ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου


Δελτίο Τύπου για τη φωτιά στο Αγιο Όρος

13/8/2012Την Κυριακή 12 Αυγούστου, μέλη του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου, συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα και νερό σε πυροσβέστες, δασεργάτες, στρατιώτες και εθελοντές που επί τέσσερις μέρες μάχονταν τη μεγάλη πυρκαγιά στο Άγιο Όρος.

Το Συντονιστικό εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους πληγέντες κατοίκους της Ουρανούπολης και της γύρω περιοχής.

Δηλώνουμε τη θλίψη και αγανάκτησή μας για την καταστροφή που υπέστη το δάσος, οι καλλιέργειες και οι περιουσίες των πολιτών.

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε τα εξής:

• Ο καπνός και τα αποκαΐδια της φωτιάς σκέπασαν για μέρες την άλλη άκρη της Χαλκιδικής και όχι μόνο. Οι 5.483,5 τόνοι τοξικής βιομηχανικής σκόνης κάθε ώρα(!!!) (δες Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην κύρια μελέτη σελίδες 546 και 605, που κατέθεσε η ίδια η εταιρία και εγκρίθηκε από το υπουργείο περιβάλλοντος), που θα εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα οι δραστηριότητες της καναδικής Eldorado Gold (Ελληνικός Χρυσός) κατά την λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική ας σκεφτούμε μέχρι που θα φθάνουν;

• Η μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στην περιοχή μας είναι αναστρέψιμη. Σε πέντε έως δέκα χρόνια το δάσος θα έχει αναζωογονηθεί. Η καταστροφή που θα επιφέρουν οι δραστηριότητες της καναδικής Eldorado Gold (Ελληνικός Χρυσός) κατά την λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική είναι ΜΗ αναστρέψιμη (δες Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην μη τεχνική περίληψη σελίδα 116). Θα την έχουμε και θα την κληροδοτούμε στα παιδιά μας από γενιά σε γενιά.

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια: