ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αγώνας για δικαιοσύνη. Η αλληλεγγύη του λαού θα το επιβάλλει!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την αθώωση των δύο αγωνιστών της Ευκαρπίας
Μια μεγάλη νίκη για τη Δυτική Θεσσαλονίκη αποτελεί η αθώωση των 2 αγωνιστών του «Δικτύου 50 Συλλόγων και Φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας», την Πέμπτη 18 Απριλίου. Οι 2 αγωνιστές είχαν συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου τον Απρίλιο του 2012 και κατηγορούνταν για άσκηση παθητικής βίας. Το σαθρό και στημένο κατηγορητήριο από τους υπεύθυνους του συνδέσμου ΟΤΑ, την ανάδοχο εταιρία και την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατέρρευσε μπροστά στην αντίσταση του ενωμένου λαού της Ευκαρπίας και της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των κατοίκων και του κινήματος αλληλεγγύης δεκάδων σωματείων, πρωτοβουλιών κατοίκων, φοιτητικών συλλόγων αλλά και χιλιάδων κατοίκων της Θεσσαλονίκης μπήκε φρένο στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και διώξεις των αγωνιστών. Μ’ αυτήν την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την οριστική αθώωση και των υπόλοιπων αγωνιστών της Ευκαρπίας, που επίσης διώκονται με ανυπόστατες κατηγορίες.
Καλούμε του εργαζόμενους, τη νεολαία και τους ανέργους  της πόλης να σταθούν και πάλι στο πλάι του δικαίου αγώνα της Ευκαρπίας, ενάντια στον καταστροφικό ΣΜΑ και να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης.
Ο αγώνας για δικαιοσύνη είναι ταυτόσημος με τον αγώνα του λαού μας για αξιοπρέπεια και δουλειά, ταυτόσημος με τον αγώνα να χαραχθεί ένας διαφορετικός δρόμος πέρα από τους μονόδρομους των μνημονίων, της Ε.Ε. και του Ευρώ που θέλει να επιβάλει η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα. Είναι ο αγώνας για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο εργαζόμενος λαός από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο μας  στην Ευκαρπία και την Χαλκιδική.
Τούτες τις ώρες, είναι ανάγκη το νικηφόρο μήνυμα από την σημερινή αθώωση των συναγωνιστών μας να φτάσει και στους 2 προφυλακισθέντες αγωνιστές της Χαλκιδικής, μαζί με την υπόσχεση πως σύντομα θα είναι και πάλι κοντά μας στους κοινούς αγώνες μας.
Η αλληλεγγύη του λαού θα το επιβάλλει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: