Πολίτες Αριστοτέλη” (όλοι ξέρουμε ποια εταιρία είναι πίσω τους) δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ξεκάθαρα παρότρυνε τους εργαζόμενους της εταιρίας να αναλάβουν δράση, όπως έπραξαν και στις 20 Μαρτίου 2012 στις Σκουριές όταν 500 εργαζόμενοι επιτέθηκαν σε 30 πολίτες της Χαλκιδικής, που αντιστέκονταν στα καταστρεπτικά τους σχέδια.
Την ίδια μέρα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι οι νεοπροσληφθέντες θα απολυθούν και ότι υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού.
Φυσικό επακόλουθο αυτών των παροτρύνσεων ήταν ο ξυλοδαρμός τριών ατόμων στην Μεγάλη Παναγία από ομάδα εργαζομένων της εταιρίας. Δύο άτομα από τους κτυπημένους ήταν γυναίκες, οι οποίες φέρουν και τα σοβαρότερα τραύματα. Εργαζόμενοι της εταιρίας συνέχισαν να προπηλακίζουν και να τρομοκρατούν περιφερόμενοι σε ομάδες στους δρόμους της Μεγάλης Παναγίας. Τα έκτροπα σταμάτησαν μόνο μετά την απειλή του αυτόφωρου και την παρέμβαση της αστυνομίας.
Έτσι προκύπτει ένα θεμελιώδες ερώτημα:
Ποιος νόμος και ποια ηθική νομιμοποιεί την όποια εταιρία, ποντάροντας στην αγωνία των ανθρώπων για επιβίωση, να χρησιμοποιεί εργαζόμενους ως ομάδες κρούσεις για να επιβάλει στην κοινωνία τα σχέδια της.
Ποιος ωφελείτε από την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας σε καταστάσεις εμφυλίου;
Σίγουρα όχι οι εργαζόμενοι. Ούτε η τοπική κοινωνία.
Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές και είμαστε σίγουροι ότι η ώρα που κάποιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους δεν είναι μακριά.
Εμείς εδώ ήμασταν πριν την εταιρία και θα είμαστε και μετά την εταιρία.

“Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πάντα”

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΌ ΦΟΡΈΩΝ ΣΤΑΓΕΊΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ