ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

H Ν. Ε. ΔΗΜΑΡ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ




      
ΘΕΜΑ :  Επεισόδια στην Ιερισσό 07.03.2013


Η Ν.Ε. Χαλκιδικής διαπιστώνει ότι η αυταρχικότητα του Υπουργού “Προστασίας του Πολίτη”  υπερέβη κάθε όριο Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Δε νομιμοποιείται καμία μορφή βίας, ούτε και η κυβερνητική του κ. Δένδια. Το δόγμα “νόμος και τάξη”  του κυρίου Δένδια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως πολιτική  κυβέρνησης  Εθνικής  Εύθηνης.
“ΕΛΕΟΣ” φωνάζουν απεγνωσμένα οι κάτοικοι, τρομοκρατούν τον κόσμο για να κάμψουν το φρόνημα που έχουν για τα μεταλλεία χρυσού. Σήμερα έκαναν επιδρομή 6 διμοιρίες των Μονάδων Αποκατάστασης της Τάξης (ΜΑΤ) για να τρομοκρατήσουν αυτούς που υπερασπίζονται το δικαίωμα να ζήσουν στον τόπο τους, στην πλούσια φύση τους, στις καθαρές θάλασσές τους, να δουλεύουν τη γη τους χωρίς να μπορεί να τους ενοχλεί κανένας χρυσοθήρας.
Είκοσι ημέρες τώρα, κάνουν προσαγωγές χωρίς αποτέλεσμα, για να μάθουν το μυστικό : ποιός έβαλε φωτιά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στις Σκουριές;
 Και δυστυχώς έτσι έγινε γνωστό το ζήτημα των μεταλλείων της Χαλκιδικής σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Δε δίστασαν να προσάγουν γυναίκες και παιδιά, μαθητές και μαθήτριες 15 και 16 ετών. Οι μαθητές έκαναν σήμερα κατάληψη στο σχολείο τους προς ένδειξη διαμαρτυρίας και τα ΜΑΤ τους αντιμετώπισαν με δακρυγόνα και χημικά μέσα στο χώρο του σχολείου τους. ΕΛΕΟΣ. Τί άλλη μορφή βίας να περιμένουμε από το Υπουργείο “Προστασίας του Πολίτη”; Αποδείχθηκε ότι από τότε που άλλαξε ονομασία το Υπουργείο  Δημοσίας Τάξης και έγινε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακαλύφθηκαν τα ΜΑΤ και εγκαταλείφθηκε ο ΠΟΛΙΤΗΣ
Και ο Δήμαρχος; είναι Δήμαρχος ή  εκπρόσωπος της εταιρίας;;
Και η εταιρία; μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς για να τους έχει με το μέρος της .Μάταια.
Δεν τελειώνουν όμως τα πράγματα εδώ σήμερα, απευχόμαστε να μην έχουμε και χειρότερα. Γι' αυτό ήρθε η ώρα όλοι οι παράγοντες της πολιτείας να δουν κατάματα το πρόβλημα και να δώσουν λύση ΤΩΡΑ. Τα σώματα ασφάλειας   παραβιάζουν κατάφωρα  τα  δικαιώματα των  πολιτών και τροφοδοτούν  την ένταση.
Η ΔΗΜΑΡ έχει ευθύνες όσο συνεχίζει  να βρίσκεται και να στηρίζει  την κυβέρνηση που εξακολουθεί  να έχει ακόμα  υπουργό  τον κ. Δένδια. θολώνει το πολιτικό μας στίγμα  όταν  ταυτιζόμαστε με αυταρχικές πολιτικές  της Ν. Δ. ,αυτό δεν αρμόζει σε ένα ΑΡΙΣΤΕΡΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΔΗΜΑΡ Χαλκιδικής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι η Δημάρ Χαλκιδικής. Άλλο τηλεσίγραφο. Δεν σας ακούνε ρε Πανταζή, σας έχει γραμμένους ο Κουβέλης. Αφού του κουβαλίσατε τα ψηφαλάκια τώρα σας φτύνει. Τώρα τα βρίσκει με τον Δένδια και τον Άδωνη. Θέλει να γίνει και πρόεδρος δημοκρατίας και δίνει εξετάσεις στο σύστημα, σιγά να μην συγκινηθεί. Παρετηθείτε αν είστε σοβαροί, γιατί σε λίγο θα σας κράζουν στον δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Σκεπτόμενε πολίτη ,
Σε ποιους απευθύνεται η επιστολή, μήπως νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε ακαδημαϊκούς δασκάλους .
Θα πρότεινα να στείλεις την επιστολή σου στους εργαζόμενους , όχι στα γραφεία της εταιρίας όπου λιμνάζουν όλα τα αρπαχτικά όμοιοι του είδους σου, αλλά στους εργαζόμενους στις γαλαρίες , και θα ήθελα μετά να τους ζητήσεις να την σχολιάσουν . Η απάντηση που θα έπαιρνες πιστεύω θα ήταν ( τι παπαριές γράφεις ρε σκεπτόμενε πολίτη). Επειδή εγώ σέβομαι τους εργαζόμενους θα σε απαντήσω στην γλώσσα τους .
Όταν αγαπητέ φίλε φυσά ένας καινούργιος άνεμος, κάτι καλοφαγωμένοι σαν και σένα δεν λένε να ξεσκουντηθούν απ τον τόπο τους, και απ την πολύ ακινησία παθαίνουν σήψη και εκπέμπουν δυσωδία.
Όσο για τα παράσιτα έχω να σου πω κάτι σημαντικό ξέρεις πως λέγετε το παράσιτο του παρασίτου, λέγεται ξενιστής, και αυτός πουλές ο ξενιστής κατοικεί μέσα στο παράσιτο και το τρώει , το ερώτημα είναι ποιο από τα δύο είναι το επικίνδυνο παράσιτο, το ίδιο το παράσιτο η ο ξενιστής .
Αναφέρεσαι στον πρωτογενή τομέα , μήπως θα μπορούσες να μας απαριθμήσεις ποιοι είναι οι πρωτογενής τομείς στην περιοχή που αναφέρεσαι ,( εκτός τα μεταλλεία) είναι μήπως η κτηνοτροφία η γεωργία , η αλιεία , η μελισσοκομία , τα δασικά προϊόντα κ.λπ. μήπως όλα αυτά πρέπει εμείς να τα χαρίσουμε στους αποικιοκράτες που αγόρασαν τα μεταλλεία για ένα κομμάτι ψωμί. Μήπως όλοι οι προαναφερόμενοι πρωτογενείς τομής , αφανίζονται από την λειτουργία του άκρως ρυπογόνου εργοστασίου χρυσού.
Μιλάς για το παρασιτικό κράτος, συμφωνώ , αλλά αυτό δεν δίνει άλλοθι στην εξοντωτική και ρυπογόνα μεταλλευτική δραστηριότητα που ονειρεύεσαι. Υπάρχει και άλλος δρόμος ,η αειφόρος ανάπτυξη . Και επειδή αναφέρεστε όλοι στον σύριζα , αν και δεν είμαι εραστής του μοντέλου του, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι λαμογια του μεγέθους των γνωστών ΛΑΜΟΓΕΩΝ, δεν έχει στους κόλπους του, τουλάχιστον ακόμη τώρα, που μιλάμε.
Και με λίγα λόγια θα απαντήσω για τους νεκροθάφτες.
Νεκροθάφτης είναι αυτός που σκάβει τον τάφο των κατοίκων της περιοχής , και ηθικά και ουσιαστικά . Ηθικά γιατί τον εκμεταλλεύεται όσο είναι ζωντανός επενδύοντας στην ανέχεια των καιρών στην ανεργία , κρατώντας έναν λαό υπόδουλο στα τρωκτικά της γνωστής πολυεθνικής εταιρίας και ουσιαστικά γιατί η συγκεκριμένη εταιρία κράτησε υπανάπτυκτη την περιοχή εδώ και πολλά χρόνια για να μονοπωλεί ως σωτήρας την μοναδική επιλογή απασχόλησης των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής.
Τώρα μιλάτε για ελεύθερους πολίτες. Αλήθεια είσαι και εσύ εραστής του Νόμος Και Τάξει .
Η ελευθερία φίλε Σκεπτόμενε, είναι αγαθό για όλους , και όχι για τους ισχυρούς με βάση την δική σου λογική . Υποδουλώσατε έναν κόσμο με την υπόσχεση του μεροκάματου , αυτήν την ελευθερία επικαλείσθε. Διεκδικείτε τον ρόλο του σωτήρα , αλλά δυστυχώς είστε ένα φίδι που εκκολάπτεται μέσα σε ένα μεταλλαγμένο αυγό περιστεριού. Τέλος ένα έχω να σου πω σκεπτόμενε, όταν απευθύνεσαι σε λαϊκές μάζες , μάθε και λίγα απλά ελληνικά , θα σε χιαστούν !!!