ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Προσάγεται ξανά σήμερα η μαθήτρια – Κλειστό το Γυμνάσιο/Λύκειο Ιερισσού – Δελτία τύπου διαμαρτυρίας από μαθητές, διδάσκοντες & συλλόγους γονέων

Προσάγεται εκ νέου σήμερα στην Ασφάλεια Πολυγύρου η μαθήτρια Λυκείου η οποία δεν κατέθεσε τελικά χθες, έπειτα από εξώδικο έγγραφο του πατέρα της, σύμφωνα με το οποίο η δεκαπεντάχρονη κόρη του “κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο που φοιτεί, κλήθηκε τηλεφωνικά από άγνωστο άτομο να παρασταθεί στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου, προκειμένου να καταθέσει για άγνωστη σε εκείνη υπόθεση”.
Η τραγελαφική απάντηση της Ασφάλειας Πολυγύρου στο εξώδικο ήταν ότι “ουδέποτε η Υπηρεσία μας κάλεσε την… για οποιαδήποτε υπόθεσή της”!!!
Έτσι σήμερα η Ασφάλεια τα κάνει όλα “σωστά” και το κορίτσι έχει κληθεί εγγράφως να παρουσιαστεί στις 7:00 το απόγευμα. Κατάντια.
IMAG0450-1Δελτίο Τύπου
Ιερισσός 06.03.2013
“ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ”
Και ενώ τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια, εμείς οι μαθητές βιώνουμε μαζί με τους γονείς μας τη βάναυση πολιτική των κυβερνήσεων (λιτότητα – φτώχεια – πείνα – ανεργία – θάνατοι), στο Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού ζούμε μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή της τρομοκράτησής μας από τα Όργανα της Τάξης.
Συμμαθητές μας σύρονται στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής ως κοινοί τρομοκράτες. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιφέρει την ανάπτυξη μέσω της μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική, θυσιάζεται η ελευθερία, η δημοκρατία, και παράλληλα καταπατώνται τα δικαιώματά μας, για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.
Τους συμπαραστεκόμαστε κλείνοντας το σχολείο και δηλώνουμε πως η τρομοκρατία του κράτους ΔΕΝ θα περάσει!!
“ΧΟΥΝΤΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ, ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”
Με αγανάκτηση
Οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Ιερισσού
______________________________________________
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού με αφορμή τις προσαγωγές μαθητών δηλώνουμε την αντίθεση μας σε πρακτικές που διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολειού μας. Το σχολείο αποτελεί πυρήνα μάθησης και μετάδοσης ιδεών, διαμορφώνει χαρακτήρες. Οφείλουμε να το θωρακίσουμε και να το προστατεύσουμε με κάθε μέσο.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας γίνονται μαζικές προσαγωγές, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού , καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων , στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρήται να επιβληθεί.Δεχτήκαμε τη τεταμένη αυτή κατάσταση, δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε την στοχοποίηση των παιδιών μας, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε συνεχώς φοβισμένα. Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν πλάι μας.
Είμαστε οικογενειάρχες που δουλεύουμε σκληρά, έχουμε μεγαλώσει με αρχές , αξίες και ιδανικά τα οποία μεταλαμπαδεύσαμε και στα παιδιά μας. Αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται γιατί πιστεύουμε ότι η βίαα μόνο βίαα αναπαράγει. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή, στο να λέμε ειρηνικά ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου μας.
Ελπίζουμε στην επικράτηση της σύνεσης και της λογικής, στην εφαρμογή του συντάγματος, ελπίζουμε οι αρμόδιοι φορείς να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδικές. Η λήψη μέτρων για την τήρηση της νομιμότητας και την αποφυγή οποιασδήποτε προκλητικής συμπεριφοράς σε βάρος ανήλικων αποτελεί υποχρέωση όλων.
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων:
Αριστοτέλειου Λυκείου Ιερισσού Γυμνασίου Ιερισσού
______________________________________________
«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ» ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Τηλ./ΦΑΞ  2377022341 Αρ. Πρωτοκόλλου 65 /05-03-2013
ΠΡΟΣ:   Δ/νση Β’θμιας Εκπαίδευσης  Ν. Χαλκιδικής
Υπ’όψιν  κ.Ταπανίδη Θεόδουλου
Κοιν.:   α. Εισαγγελία Ν. Χαλκιδικής
β. Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου
γ. Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού
δ. ΟΛΜΕ
ε. ΕΛΜΕ Ν. Χαλκιδικής
στ. Συνήγορο του Παιδιού
ΘΕΜΑ:  Διαμαρτυρία
Ως σύλλογος διδασκόντων του Λυκείου Ιερισσού εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις κλήσεις ανηλίκων μαθητών μας, ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες για τη γνωστή υπόθεση με την επίθεση στις Σκουριές.
Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι τι κάνουν!
Ασκώντας ψυχολογική βία στα παιδιά και τις οικογένειές τους, διαλύουν την κοινωνική συνοχή, διαταράσσουν  την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας και την παιδαγωγική διαδικασία, και μάλιστα λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις και δημιουργούν έκρυθμες καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ως εκπαιδευτικοί που με αίσθημα ευθύνης δίνουμε καθημερινά μέσα και έξω από τις τάξεις τον αγώνα για τη μόρφωση και την ολόπλευρη συγκρότηση του χαρακτήρα των μαθητών μας, αυριανών πολιτών και ελπίδα για τον τόπο μας, σας καλούμε να δώσετε τέλος σε αυτό τον παραλογισμό!
Τρίτη 5 Μαρτίου 2013
Σημείωση: Το Δελτίο Τύπου του συλλόγου διδασκόντων είναι χθεσινό, αλλά και σήμερα τα ίδια συμβαίνουν…

Από το Antigold

Δεν υπάρχουν σχόλια: