ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου των Οικολόγων-Πράσινων

Η συνέχιση των εργασιών της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στη Χαλκιδική οδηγεί σε καταστροφή πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνέχιση των εργασιών της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” στη Χαλκιδική, πέραν του ότι οδηγεί με βεβαιότητα στην ανεπανόρθωτη καταστροφή ενός πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου της πατρίδας μας, φέρνει στο προσκήνιο τη στρεβλή κυρίαρχη άποψη για το τι συμφέρει την εθνική οικονομία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θωρούμε πως η θυσία ενός τόνου πλούσιας γης για την εξαγωγή ενός γραμμαρίου χρυσού σε έκταση μεγαλύτερη των 300.000 στρεμμάτων, θα καταστρέψει πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες θα δημιουργήσει, ενώ η επίκληση της υποθετικής μελλοντικής φορολόγησης των κερδών της εταιρίας, αν υπάρξουν, αποτελεί φύλλο συκής για την προάσπιση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος και όχι υπέρ της εθνικής οικονομίας.
 
Σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, επείγει να επαναπροσδιορίσουμε ποιες οικονομικές δραστηριότητες είναι όντως συμφέρουσες, ποιες δηλαδή, παράγουν υπεραξία και όχι κρανίου τόπο και ποιες μπορούν να συνυπάρξουν αλληλοσυμπληρώνοντας η μία την άλλη. Αντί να εξάγουμε χρυσό, στερώντας από τις μελλοντικές γενεές τη δυνατότητα να επιζήσουν με αξιοπρέπεια, ας επενδύσουμε βιώσιμα στον πραγματικό πλούτο της πατρίδας του Αριστοτέλη κι ας αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, το περιβάλλον ως θεμέλιο ευημερίας και όχι ως αντικείμενο λεηλασίας.

1 σχόλιο:

nikos είπε...

Η συνέχιση των εργασιών της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στη Χαλκιδική οδηγεί σε καταστροφή πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου
25 July, 2012 by antigoldgreece
Δελτίο Τύπου των Οικολόγων-ΠράσινωνΗ απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνέχιση των εργασιών της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.” στη Χαλκιδική, πέραν του ότι οδηγεί με βεβαιότητα στην ανεπανόρθωτη καταστροφή ενός πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου της πατρίδας μας, φέρνει στο προσκήνιο τη στρεβλή κυρίαρχη άποψη για το τι συμφέρει την εθνική οικονομία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θωρούμε πως η θυσία ενός τόνου πλούσιας γης για την εξαγωγή ενός γραμμαρίου χρυσού σε έκταση μεγαλύτερη των 300.000 στρεμμάτων, θα καταστρέψει πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες θα δημιουργήσει, ενώ η επίκληση της υποθετικής μελλοντικής φορολόγησης των κερδών της εταιρίας, αν υπάρξουν, αποτελεί φύλλο συκής για την προάσπιση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος και όχι υπέρ της εθνικής οικονομίας.

Σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, επείγει να επαναπροσδιορίσουμε ποιες οικονομικές δραστηριότητες είναι όντως συμφέρουσες, ποιες δηλαδή, παράγουν υπεραξία και όχι κρανίου τόπο και ποιες μπορούν να συνυπάρξουν αλληλοσυμπληρώνοντας η μία την άλλη. Αντί να εξάγουμε χρυσό, στερώντας από τις μελλοντικές γενεές τη δυνατότητα να επιζήσουν με αξιοπρέπεια, ας επενδύσουμε βιώσιμα στον πραγματικό πλούτο της πατρίδας του Αριστοτέλη κι ας αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, το περιβάλλον ως θεμέλιο ευημερίας και όχι ως αντικείμενο λεηλασίας.Share this:
Print
Email
Twitter2
StumbleUpon
Facebook6
Digg
Reddit
Like this:
Like
Be the first to like this.
Posted in Μεταλλεία - ορυχεία | Tagged Ελληνικός Χρυσός, Μεταλλεία Χαλκιδικής, Σκουριές | 2 Comments
2 Responses
on 25 July, 2012 at 8:37 pm | Replyadkan
Θα έπρεπε να το περιμέναμε, η Σακελαροπούλου πάλι..ο κρατικός βραχίονας στο ΣτΕ.

Το ΣτΕ έχασε την ανεξαρτησία του, τέλος οι ψευδαισθήσεις, γνωστό το κόλπο από άλλες περιπτώσεις προσωρινή διαταγή για εκτόνωση και μετά απόρριψη απο την ΕΑ ΣτΕ
Ο Τσιριμώκος της ΔΗΜΑΡ φταίει για όλα


on 25 July, 2012 at 8:39 pm | Replyadkan
Πρώτα ανέτρεψαν όλη την νομολογία Δεκλερή και μετά έγιναν παράρτημα του ρηχού παρα-κράτους των Αθηνών


on 26 July, 2012 at 12:20 pm | ReplyΝ.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(κατά της μπλογκοσφαιρας... ataktos)
Your comment is awaiting moderation.
Αυτά και άλλα θαύματα που διαφημίζουν στα ιδιωτικά τους μπλογ π.χ.http://respentza.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1286.html
αντίκρισαν στην Λιαρηγκοβη χθες οι κατά εκατοντάδες” ευτυχισμένοι” για την” πρόοδο” του “χρυσού έργου” επισκεφτες και… ξεφάντωσαν μέχρι πρωινές ώρες .. Προσωπικά φαντάζομαι σήμερα… όλοι τους να πάνε για “εργασία” εξορύξεις χρυσού στα Ορυχεία ..και είναι σε θέσει να τεκνοποιήσουν άρα αγαπητοί "πράσινοι" δεν πρόκειται μονο για οικολογική καταστροφή .. δυστυχώς... και βιολογική γενοκτονία του λαού μας .. Σίγουρα γ αυτό θα τους φταίει η κυρία… Μερκελ χιχχι