ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

“Ο Χρυσός φέρνει πιο κοντά τους Βαλκάνιους Πράσινους”


Αθήνα, 18.09.2012

“Ο Χρυσός φέρνει πιο κοντά τους Βαλκάνιους Πράσινους”

Περιοδεία του Νίκου Χρυσόγελου και κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλγαρία για συντονισμό της δράσης Ελλήνων και Βουλγάρων ενάντια στις δυσμενείς επιπτώσεις των εξορύξεων χρυσού.
 
Μετά από πρόσκληση του Βουλγαρικού Κέντρου για την Πράσινη Οικονομία και του "αδελφού" κόμματος των Πράσινων της Βουλγαρίας (Zelenite), ο Νίκος Χρυσόγελος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, μαζί με στελέχη των τοπικών κινημάτων και της αυτοδιοίκησης από τη Θράκη, τη Χαλκιδική και το Κιλκίς καθώς και κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στη γειτονική χώρα, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.
 
Η διήμερη αυτή επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας των Οικολόγων Πράσινων με το αδελφό κόμμα στη Βουλγαρία [1] αλλά και σε συνέχεια μιας συστηματικής και μακροχρόνιας προσπάθειας των Οικολόγων Πράσινων με παρεμβάσεις τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο, με στόχο να αναδείξουν τις καταστροφικές περιβαλλοντικές, κοινωνικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις των εξορύξεων χρυσού τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια γενικότερα.
 
Ο Νίκος Χρυσόγελος θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για τις εξορύξεις χρυσού στη Σόφια και θα συμμετάσχει στην "Ημέρα αλληλεγγύης στους κατοίκους του Κρούμοβγκραντ και δράσης ενάντια στα σχέδια εξόρυξης χρυσού" στο Κρούμοβγκραντ.
 
Το κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων αποτελείται από τον Συντονιστή της Γραμματείας του κόμματος Γιώργο Τσέκο, τον συν-εκπρόσωπο των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα Πάνο Λογγινίδη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θανάση Μακρή (πρώην) και Κατερίνα Γεροστεργίου (νυν) και άλλα μέλη από τη Βόρεια Ελλάδα.
 
Στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού από τη Χαλκιδική, το Κιλκίς και τη Θράκη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Οικολόγων Πράσινων για να τους συνοδεύσουν και να ενημερωθούν για τα αντίστοιχα προβλήματα που υπάρχουν στη γειτονική χώρα, αλλά και να εκδηλώσουν την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αγώνες, βοηθώντας στη δικτύωση όλων των αντίστοιχων βαλκανικών κινημάτων και στον συντονισμό κοινών δράσεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: