ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πού έχει πάτο το βαρέλι της ξεδιαντροπιάς;




Είναι μερικοί άνθρωποι που το ψέμα το έχουν κάνει δεύτερη φύση. Οι επαγγελματίες πολιτικοί πρέπει να έρχονται κατά σειράν, μετά τις φλιτζανούδες και τα μέντιουμ. Αν μας διαφεύγει καμιά συμπαθής κατηγορία επαγγελματιών ας μας συγχωρέσει.
Ο Πάχτας, επαγγελματίας πολιτικός, είπε λοιπόν προχθές στην εκπομπή του Εξάντα πως οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στην περιοχή θα είναι 1600 άμεσες και μαζί με τις έμμεσες θα φτάσουν στις 5000 θέσεις εργασίας.
Παραθέτουμε λοιπόν την σελίδα από την Μ.Π.Ε. της ίδιας της εταιρείας (σελίδα 18 του Παραρτήματος ΙΧ, για ταοικονομικά στοιχεία), που λέει πως, στην πλήρη ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων της εκμετάλλευσης, οι θέσεις εργασίας θα είναι 1300 άμεσες, 565 έμμεσες και 315 παρακινούμενες. Δηλαδή σύνολο 2180, κι αυτό για το χρονικό διάστημα που θα «δουλεύουν οι μηχανές στο φούλ».
Δηλαδή η εταιρεία διαψεύδει τον Πάχτα. Πού έχει πάτο το βαρέλι της ξεδιαντροπιάς;
Και κάτι άλλο. Αν δείτε προσεκτικά, στην επικεφαλίδα του Πίνακα 2, λέει πως στους θεωρητικούς υπολογισμούς αυτούς, δεν περιλαμβάνονται περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Προφανώς δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν στις άλλες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής (τουρισμός, αλιεία, κτηνοτροφία, γεωργία, μελισσοκομία, υλοτομία, κ.λ.π).
Δείτε όμως και τα οικονομικά στοιχεία του Πίνακα 2. Θα δουλέψουν 1300 άτομα και θα έχουν εισόδημα 17,7 εκ. € τον χρόνο. Αν κάνετε την διαίρεση με το 1300, θα δείτε πως το μέσο εισόδημα για κάθε εργαζόμενο θα είναι 13.615 € τον χρόνο, δηλαδή 972,5 € τον μήνα. Στην σελίδα 18 του ίδιου Παραρτήματος λέει πως ο φόρος κατά μέσο όρο θα είναι 18%. Δηλαδή καθαρά στο χέρι τον μήνα είναι 797 €.
Αυτός είναι ο πλούτος που θα εισρέει σε κάθε εργαζόμενο, τον μήνα. Γι’ αυτά τα λεφτά θα υποθηκεύσουν την υγεία και την ζωή τους, γι’ αυτά τα λεφτά θα υποθηκευθεί το μέλλον της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: