ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Μετά τα γεγονότα στις εγκαταστάσεις της "Ελλ. Χρυσός" και την επίσκεψη του υπ. Δένδια, γινόμαστε μάρτυρες σε ένα κρεσέντο κρατικής βίας και καταστολής απέναντι στους πολίτες της ΒΑ Χαλκιδικής.

Οι πρακτικές της αστυνομίας με τις διαταγές του Δένδια, έχουν έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας και συνταγματικότητας: συνεχείς περιπολίες εκφοβισμού, αποκλεισμοί δρόμων, έλεγχος πολιτών, απαγωγές και προσαγωγές στην ασφάλεια, λήψη γεννετικού υλικού με την βία. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαλκιδικής και η προσπάθεια ποινικοποίησης της αλληλέγγυας δράσης τοπικών στελεχών μας.

Οι πρακτικές αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις έρευνες για εντοπισμό των δραστών στην επίθεση του Σαββάτου. Έχουν σαν στόχο, την τρομοκρατία της τοπικής κοινωνίας και πολύ περισσότερο τον στραγγαλισμό του κινήματος που εναντιώνεται στην επιβλαβή μεταλλευτική δραστηριότητα. Δεν ηρεμούν την κατάσταση, αντίθετα την οξύνουν και εξαγριώνουν του πολίτες, δυναμιτίζοντας περισσότερο τα πράγματα.

Καλούμε άμεσα να σταματήσει η πρακτική αυτή από την αστυνομία, την εταιρία και τους παρατρεχάμενους της. Η ΕΛΑΣ να ερευνήσει σε βάθος όλα τα ενδεχόμενα για το ποιοί ήταν οι δράστες της επίθεσης, αφού σημαντικά ερωτηματικά που προκύπτουν, οδηγούν και στο ενδεχόμενο της προβοκάτσιας.

Καλούμε και τους πολίτες σε ανυποχώρητο αλλά ειρηνικό αγώνα ώστε να διασφαλίσουν το μέλλον του κινήματός τους.
 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: