ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Οι οικολόγοι πράσινοι για τις Σκουριές




Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης, που προωθεί ενάντια στη βούληση των κατοίκων της Β. Χαλκιδικής το επενδυτικό σχέδιο των χρυσοθήρων. Θεωρούν απαράδεκτες τις μεθόδους επηρεασμού, εκβιασμού, προβοκάτσιας αλλά και βίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα πρόσκαιρα συμφέροντα της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», καταστρέφοντας το δάσος του Κακκάβου, τα υπόγεια νερά και υποσκάπτοντας το μέλλον της περιοχής και των επόμενων γενεών. Χθες, γίναμε μάρτυρες της ωμής βίας, της ανεξέλεγκτης χρήσης χημικών, αλλά και της προβοκάτσιας με τον εμπρησμό του δάσους, πιθανόν από εγκάθετους των χρυσοθήρων και με στόχονα ενοχοποιηθούν οι διαδηλωτές. Μπροστά στην αδράνεια των αστυνομικών, οκτώ άτομα αναλάβαμε την πρωτοβουλία και σβήσαμε τη φωτιά με πρόχειρα μέσα, ξύλα, κλαδιά κτλ.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι με τους αγωνιζόμενους κατοίκους και ένα αειφορικό μοντέλο ανάπτυξης. Η εξόρυξη και επεξεργασία χρυσοφόρων μεταλλευμάτων είναι παραδειγματικά μη αειφορική δραστηριότητα. Παραλαμβάνει (εθνικό) έδαφος και το μετατρέπει ολικά σε τοξικό απόβλητο. Ζητούμε την άμεση απόρριψη των ληστρικών για έδαφος και περιβάλλον σχεδίων εξόρυξης χρυσοφόρου μεταλλεύματος και την προώθηση εναλλακτικού βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου για την Β. Χαλκιδική βασισμένου στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Μετά την επίθεση με ασφυξιογόνα στους χιλιάδες πολίτες που έκαναν πορεία 10 χιλιομέτρων προς τις εγκαταστάσεις των καταστροφέων του δάσους, μετά τους τραυματισμούς, τις προληπτικές προσαγωγές και τις συλλήψεις, τονίζουμε την ευθύνη της κυβέρνησης για όσες ανεξέλεγκτες καταστάσεις δημιουργηθούν και τις οποίες απευχόμαστε.


Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: