ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση στον Πολύγυρο για τα μεταλλεία χρυσού

 
Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου, Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11                                                                                                                                                               ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
«ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ»
στο περιβάλλον και τα νερά, τις παραδοσιακές δραστηριότητες της τοπικής οικονομίας (ελαιοκομία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κ.λπ.) και την δημόσια υγεία (αέριοι ρύποι, τοξικά απόβλητα κ.λπ)

Ομιλητές οι Πανεπιστημιακοί:
1)  Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Εδαφολογίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ.
2) Δημήτρης Μελάς, Καθηγητής Φυσικής Ατμόσφαιρας Α.Π.Θ., μέλος του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.
3) Διαμαντής Καραμούζης, Καθηγητής Υδρογεωλογίας στο ΑΠΘ.
4) Χάρης Λαζαρίδης, Διευθυντής του Τομέα «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» στο ΑΠΘ
5) Αλέξης Μπένος, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ για τη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Ιατρική και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.Ερωτήματα προς κυβερνώντες για τις
«ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ»

Ερώτημα 1: Πόσο αξιόπιστοι μπορεί να θεωρούνται δύο υπουργοί που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης για σκάνδαλα  (Πάχτας και Παπακωνσταντίνου),  αλλά εξακολουθούν, έστω και έμμεσα, να ....εγγυώνται την ασφαλή (!!!) για τους κατοίκους λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική; Ασφαλώς καθόλου.
Ερώτημα 2: Πόσο μπορεί να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών μια κυβέρνηση που εξακολουθεί να αποδέχεται ως σωστή την ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) της εταιρείας χρυσού, που υπέγραψε μέσα σ' ένα βράδυ ο ...περισπούδαστος π. υπουργός Παπακωνσταντίνου (και ΔΕΝ υπέγραφε η κ. Μπιρμπίλη, πρώην υπουργός ΥΠΕΚΑ); Ασφαλώς καθόλου.
Τα ερωτήματα απευθύνονται και προς τους ...ευαίσθητους καναλάρχες μας, στα επιτελεία τους και σ’ άλλους,  που ενώ κραυγάζουν για τους κινδύνους από το νέφος που δημιουργεί η καύση ξύλων για την θέρμανση των οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών της Αθήνας, αδιαφορούν για τους ρύπους που θα πνίγουν ένα ολόκληρο νομό, την προικισμένη Χαλκιδική (και όχι μόνο ...κ. Μπουτάρη, δήμαρχε της Θεσσαλονίκης...).
Όσοι όμως θέλετε να ενημερωθείτε ή έχετε έστω και τις ελάχιστες απορίες για το τί θα προκληθεί στη Χαλκιδική και τα πέριξ από την επέκταση και λειτουργία των μεταλλείων στον Κάκαβο, ελάτε στην εκδήλωση του "ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟΥ" Πολυγύρου, που θα γίνει στο δημοτικό θέατρο Πολυγύρου, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11 π.μ..

«Τεχνοδρομίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: