ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ένα γράμμα από το μέλλον



Σε απόγνωση βρίσκονται οι μεταλλωρύχοι 

Aγαπητέ φιλόδοξε μεταλλωρύχε με το σπουδαίο όνειρο να καμαρώσεις το γιο σου ένα σπουδαίο τζαμτζή στη μπούκα της γαλαρίας, που με πάθος και οίστρο περισσό περιφέρεσαι από κανάλι σε κανάλι φιγουράροντας με άνεση στις κάμερες με το ύφος του ανθρώπου που νομίζει ότι έχει όλο το δίκιο του κόσμου με το μέρος του και τραβάς μπροστάρης υπερασπιστής της επένδυσης, θυσιάζοντας τις θέσεις εργασίας των γειτόνων σου, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του μελισσοκόμου, του ξενοδόχου, του υλοτόμου, του ψαρά, θυσιάζοντας την υγεία σου, την ποιότητα ζωής σου, το μέλλον των παιδιών σου, το νερό που δεν θα μπορούν να πιούν τα εγγόνια σου -σ ε  θ α υ μ ά ζ ω- για το πάθος και το πείσμα σου να υπερασπίζεσαι τη φ ι λ ι κ ή προς το περιβάλλον επένδυση.
Ένα πείσμα χαρακτηριστικό που έχουν οι μεταλλωρύχοι όταν σκάβουν το λαγούμι να βγάλουν το μέταλλο από τα έγκατα της γης έχοντας την προσωπική απόλαυση να δουν το μέταλλο να λάμπει. Μέταλλο που βοηθά να πλουτίζουν οι επενδυτές και οι δημοτικοί άρχοντες. Ε σ ύ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τον δεις το χρυσό θα τον αγγίξεις και έ φ υ γ ε. Άλλοι θα πλουτίσουν, εσύ και τα παιδιά σου για ένα απλό μεροκάματο θα δουλεύτε, και αυτό κ λ ε μ έ ν ο από τους γείτονες, από τους φίλους, από τους κουμπάρους από τους συγγενείς σου, από το κατεστραμμένο μέλλον των εγγονών σου.
Τους κοστίζεις πολύ φτηνά φίλε!!! Δικαιούσαι να ζητήσεις πολλά λεφτά από τον κ. Δήμαρχο, κύριο εκπρόσωπο τύπου της EL DORADO. Είναι κρίμα κάποιοι να βγάζουν εκατομμύρια από την πλάτη σου και εσύ ο κακομοίρης να ονειρεύεσαι μια θέση εργασίας για το γιο σου μες’ στην μπούκα. 
Όταν σε είδα στην τηλεόραση αρχικά οργίστηκα, μετά σε λυπήθηκα από τα βάθη της ψυχής μου γιατί θα σε βλαστημούν τα εγγόνια σου και όλο αυτό το κάνεις τ ζ ά μ π α φίλε!!!
Το εγγόνι ενός θανόντος μεταλλωρύχου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ εγγονέ θανόντος μεταλλωρύχου είσαι κάποιος ξενοδόχος στην Ιερισσό ή κάποιο γκαρσόνι σε ξενοδοχείου της Ιερισσού που σερβίρεις Σκοπιανούς και Βούλγαρους τουρίστες;;; Αν είσαι το πρώτο τότε μιλάς εκ του ασφαλούς και είσαι βολεμένος! Να θυμάσαι ότι η Ολυμπιάδα, το Στρατώνι, η Στρατωνίκη, το Νεοχώρι, το Παλαιοχώρι, η Αρναία, τα Στάγιρα, η Μεγάλη Παναγιά, τα Πλανά δεν έχουν παραλίες και ξενοδοχεία ούτε τον Θεσσαλικό κάμπο. Αν είσαι το δεύτερο, τότε η δουλειά σου δεν είναι καθόλου πιο αξιοπρεπής από αυτή του μεταλλωρύχου που θέλει να δει και τον γιο του μεταλλωρύχο. Εκτός αν θέλεις όλοι οι συντοπίτες σου να δουλεύουν γκαρσόνια για τους σκοπιανούς και τους βούλγαρους με 400€ για ενάμιση μήνα το καλοκαίρι! Εκτός αν νομίζεις ότι εσύ είσαι τόσο πια πιο έξυπνος και ειδικός επιστήμονας από χιλιάδες άλλους συντοπίτες σου μεταλλωρύχους που δεν νοιάζονται το μέλλον των παιδιών τους και το περιβάλλον του χωριού τους. Εκτός αν νομίζεις ότι όλοι οι άνεργοι της Β.Α. Χαλκιδικής (40%) μπορούν τόσο εύκολα, και δεν το έκαναν τόσα χρόνια, να κάνουν δικά τους ξενοδοχεία, να αγοράσουν δικά τους καΐκια , αγροτικά μηχανήματα, χωράφια, μελίσσια και να είναι αφεντικά και όχι μεροκαματιάρηδες. Αν ο πάππους σου και τόσοι άλλοι παππούδες μπορούσαν να είχαν γίνει ξενοδόχοι ή γεωργοί θα το είχαν κάνει. Δεν περίμεναν εσένα τον ξύπνιο να τους ανοίξεις τα μάτια. Το λιγότερο που θα έπρεπε να είχες μάθει από τον παππού σου είναι τι θα πει τίμιο και αξιοπρεπές μεροκάματο!