ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την αστυνομική βία στις Σκουριές

 

Η Διεθνής Οργάνωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου: ιεθνής Αμνηστία", στην έκθεσή της του Οκτωβρίου, καταγγέλλει την αστυνομική βία και βαρβαρότητα της αστυνομίας που επέδειξε στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενάντια στους διαδηλωτές. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Τον Αύγουστο του 2012 η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα αέρια και, σύμφωνα με αναφορές, πλαστικές σφαίρες και άλλες βολίδες πρόσκρουσης, ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές, που αντιδρούσαν σε εργασίες εξόρυξης χρυσού στη βόρεια Ελλάδα.

Στις 21 Οκτωβρίου 2012, αστυνομικοί των ΜΑΤ καταδίωξαν και χτύπησαν διαδηλωτές κάθε ηλικίας που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την περιοχή όπου προγραμματίζονται οι εργασίες εξόρυξης χρυσού.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που έλαβε η Διεθνής Αμνηστία, η αστυνομία έριξε χημικές ερεθιστικές ουσίες μέσα σε αυτοκίνητα διαδηλωτών, καθώς εκείνοι προσπαθούσαν να διαφύγουν. Μια εξηντατριάχρονη γυναίκα περιέγραψε στη Διεθνή Αμνηστία πώς αστυνομικός των ΜΑΤ την έσυρε έξω από το αυτοκίνητό της, την εξανάγκασε να γονατίσει και την ποδοπάτησε με την μπότα του στον αριστερό αστράγαλο, προκαλώντας βλάβη στο νεύρο του ποδιού της.

Όλη η έκθεση βρίσκεται εδώ:
http://www.amnesty.org.gr/wp-content/uploads/2012/10/Policing_demonstrations_in_the_EU.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: