ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Οι γονείς επιστρέφουν την λάσπη στον Πάχτα και στα εξαπτέρυγά του


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Δημοτικής Ενότητας Σταγείρων - Ακάνθου



Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της Δημοτικής Ενότητας Σταγείρων - Ακάνθου μετά από εκτενή συζήτηση αναφορικά με τα ψευδή δημοσιεύματα που αφορούσαν την διαμάχη δύο μαθητών του ΕΠΑΛ Αρναίας, ανακοινώνουν ότι αποδοκιμάζουν δημοσιεύσεις που θίγουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινωνίες ολόκληρες.


Εμπαθή παραληρήματα που ως στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, υπερασπιζόμενα δήθεν το συμφέρον των παιδιών, έχουν ως αποτέλεσμα να εντείνουν καταστάσεις, να προκαλούν και τελικά να οδηγούν στην πνευματική δηλητηρίαση και αλλοτρίωση της νεολαίας που τα ίδια, τόσο δραματικά απεύχονται.


Κατά την άποψη μας, πρωτοτυπία δεν αποτελεί η λεκτική και σωματική βία που ασκείται ανάμεσα σε παιδιά. Πρωτοτυπία αποτελεί, ο διασυρμός των νεαρών, με στόχο να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, να αμαυρωθούν και τελικά να καταδικαστούν όσοι εύχονται και οραματίζονται ένα μέλλον διαφορετικό από την μονοκαλλιέργεια των μεταλλείων.


Οι όποιες μεθοδεύσεις, για να στιγματιστεί μια ολόκληρη περιοχή, με την εμπλοκή μάλιστα παιδιών, δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές από κανένα σοβαρό και υπεύθυνο άνθρωπο. Ο προσβλητικός και απαξιωτικός χαρακτηρισμός δασκάλων και καθηγητών, δείχνει όχι μόνο το ποιόν των δημοσιευμάτων, αλλά και την έλλειψη σεβασμού προς την αξία της εκπαίδευσης, που δεν φιμώνεται και δεν καθορίζεται από ιδιωτικά συμφέροντα.


Τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, γονείς, εκπαιδευτικοί και αρμόδιοι φορείς, οφείλουμε να συνεργαστούμε με στόχο την εξομάλυνση των προβλημάτων που δημιουργούνται στους νέους, από τη τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας.


Ευχόμαστε ως γονείς, να μην χρησιμοποιούνται παιδιά για ιδιοτελείς σκοπούς, ευχόμαστε να πάψουν πια δημοσιεύσεις με αντικείμενο τη νεολαία μας.Ας είναι αυτή, η τελευταία φορά!

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων:

  • Αριστοτέλειου Λυκείου Ιερισσού
  • Γυμνασίου Ιερισσού
  • 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού
  • 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού
  • Δημοτικού Σχολείου Νέων Ρόδων
  • Δημοτικού Σχολείου Ουρανούπολης
  • 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Ιερισσού
  • 2ου Νηπιαγωγείου Ιερισσού

Δεν υπάρχουν σχόλια: