ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η αποπραγματοποίηση του Μάκη


Παρακολουθήσαμε τις δύο πολυδιαφημισμένες εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τα μεταλλεία χρυσού, στο ιντερνετικό του κανάλι GR, που αναμεταδίδεται και από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Από την πρώτη του εκπομπή φάνηκε που το πήγαινε η «ακέραια δημοσιογραφία» του. Επειδή δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις επιτροπές αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, οι οποίες κλήθηκαν και δεν πήγαν, ζητώντας διασφαλίσεις για την δημοσιογραφική δεοντολογία της εκπομπής, «ποιος είδε τον θεό και δεν φοβήθηκε»; Τόλμησαν αυτοί να θέσουν όρους στον κύριο Μάκη; Οι Χαλκιδικιώτες που άφησαν να γίνουν τόσα αυθαίρετα στον τόπο τους; Που δεν μιλάνε για τα βοθρολύματα που χύνονται στο περιβάλλον, και άλλα τέτοια ωραία, ίσα-ίσα δηλαδή για να αποδείξει ότι είχαν δίκιο οι επιτροπές που τον υποπτεύονταν για την δημοσιογραφική του ακεραιότητα. Θα μου πεις, όταν έχεις μπει σ’ αυτήν την μπανιέρα με όλη την διαπλοκή και τον υπόκοσμο αυτής της χώρας, θα φοβηθείς να ρίξεις βοθρολύματα στις επιτροπές των κατοίκων; Βλέπετε, στην ωραία μας χώρα, αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή από τα μεταλλεία χρυσού, πρέπει να απολογηθούν και για το ότι “δεν αγωνίστηκαν” για να μην πτωχεύσει η χώρα, για να μην κλέψει τα λεφτά ο Τσοχατζόπουλος, ακόμα και για να μην αποδράσει ο Βλαστός από τις φυλακές Τρικάλων. Κατά τον κύριο Μάκη και την συνομοταξία του.
Ας έρθουμε όμως και στις εκπομπές του, δηλαδή στην δεύτερη, γιατί η πρώτη έπεσε πάνω στο πρόβλημα της Κύπρου και πέρα από τον «Φιλιππικό» του κυρίου Μάκη ενάντια στους αγωνιζόμενους κατοίκους, και την τοποθέτηση καταπέλτη του σεισμολόγου κ. Χουλιάρα, δεν ειπώθηκε και τίποτα άλλο για την υπόθεσή μας.
Εκεί όμως που ξεδιπλώθηκε όλη η μεροληψία και η χυδαιότητα του κυρίου Μάκη, ήταν η δεύτερή του εκπομπή. Από τα τρία ημίωρα, χοντρικά, μέρη της, το ένα ήταν πλήρως αφιερωμένο στην συνέντευξη του διευθυντή της εταιρείας κ. Στρατουδάκη. Το άλλο μισό είχε τοποθετήσεις κατοίκων εκατέρωθεν (υπέρ και κατά) και το τρίτο ήταν η συζήτηση στο στούντιο μεταξύ των δύο μερών, με «διαιτητή» τον κύριο Μάκη. Και μόνον η κατανομή του χρόνου δείχνει την πρόθεσή του.
Είδαμε τους εργαζόμενους και τα σόγια τους, να υπερασπίζονται την εταιρεία και την δουλειά τους (κατανοητό μέχρι σ’ ένα βαθμό), με την απορία μερικών για το πού βρίσκουν τα λεφτά και τρέχουν στις συγκεντρώσεις οι κάτοικοι που δεν θέλουν την εξόρυξη χρυσού. Είναι πέρα από τον ορίζοντά τους μια τέτοια συμπεριφορά. Σου λέει ο άλλος, με το φτωχό του το μυαλό και την ακόμα φτωχότερη καρδιά του: Εμείς φωνάζουμε υπέρ της εταιρείας γιατί πληρωνόμαστε, αυτοί από πού πληρώνονται και φωνάζουν και τρέχουν και ματώνουν; Δεν μπορεί να το συλλάβει γιατί κρίνει «εξ ιδίων» ο άνθρωπος. Με τέτοιες λογικές θα είχαμε ακόμα εδώ τους Τούρκους ή τους Βησιγότθους. (Ας μην πέσουμε όμως στον πειρασμό να σχολιάσουμε τις ίδιες λογικές στην σημερινή μας κυβέρνηση).
Για τους επιστήμονες της εταιρείας και τον επικοινωνιολόγο της –που έδινε τις εντολές για το ποιος θα μιλήσει- είναι περισσότερο από προφανείς και η ανεπάρκειά τους και η πληρωμένη τους προσπάθεια να ψελλίσουν απαντήσεις. Τι να πουν κι αυτοί οι έρμοι; «Τα σκυλιά γαυγίζουν εκεί που τρώνε», λέει μια παροιμία, κι αυτό έβγαζε μάτι υπό την διεύθυνση ορχήστρας του κ. Γεωργαντζή, που «ούκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», λέει ένα ρητό. Φιλότιμες προσπάθειες, αλλά εδώ απέτυχαν άλλοι κι άλλοι αλχημιστές κ. Γεωργαντζή μου, μην το παίρνετε επί πόνου, αρκεί να πληρώνεστε καλά, γιατί τα χρόνια είναι δύσκολα.
Εκεί όμως που ξεβρακώθηκε ο κύριος Μάκης, ήταν η -άνευ προηγουμένου- χυδαία επίθεση στην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των επιτροπών αγώνα των κατοίκων, στην Κατερίνα Ιγγλέζη. Η εταιρεία τον είχε τροφοδοτήσει με τα «πειστήρια του εγκλήματος». Το 1998 λέει, είχε πληρωθεί από την τότε εταιρεία TVX –ως δασολόγος που είναι- για να κάνει δενδροφύτευση αποκατάστασης σε μια μεταλλευτική περιοχή. Άκουσον-άκουσον!! Δηλαδή κ. Τριανταφυλλόπουλε, με την ζηλευτή λογική και την ηθική σας, αν εγώ, εσείς, ή κάποιος άλλος, είχαμε δουλέψει κάποτε στην εταιρεία με οποιαδήποτε σχέση, δεν δικαιούμαστε να έχουμε διαφορετική άποψη (εσείς ειδικά που αλλάξατε και τόσες μπανιέρες); Κι όχι μόνον αυτό. Αν έτυχε να είχαμε νοικιάσει ένα διαμέρισμα τότε στην TVX, πάλι «δεν δικαιούμαστε δια να ομιλούμε»; Για να προεκτείνουμε ακόμα λίγο την χυδαία λογική σας, αν η κ. Ιγγλέζη, ήταν γιατρός και όχι δασολόγος, δεν έπρεπε να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες της σε ανθρώπους της εταιρείας, μην τυχόν και την στιγματίσετε εσείς και τα συμφέροντά σας;
Καλά κάνατε όμως και τα «βγάλατε στην φόρα», σας είμαστε υπόχρεοι, για να βλέπει και το πανελλήνιο, ποιοι και πως μας πολεμούν.
Ευτυχώς για μας και για τον αγώνα μας, η Κατερίνα Ιγγλέζη έχει δώσει εξετάσεις και μ’ αυτές τις εξετάσεις έγινε και βουλευτίνα αριστερού κόμματος στην Χαλκιδική, κύριε Μάκη, που είχε να βγάλει αριστερό βουλευτή από το 1958. Δεν χρειάζεται την δική σας έγκριση και άδικα προσπαθείτε να την «βάλτε στην μπανιέρα σας». Δεν είναι δα και όλοι σαν τον φίλο σας τον Πάχτα, ούτε πάσχουν όλοι από αποπραγματοποίηση*.

Aποπραγματοποίηση*:
Η αποπραγματοποίηση είναι η παραμόρφωση της αντίληψης του εξωτερικού κόσμου έτσι ώστε να φαίνεται περίεργος ή μη πραγματικός. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν την αίσθηση ότι από το περιβάλλον κάποιου λείπει ο αυθορμητισμός, τα συναισθήματα και το βάθος[1]. Είναι ένα ψυχοδιασπαστικό σύμπτωμα πολλών καταστάσεων, όπως ψυχιατρικών και νευρολογικών διαταραχών. Επίσης είναι παρενέργεια πολλών φαρμάκων, μπορεί όμως να προκληθεί και από έλλειψη ύπνου ή και από άγχος. (Από Βικιπαίδεια).

Υ.Γ.
Αυτήν την ασθένεια επικαλέστηκε πως είχε η Γραμματέας του κ. Στέγγου, στο σκάνδαλο του Πόρτο Καρράς και όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή του κυρίου Μάκη, είπε πως ο κ. Πάχτας μπαινόβγαινε στο γραφείο του και είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο. Νόμισε όμως η κοπέλα. Μετά είπε πως έπασχε από την ασθένεια και έτσι αποκαταστάθηκε η τιμή και η υπόληψη του κ. Πάχτα και η εμπλοκή του κυρίου Μάκη. Κι έζησαν αυτοί καλά και μείς καλύτερα, που λέει και ο μύθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: